Γενική Απεργία σεισμός στις 27 Νοέμβρη

26

Η Γενική Απεργία στις 27 Νοέμβρη και η αγωνιστική συμπόρευση των εργαζόμενων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, μαζί με τα κοινωνικά στρώματα που συνθλίβονται από τις μνημονιακές πολιτικές, αποτελεί την κορύφωση μιας σειράς αγωνιστικών δράσεων και κινητοποιήσεων που έγιναν το προηγούμενο διάστημα. Ταυτόχρονα, πρέπει να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα προς τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, ιδιαίτερα του ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών και στις ανάγκες των εργαζόμενων.

 

Την ώρα που η συγκυβέρνηση επιχειρεί να ξεπεράσει την αποδοκιμασία στην πολιτική της και να κατευνάσει τις αντιδράσεις με τη ρητορική περί του «τέλους των Μνημονίων», την ίδια ώρα ετοιμάζει από κοινού με την τρόικα νέα μνημονικά μέτρα, που στοχεύουν στα εναπομείναντα εργασιακά, ασφαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα.

Παρά την προσπάθεια συγκάλυψης που γίνεται από τη συγκυβέρνηση και τα κυρίαρχα συστημικά ΜΜΕ, προ των πυλών βρίσκονται μέτρα όπως:

– Η πλήρης απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στο Δημόσιο, μέτρα που όχι μόνο δε συμβάλλουν να αντιμετωπιστεί η ανεργία που έχει φτάσει στα ύψη, αλλά δρομολογούν νέα απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων με την διεύρυνση της μερικής απασχόλησης σε βάρος της σταθερής εργασίας. 

– Νέες μειώσεις στα εισοδήματα μέσω του ΕΝΦΙΑ, της υπερφορολόγησης των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων αλλά και εφαρμογής νέου μισθολογίου στο Δημόσιο, που σε συνδυασμό με την αξιολόγηση – σφαγείο θα συρρικνώνει για όλες τις κατηγορίες των εργαζομένων τους μισθούς. 

– Νέα συρρίκνωση  των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων που δε θα περιορίζεται στις μειώσεις που έχουν ήδη θεσμοθετηθεί. Με νομοθετικές παρεμβάσεις που δρομολογούνται θα προωθηθούν επιπλέον αυξήσεις στα όρια ηλικίας, καθώς και μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις αλλά και κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης μέσω την απαρέγκλιτης τήρησης  ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων.

– Τέλος, για να προλάβει να καταστείλει τις αντιδράσεις των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, η συγκυβέρνηση ετοιμάζει νέο συνδικαλιστικό νόμο, με βασικό στόχο τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας βάζοντας ταυτόχρονα νέα εμπόδια στη δράση των συνδικάτων. Ο περιορισμός στη δράση του Συνδικαλιστικού Κινήματος αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα στις Δημοκρατικές ελευθερίες, που την περίοδο των μνημονίων έχουν δεχτεί απανωτά πλήγματα.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική, αποτελεί μονόδρομο για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών ο συντονισμένος αγώνας των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των άνεργων, με τα τμήματα εκείνα της κοινωνίας που δέχονται συνεχή πλήγματα, όπως οι επαγγελματίες, οι αγρότες και οι επιστήμονες.

ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Η Γενική Απεργία στις 27 Νοέμβρη, σε συνδυασμό με τις δράσεις που θα τη συνοδεύουν —συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, συλλαλητήρια, διαμαρτυρίες, καταλήψεις κ.λπ.—, πρέπει να αποτελέσει ένα μεγάλο σταθμό τόσο στον αγώνα ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που υλοποιούνται στη χώρα μας από τις μνημονιακές κυβερνήσεις, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, όσο και στην  απόκρουση των νέων αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων που είναι προ των πυλών.

Το ΜΕΤΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους να κάνουν δικιά τους υπόθεση την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων σ’ όλη την Ελλάδα.

Όλοι στη Γενική Απεργία και τις Απεργιακές Συγκεντρώσεις των Συνδικάτων

Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ!