Θερμή υποδοχή ετοιμάζουν σε Γρηγοράκο στο ΠΑΓΝΗ

Θερμή υποδοχή φαίνεται ότι ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου στον Αν. Υπουργό Υγείας κ. Γρηγοράκο αύριο Τετάρτη ενώ το Σωματείο εργαζομένων έχει κηρύξει 2ωρη στάση Εργασίας και συγκέντρωση στο σαλόνι του Νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την πολιτική της Κυβέρνησης στο χώρο της υγείας τα αντεργατικά μέτρα που έχουν επιβληθεί αλλά και τα νέα που είναι προ των πυλών.

 

Το Σωματείο εργαζομένων σε ανακοίνωσή του τονίζει:

Την Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014 στις 12 το μεσημέρι ο Αν. Υπουργός Υγείας κος Γρηγοράκος, επισκέπτεται το νοσοκομείο μας. Η επίσκεψη αυτή γίνεται σε μια χρονική περίοδο κορύφωσης της καθολικής πλέον επίθεσης της κυβέρνησης σε όποιο εργασιακό μας δικαίωμα έχει απομείνει σε ό,τι έχει απομείνει από τη διάλυση της Δημόσιας Υγείας.

Δεν έρχεται να δώσει λύσεις και απαντήσεις στα προβλήματα του νοσοκομείου και των εργαζομένων του. Τέτοια αυταπάτη δεν έχουμε. Δεν του το επιτρέπει εξάλλου η κυβερνητική πολιτική στην υγεία, όπως αυτή χαράζεται από την Ε.Ε. και που σκοπό έχει να εξυπηρετήσει το κεφάλαιο και τους επιχειρηματικούς ομίλους, που δραστηριοποιούνται στην υγεία και όχι τους εργαζόμενους και τους ασθενείς.

Έρχεται όμως να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και κυρίως να στηρίξει τη διοίκηση και να την εγκαλέσει ταυτόχρονα από όποια υπαναχώρησή της από την κεντρική γραμμή της κυβέρνησης, κάτω από την αντίδραση των εργαζομένων του νοσοκομείου.

Δεν είναι τυχαίο για παράδειγμα ότι οι αγώνες του Σωματείου Εργαζομένων συνέβαλλαν σημαντικά στην καθυστέρηση του επιμερισμού ποσοστών στο νοσοκομείο, στο ότι δεν έχουν επιδοθεί ακόμη τα φύλλα αξιολόγησης στους εργαζόμενους, στο ότι απειλήθηκε η διοίκηση με καθαίρεση. Δεν είναι τυχαίο η στάση που κρατάει το Σωματείο οργανώνοντας την αντίσταση και την αντίδραση των εργαζομένων του νοσοκομείου εμποδίζοντας ή καθυστερώντας τις επιλογές τους.

Δεν ανεχόμαστε πλέον άλλες εξαγγελίες. Τα προβλήματα τα γνωρίζει ο υπουργός και είναι υποκρισία να υποσχεθεί λύσεις αυτός που υπηρετεί την πολιτική που τα δημιουργεί. Εμείς μαζί του δεν διαπραγματευόμαστε.

Αγωνιζόμαστε για να ανατρέψουμε την πολιτική που εφαρμόζει και είναι η μόνη μας επιλογή για να έχουμε ελπίδα.

Η συμμετοχή μας μαζικά καθολικά στην κινητοποίηση έχει μεγάλη σημασία για το αποτέλεσμα των επιδιώξεών μας, για το τι δρόμο θα πάρει το νοσοκομείο, οι ασθενείς του κι εμείς οι εργαζόμενοι το επόμενο διάστημα.

Το Δ.Σ. του Σωματείου καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνοδούς, τους ασθενείς, τους επισκέπτες, τους πολίτες που νοιάζονται για το μέλλον της υγείας να συναντηθούμε την Τετάρτη στις 12 στο κεντρικό σαλόνι του νοσοκομείου.

Να το ακούσει ο Υπουργός και να το μεταφέρει στην κυβέρνησή του: ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΣΤΟ ΠΑΓΝΗ ΠΟΥ ΠΗΓΕ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ, ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ:

• Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία

• Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Καμία διαθεσιμότητα και απόλυση εργαζόμενου

• Ακύρωση του ν. 4250/14 που αφορά την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων

• Αμεση πληρωμή των δεδουλευμένων (υπερωρίες, εφημερίες κλπ).

• Κανένα κλείσιμο ή συγχώνευση κλινικής, τμήματος ή μονάδος του νοσοκομείου μας. Ανάπτυξη και αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας.

• Όχι στην επιχειρούμενη αύξηση του ωραρίου εργασίας. Μείωση ωρών εργασίας, ανθρώπινες συνθήκες, μέτρα για την πρόληψη και προστασία, μέτρα για την υγιεινή και την ασφάλεια.

• Όχι στις νέες μειώσεις μισθών – αυξήσεις αποδοχών που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες για αξιοβίωτη ζωή.

• Πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και άμεση στελέχωση του νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων