Η Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων στο Αγ Σοφία για τις εκλογές αντιπροσώπων για την ΠΟΕΔΗΝ

29

Συνάδελφοι – συνάδελφισσες, στις 15 Δεκεμβρίου γίνονται στο νοσοκομείο μας οι εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων που θα αποφασίσουν τη νέα διοίκηση στην ΠΟΕΔΗΝ που πρέπει να οργανώσει την πάλη του υγειονομικού κινήματος .

Οι εκλογές αυτές πραγματοποιούνται στην κρίσιμη χρονική περίοδο που η συγκυβέρνηση ετοιμάζεται να εξαπολύσει την επόμενη λυσσαλέα επίθεση στους εργαζόμενους και στην κοινωνία. Θα επιχειρήσει να περάσει νέα αντιδραστικά μέτρα που αφορούν μαζικές απολύσεις, συρρίκνωση των εισοδημάτων και περικοπές σε μισθούς με το νέο «μισθολόγιο», επέκταση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων που οδηγούν σε απορύθμιση της σταθερής εργασίας, μείωση των συντάξεων, αλλαγές σε ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό, περιορισμό στη δράση των συνδικάτων ακόμη και στο δικαίωμα της απεργίας ώστε να καταστείλει κάθε αντίσταση των εργαζομένων.

Σε αυτή την πολιτική συγκυρία καλούμαστε να εκλέξουμε αυτούς που θα μας αντιπροσωπεύσουν στην ΠΟΕΔΗΝ. Έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε αυτούς που στέκονται απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές και σε αυτούς που ρίχνουν νερό στο μύλο της συγκυβέρνησης. Έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε αυτούς που στέκονται απέναντι στη διοίκηση και βάζουν φραγμούς στα σχέδια διάλυσης του νοσοκομείου και σε αυτούς που αποτελούν το Δούρειο ίππο για την ενότητα των εργαζομένων. Αρκεί να θυμηθούμε τη στάση αρκετών κυβερνητικών συνδικαλιστών στον αγώνα κατά της αξιολόγησης.

Στην αρχή είχαν προσπαθήσει- μέσω διασπαστικής ομοσπονδίας- να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους, ζητώντας από τους Νοσηλευτές να μην στηρίξουν τις αποφάσεις των Συνδικάτων κατά της αξιολόγησης και να συμμετέχουν στην αξιολόγηση γιατί αλλιώς θα έχουν «πειθαρχικές κυρώσεις». Μετά προσπάθησαν να μην συμμετέχουν στην Απεργία- Αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ και να διασπάσουν οι Νοσηλευτές το μέτωπο όλων των εργαζομένων που συμμετείχαν σε μαζικές Γ.Σ και ενέκριναν με μεγάλες πλειοψηφίες τις αποφάσεις των Συνδικάτων. Ταυτόχρονα έσπερναν δεξιά κι αριστερά ψευδείς ειδήσεις για «εξαίρεση» του κλάδου από την αξιολόγηση-σφαγείο.

Αφού και αυτή η προσπάθεια έπεσε στο κενό επέλεξαν πλέον πιο ανοικτά και πιο επίσημα να προσφέρουν στήριξη στην Κυβέρνηση: Με έγγραφα,e-mail, και παρασκηνιακές παρεμβάσεις καλούσαν τους Νοσηλευτές – ιδιαίτερα Προϊστάμενους και Διευθυντές – να συμμετέχουν στην «Αξιολόγηση» που προωθεί η Κυβέρνηση καταθέτοντας ένα κείμενο επιφυλάξεων(!) για τη Συνταγματικότητα του Νόμου. Οι μεθοδεύσεις τους είχαν στόχο από τη μια να διασπάσουν το κοινό μέτωπο των εργαζομένων στο χώρο των Νοσοκομείων και από την άλλη να ακυρώσουν τις αποφάσεις των σωματείων και να αποτρέψουν τη δημιουργία μεγάλου μετώπου ανυπακοής και αντίστασης απέναντι στο Νόμο.
.
Είναι οι ίδιοι που χρόνια τώρα καλλιεργούν την ευνοιοκρατία κι ενισχύουν τις πελατειακές σχέσεις στο νοσοκομείο
Είναι οι ίδιοι που ενώ βγάζουν «αγωνιστικές κλαδικές κορώνες» την ίδια στιγμή υπονομεύουν τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες.
Είναι οι ίδιοι που είτε ταυτίζονται με τις μνημονιακές πολιτικές είτε σιωπούν νομιμοποιώντας τες.

