Με δακτυλικό αποτύπωμα ο έλεγχος της παρουσία στο Νοσοκομείο Λειβαδιάς

Αφού ο κ. Διοικητής του Νοσοκομείου Λειβαδιάς έλυσε  ΟΛΑ τα προβλήματα του Νοσοκομείου ( ελλείψεις υλικών, χαλασμένα μηχανήματα, ελλείψεις προσωπικού, οφειλές δεδουλευμένων από το 2011, μείωση χρηματοδότησης  κ.ά) αποφάσισε να ασχοληθεί τώρα και με τον τόπο ελέγχου της προσέλευσης και αποχώρησης του προσωπικού.

Για το σκοπό αυτό αποφάσισε την αγορά μηχανήματος που πραγματοποιεί τον έλεγχο με βάση το δακτυλικό αποτύπωμα!!!

Τις ενέργειες του κ Διοικητή του Νοσοκομείου Λειβαδιάς παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το τοπικό τμήμα ασφαλείας, που σκέφτεται να κάνει χρήση του μηχανήματος για τις δικές του ανάγκες, ενώ ενδιαφέρον έχει επιδείξει και το ΓΕΕΘΑ, κλιμάκιο του οποίου σκέπτεται να επισκεφθεί το Νοσοκομείο μετά τη τοποθέτηση του μηχανήματος και με βάση τα αποτελέσματα θα εισηγηθεί την τοποθέτησή του και στους χώρους ευθύνης του.
Είναι προφανές ότι μπορεί την απόφαση αυτή με τις αναφορές που κάνουμε στην προηγούμενη παράγραφο να επιχειρούμε να την διακωμωδήσουμε, όμως δυστυχώς εξέλιξη αυτή ανοίγει τεράστια ζητήματα παραβίασης προσωπικών δεδομένων και περιορισμού ελευθεριών.

Το Σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου καταγγείλει αυτή την εξέλιξη και προαναγγέλλει κινητοποιήσεις για να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη. Δείτε τη σχετική ανακοίνωση.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 

  ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

 

                ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ                             

 

                                                         

 

                                                            Λιβαδειά 2 Σεπτεμβριου2014

 

                                                         Αριθ. Πρωτ. : 93/2-9-2014

 

  

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

                                                                    

 

    Ο Σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου Λιβαδειάς εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην πρόθεση της διοίκησης να αγοράσει και να τοποθετήσει μηχάνημα ωρομέτρησης της βάρδιας, με τη χρήση δακτυλικού αποτυπώματος. Τονίζουμε ότι το δακτυλικό αποτύπωμα αποτελεί ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο, σύμφωνα με την αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο του ωραρίου προσωπικού. Παρά τις δίκες μας παρεμβάσεις  για επιλογή άλλου είδους μηχανήματος η διοίκηση προχώρησε στην έγκριση της δαπάνης αλλά και στην παραγγελία ενός τέτοιου μηχανήματος .

 

    Η ενέργεια αυτή  δηλώνει ξεκάθαρα την προσπάθεια μετατόπισης των ευθυνών για την σημερινή κατάντια του νοσοκομείου Λιβαδειάς στο προσωπικό. Ένα προσωπικό που παρά τις χαμηλές αποδοχές εργάζεται πολύ πιο πάνω από τα όρια των δυνατοτήτων του.

 

    Η ενέργεια αυτή δηλώνει τις προτεραιότητες της διοίκησης για έλεγχο και όχι για τη βελτίωση της λειτουργίας του νοσοκομείου γιατί τα χρήματα που έχουν εγκριθεί για την αγορά ενός τέτοιου μηχανήματος θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την επισκευή του γυναικολογικού υπερήχου ή για την αγορά συσκευής τηλεφωνικού κέντρου ή για την αγορά καροτσιών μεταφοράς ασθενών, την επισκευή των δαπέδων κ.τ.λ.

 

    Τονίζουμε το γεγονός ότι το προσωπικό δεν αρνείται την τοποθέτηση μηχανήματος ελέγχου του ωραρίου, αλλά διαφωνεί κάθετα με την τοποθέτηση του συγκεκριμένου τύπου μηχανήματος. 

 

    Ο σύλλογος δε θα μείνει θιασώτης σε μια τέτοια ενέργεια που χρησιμοποιεί το δακτυλικό αποτύπωμα για την πιστοποίηση της παρουσίας του προσωπικού. Θα εμποδίσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο την καταγραφή και την διαχείριση των προσωπικών μας δεδομένων.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου