Με ΜΑΤ και βία η φιέστα για τα νέα χειρουργεία του Ευαγγελισμού

Με τα ΜΑΤ μέσα στο Νοσοκομείο που εμπόδιζαν του συγκεντρωμένους εργαζόμενους που διαμαρτύρονταν πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων χειρουργείων του Ευαγγελισμού.

 

Τα ΜΑΤ δεν δίστασαν στην προσπάθεια να εμποδίσουν τους εργαζόμενους να προσεγγίσουν το χώρο των εγκαινίων να χτυπήσουν εργαζόμενους και να τραυματίσουν στέλεχος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, αριστερού σχήματος που δραστηριοποιείται στο Σωματείο του Ευαγγελισμού.

Η συγκέντρωση των εργαζομένων απέτρεψε την παρουσία του Πρωθυπουργού, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για να κόψει την κορδέλα και έγιναν με την παρουσία του Υπουργού Υγείας κ Βορίδη.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι να νέα χειρουργεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν με το υπάρχον προσωπικό που σήμερα βιώνει απάνθρωπες συνθήκες εργασίας λόγω των τρομερών ελλείψεων και της υποστελέχωσης. Επισημαίνουν ότι στόχος είναι να λειτουργήσουν με εργαζόμενους που θα είναι στην επισφάλεια και μισθούς πείνας.

Ταυτόχρονα τα νέα χειρουργεία που «χρηματοδοτούνται» από την Εθνική Τράπεζα στόχος είναι να λειτουργήσουν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια μέσα από τον απαράδεκτο θεσμό των ιδιωτικών απογευματινών ιατρείων στα οποία οι πολίτες θα πληρώνουν ακριβά.

Αλγεινή Εντύπωση προκάλεσε η στάση των μελών του ΔΣ της ΔΑΚΕ που αντί να βρίσκονται μαζί με τους εργαζόμενους προτίμησαν να βρίσκονται μαζί με τους επίσημους στο χώρο των εγκαινίων.

Περισσότερα σε λίγο