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε όταν το νοσοκομείο μας στενάζει από την έλλειψη προσωπικού. Η τεχνική και η διοικητική υπηρεσία είναι αποδεκατισμένες. Οι νοσηλευτές εργάζονται με συνθήκες απαράδεκτες. Η ίδια κατάσταση επικρατεί στα επείγοντα και στα εργαστήρια που αποτελούν φιλέτο για τους ιδιώτες.
Δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε όταν η συγκυβέρνηση βγάζει προεκλογικά πυροτεχνήματα για «προσλήψεις» ενώ την ίδια ώρα το μόνο προσωπικό που έρχεται είναι voucher, 5μηνα, 8μηνα, συμβασιούχοι, «ωφελούμενοι» κι άλλες ελαστικές μορφές εργασίας.

Δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε όταν η ΕΣΑΝ θα καταργήσει δημόσια νοσοκομεία και θα θα τα δώσει βορρά στους ιδιώτες , όταν η πρόσβαση εκατομμυρίων ανασφάλιστων στις δημόσιες δομές υγεία είναι αδύνατη, όταν ο αυταρχισμός εντείνεται , όταν χτυπούν τα εργασιακά μας δικαιώματα , όταν συρρικνώνουν τους μισθούς μας, όταν πλήττουν την αξιοπρέπεια μας.

Μπροστά μας έχουμε να δώσουμε μεγάλες μάχες. Για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική χρειάζεται οργάνωση στους αγώνες μας , σαφής προσανατολισμός και σύγκρουση. Οι διαπιστώσεις κι οι εξαγγελίες κινητοποιήσεων που μένουν στα λόγια από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΠΟΕΔΗΝ είναι τροχοπέδη του κινήματος και χείρα βοηθείας στη μνημονιακή συγκυβέρνηση
Γι’αυτό στις εκλογές αυτές:

-Γυρίζουμε την πλάτη στους υποψήφιους των κυβερνητικών παρατάξεων ΔΑΚΕ- ΠΑΣΚΕ ή όπως αλλιώς αυτοαποκαλούνται ή όποιον κλαδικό-συντεχνιακό μανδύα αποφασίζουν να φορέσουν
– Δεν επικροτούμε τις ξεχωριστές συγκεντρώσεις και τις μοναχικές πορείες που επιλέγουν οι υποψήφιοι του ΠΑΜΕ που δε βοηθούν στην οργάνωση των αγώνων ,διασπούν την ενότητα των εργαζομένων και οδηγούν τελικά στην αναποτελεσματικότητα
– Στηρίζουμε τους υποψηφίους της Ενωτικής Κίνησης Εργαζομένων ¨Αγία Σοφία¨ για να αλλάξουμε τους συσχετισμούς, να οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια στην μνημονιακή πολιτική που ισοπεδώνει εργαζόμενους και διαλύει την κοινωνία, για σύγκρουση και ρήξη με αυτούς που υπονομεύουν τις ζωές μας , για να τους ανατρέψουμε

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ¨ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ¨

1) Βαρελτζής Κωνσταντίνος του Γεωργίου-ΤΕ ραδιολόγων-Ακτινολόγων
2) Βλαχάβας Αλέξανδρος του Ιωάννη-ΔΕ Νοσηλευτής
3)Γιάντσιου Μαρία του Ιωάννη-ΤΕ Νοσηλεύτρια
4) Κορδαλή Βασιλεία(Λίνα) του Γεωργίου-ΔΕ Β.Νοσηλευτών
5) Λαζάρου Χρυσούλα του Γεωργίου- ΔΕ Εμφανιστών-Χειριστών
6) Νοδάρας Γεώργιος του Ιωάννη-ΤΕ Νοσηλευτών
7) Πετρούλη Ευαγγελία του Αναστασίου-ΤΕ Νοσηλευτών
8) Χαραλαμπόπουλος Δημήτριος του Γερασίμου-ΤΕ Νοσηλευτών