Σωματείο Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης: Τα δικά μας παιδιά..

Στη χώρα μας η αναξιοκρατία και ο νεποτισμός έχουν βαθιές ρίζες, στην Ελλάδα τίποτα δεν γινόταν και τίποτα δεν γίνεται αν δεν « έχεις μπάρμπα στην Κορώνη»…

Από πρωθυπουργός μέχρι κλητήρας η σταδιοδρομία του καθενός είχε να κάνει με τα «τζάκια» τα κόμματα ή τις δοσοληψίες με τα κέντρα εξουσίας, και πολύ λιγότερο ως και καθόλου με τις ικανότητες και την τεχνογνωσία και βέβαια μια χώρα που διοικείται από ανθρώπους που δεν ξέρουν και δεν μπορούν δεν πάει μπροστά. Η πρόσφατη χρεοκοπία της χώρας μας είναι δυστυχώς απτό παράδειγμα αυτού του γεγονότος.

Θα περίμενε κανείς ότι αυτή η καταστροφή στη χώρα μας θα μπορούσε να αλλάξει νοοτροπίες και πρακτικές δεκαετιών στη δημόσια διοίκηση, αλλά μάταια, οι διαδικασίες αξιολόγησης έχουν ως μόνο σκοπό την απόλυση υπαλλήλων και την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και όχι βέβαια την αναβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών. Ας πάρουμε για παράδειγμα τον χώρο της υγείας, η μια αποτυχία διαδέχεται την άλλη το ΕΣΥ καταρρέει, το ΠΕΔΥ υπολειτουργεί, οι δείκτες υγείας των Ελλήνων κατρακυλούν και η κυβέρνηση με τους ανθρώπους της παρατηρεί ανήμπορη και αδιάφορη. Οι άνθρωποι της κυβέρνησης, Δυπεάρχες, Υποδυπεάρχες, Διοικητές και Υποδιοικητές νοσοκομείων, όλοι κομματικά στελέχη όλοι «δικά τους παιδιά» όλοι παρατηρητές και ανήμποροι.

Ας ασχοληθούμε με το δικό μας νοσοκομείο το ΨΝΘ, από τον Δεκέμβριο που ανέλαβε ο νέος Διοικητής φαίνεται ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί την πολυπλοκότητα ενός ειδικού νοσοκομείου, πόσο μάλλον σε μία σημαντική στιγμή της μετεξέλιξής του. Ακόμα και σε θέματα πιο απλά έλαμψε δια της απουσίας του, δεδουλευμένα του 2012, έλλειψη οδηγών, ελλείψεις προσωπικού που απειλούν άμεσα τη λειτουργία του νοσοκομείου και πολλά άλλα. Εκεί όμως που διέπρεψε συνεπικουρούμενος από την Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ήταν στο κτίσιμο του κομματικού νοσοκομείου, φροντίζοντας «τα δικά μας παιδιά» και βέβαια ο διοικητής είναι κομματικό στέλεχος και δεν μας εξέπληξε, η Διευθύντρια ΝΥ όμως είναι αυτή που θα έπρεπε να αντιδράσει σε πιέσεις άνωθεν και όχι να πρωταγωνιστεί στη κομματική άλωση του νοσοκομείου με αναθέσεις και μετακινήσεις προσωπικού. Η μη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων για κρίσεις και η παράκαμψη των διαπιστωτικών πράξεων κατάταξης στο βαθμολόγιο του 2011 από τη Διευθύντρια της ΝΥ προκαλεί και

δυναμιτίζει την εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου και να σκεφθεί κανείς ότι όλα αυτά τα ευτράπελα συμβαίνουν λίγο πριν τις αξιολογήσεις….. ποιος θα αξιολογήσει ποιόν; Η προκλητική και μεροληπτική συμπεριφορά της, η στρατηγική αποδυνάμωσης των τμημάτων, όπως και το κλήμα τρομοκρατίας που καλλιεργεί την καθιστούν ανίκανη να ανταπεξέλθει σε μια τόσο νευραλγική θέση.

Το Σωματείο Εργαζομένων του ΨΝΘ καταγγέλλει τις απαράδεκτες πρακτικές της διοίκησης και ζητάει την επανεξέταση όλων των αναθέσεων και μετακινήσεων που έγιναν κατά την θητεία της.

Θα αντισταθούμε με κάθε μέσο, η τρομοκρατία δεν θα περάσει

Εκ του Δ.Σ.

                                       Ο Πρόεδρος                                                               Η Γραμματέας

Κωνσταντινίδης Θεόδωρος                                                 Κοχλιαρίδου Λίτσα