Αγωνιστική Κίνηση Νοσ. Τρικάλων: Κανένας μόνος του… ένα μάθημα από τις καθαρίστριες του νοσοκομείου Τρικάλων

30

Ο αγώνας των καθαριστριών του νοσοκομείου Τρικάλων φανερώνει για άλλη μια φορά:

$1-          Ποιός πραγματικά είναι ο ρόλος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στο χώρο των δημόσιων (; ) υπηρεσιών και μάλιστα σε ένα χώρο όπως αυτός της υγείας. Δείχνει ποιος  είναι πραγματικά ο στόχος της συγκυβέρνησης το να πουλάει δηλαδή κομμάτι-κομμάτι τομείς του δημοσίου στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Χθες ήταν η φύλαξη, η καθαριότητα, σήμερα τα πλυντήρια και τα μαγειρεία, αύριο οι διοικητικές υπηρεσίες, οι γιατροί και οι νοσηλευτές με μπλοκάκι παροχής υπηρεσιών. Δεν  χρειάζεται να είναι κανείς μαθηματικός για να διαπιστώσει ότι τουλάχιστον στην καθαριότητα το κονδύλι που χρειάζεται ο ιδιώτης είναι μεγαλύτερο από το αν ήταν μόνιμες και με πλήρη  εργασιακά δικαιώματα οι 40 εργαζόμενες  που απασχολεί. Ποιόν λοιπόν συμφέρει η όλη διαδικασία;

$1-          Ο Εργασιακός Μεσαίωνας στον οποίο ζούμε. Ανασφάλιστη, απλήρωτη εργασία. Το πότε θα πληρωθούν και κάτω από τι είδους συμβάσεις, αν υπάρχουν, ή συμφωνίες  το ορίζει ο ίδιος ο ιδιώτης. Εταιρείες στήθηκαν μέσα σε μία νύχτα για να αρπάξουν ότι μπορούν. Από την άλλη όποιος εργαζόμενος μιλήσει ή σηκώσει κεφάλι απολύεται χωρίς αποζημίωση και χωρίς να γνωρίζει αν θα πάρει τα χρήματα για τις ημέρες που εργάστηκε. Ο ΦΟΒΟΣ και η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ βασιλεύει.

$1-          Η  ΣΤΑΣΗ  αλληλέγγυων εργαζομένων και ανέργων απέναντι στις εργαζόμενες στην καθαριότητα. Ίσως η μόνη ΕΛΠΙΔΑ απέναντι σε αυτό που έχουν (;) ή που προσπαθούν να επιβάλουν. Άνθρωποι που μόλις έγινε γνωστό το πρόβλημα στάθηκαν δίπλα. Δεν μιλάμε φυσικά  για τους διάφορους «παράγοντες »του τόπου ή για υπηρεσίες που οφείλουν να ελέγχουν τις εργασιακές σχέσεις. Δεν μιλάμε καν για το Εργατικό Κέντρο (εδώ και αν μπαίνει το ερωτηματικό !!!). Μιλάμε για ανθρώπους που στις καθαρίστριες βλέπουν το σήμερα και το αύριο στο ζήτημα της ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Μια εργασία χωρίς δικαιώματα, χωρίς συμβάσεις, χωρίς ασφάλιση. Εκεί μπορούμε να στηριχθούμε. Στην ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ και στον ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ για την ανατροπή αυτής της κατάστασης.

Η ΣΙΩΠΗ είναι τελικά ΣΥΝΕΝΟΧΗ.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε ότι όχι μόνο θα σταθούμε στο πλευρό τους, αλλά θα δώσουμε από δω και πέρα μαζί την ΜΑΧΗ.

ΤΟ..« ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ», επιτέλους ας  γίνει ΠΡΑΞΗ

Προηγούμενο άρθροΘερμή υποδοχή ετοιμάζουν σε Γρηγοράκο στο ΠΑΓΝΗ
Επόμενο άρθροΟμολογίας ήττας η Κυβερνητική τροπολογία για την αξιολόγηση