Είσοδος ιδιωτών στις μεταφορές ασθενών από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο ΡΙΟ

27

Ένα ακόμα οχυρό της Δημόσιας Υγείας στη Δυτική Ελλάδα που ακούει στο «όνομα» ΕΚΑΒ έπεσε  καθώς με απόφαση της 6ηςΥΠΕ και του ΠΠΝΠ με την ανοχή της Διοίκησης του ΕΚΑΒ, το έργο της διαμετακομιδής περιστατικών από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της ΠΑΤΡΑΣ πέρασε σε χέρια ιδιωτών.

Συγκεκριμένα από  το  πρωί της Τρίτης ιδιωτικό ασθενοφόρο, έχει αναλάβει το έργο της μεταφοράς ασθενών από το Νοσοκομείο του Ρίου σε διαγνωστικά κέντρα, αλλά και από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από τη διοίκηση του ΠΠΝΠ η παραχώρηση των διακομιδών για διαγνωστικές εξετάσεις στην ιδιωτική εταιρία έγινε όταν η διοίκηση του ΕΚΑΒ δήλωσε αδυναμία στη Διοίκηση του ΠΠΝΠ να τις πραγματοποιήσει, αφού ο μισός στόλος του ΕΚΑΒ στην Αχαΐα είναι εκτός λειτουργίας λόγω βλάβης στα ασθενοφόρα.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ καταγγέλλουν ότι  στο όνομα του κέρδους και της εξυπηρέτησης των  ιδιωτών και με την σύμφωνη γνώμη της 6ηςΥΠΕ , έβαλαν από την πίσω πόρτα ιδιώτες στις διαμετακομιδές αδιαφορώντας για την ασφάλεια των διακομιδών. Οι εργαζόμενοι μάλιστα στο ΕΚΑΒ πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη έκτακτη συνέλευση και στη συνέχεια παράσταση διαμαρτυρίας στην 6ηΥΠΕ  και στη διοίκηση του ΠΠΝΠ.

Ερωτηματικά ταυτόχρονα έθεταν συνδικαλιστές γιατροί από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και για το γεγονός ότι η αιτία για την είσοδο των ιδιωτών στις διακομιδές στην Πάτρα είναι οι συχνές βλάβες στον αξονικό και μαγνητικό τομογράφο του Νοσοκομείου με αποτέλεσμα να υπάρχει ανάγκη συνεχών διακομιδών.

πηγή citypatras.gr