Την απλήρωτη εργασία εφαρμόζει η διοίκηση του Νοσοκομείου Πρέβεζας

27

Δεν έχει τέλος ο κατήφορος για το Νοσοκομείο Πρέβεζας καθώς λίγες μέρες μετά  την ημέρα που, με την καθοριστική παρέμβαση των πολιτών της Πρέβεζας, αποφεύχθηκε ο «ξαφνικός θάνατος» του Νοσοκομείου, ο διοικητής του νοσοκομείου, με μια πρωτοφανή ενέργεια στη 40χρονη ιστορία του, αποφάσισε την περικοπή της αποζημίωσης των δεδουλευμένων των εργαζομένων για το μήνα Απρίλιο, (ΚΛΙΚ ΕΔΩ),

ενώ ανάλογη απόφαση σκοπεύει να δώσει στη δημοσιότητακαι για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο!!!

Να σημειωθεί ότι τα δεδουλευμένα αυτά αφορούνεργασία των εργαζομένων του Νοσοκομείου κατά τις νύχτες αλλά και τις αργίες και Κυριακές.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγέςοι περικοπές θα κινούνται στο 25% για το μήνα Απρίλιο και γύρω στο 10% για Μάιο και Ιούνιο!!!

Η ρίζα του ζητήματος βρίσκεται στιςμεγάλες μειώσεις των εγκεκριμένων κονδυλίων από την συγκυβέρνηση(ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), τη δραματική δηλαδήπερικοπή στα κονδύλια των πρόσθετων αμοιβών (νυκτερινά, Κυριακές, αργίες, υπερωρίες, εφημερίες επιστημονικού προσωπικού)για το 2014για τα Νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ.

Συγκεκριμένααπό τα 91 εκατομμύρια που είχαν διατεθεί για το 2013ποσό που ήτανμειωμένο κατά 15% σε σχέση με το 2012το Υπ. Υγείας κατέβασε το ποσό αυτόστα 77 εκατομμύρια.Μιλάμε δηλαδή για μιανέα μείωση που φτάνει στο 16%!!! Μάλισταη μείωση για Νυκτερινά- Κυριακές είναι πολύ μεγαλύτερη αφού από τα 70 περίπου εκατομμύρια το ποσό αυτό πέφτει στα 57, μιλάμε δηλαδή για μείωση περίπου 20%.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι από το εγκεκριμένο κονδύλι του υπουργείου Υγείας για το Νοσοκομείο Πρέβεζαςλείπουν μηνιαίως 4000-5000 ευρώ για να καλυφθούν πλήρως και νομίμως τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. Ακόμη και η μικρή πιθανότητα, μέσα στο φθινόπωρο, έγκρισης από το υπουργείο ενόςπρόσθετου κονδυλίου της τάξης του 10% του αρχικού εγκριθέντοςγια την αποζημίωση των δεδουλευμένων,δεν θα μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες με αποτέλεσμα οι περικοπές να είναι μόνιμες και διαρκείς.

Αντί λοιπόν ο διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας να ασκήσει κάθε δυνατή πίεση για την εκταμίευση ενός πρόσθετου κονδυλίου που θα καλύπτει τις ανάγκες αποζημίωσης των δεδουλευμένων του Νοσοκομείου, (πράγμα που έγινε σε κάποια νοσοκομεία), διαλέγει το δρόμο τηςσυνέργειας με την κυβέρνηση σε ένα ακόμη χτύπημα κατά του Νοσοκομείου και των εργαζομένων του .

Επισημαίνουμε ότι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Πρέβεζας και το σωματείο τουςέγκαιρα, από την αρχή του χρόνου, είχαν επισημάνει το πρόβλημα στο διοικητή του Νοσοκομείουκαι μάλιστα είχαν οργανώσει και συμμετάσχει και σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις.

Η ενέργειααυθαίρετης και παράνομης περικοπής της αποζημίωσης των δεδουλευμένων των εργαζομένων από το διοικητή του νοσοκομείουδεν θα μείνει αναπάντητη από τους εργαζόμενους, οι οποίοι οργανώνουν αυτές τις μέρες τη δράση τους.

– Αναδημοσίευση από τη σελίδα της Αγωνιστικής Παρέμβασης Νοσοκομείου Πρέβεζας

Προηγούμενο άρθροΣυνέχιση της Απεργίας – Αποχής αποφάσισε το ΓΣ της ΑΔΕΔΥ
Επόμενο άρθροΝοσοκομείο Αγρινίου, άμα έχεις βουλευτή διοικείς και τμήμα