Στηριζουμε την Αγωνιστική Ριζοσπαστική Κίνηση Αττικού στις εκλογές για ΠΟΕΔΗΝ

Οι εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το 14ο Συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ γίνονται σε μια κρίσιμη περίοδο για τους υγειονομικούς, αλλά και για όλο τον λαό.

Λίγο πριν την οριστική της εκδίωξη από τον ελληνικό λαό και τους εργαζόμενους, η έκπτωτη Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, μαζί με την Ε.Ε., το ΔΝΤ και το Μεγάλο Κεφάλαιο, έχουν ετοιμάσει την ολοκληρωτική ισοπέδωση και των τελευταίων εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, που μας έχουν απομείνει. Με πρόσχημα τη δήθεν «ολοκλήρωση του Μνημονίου», έχουν έτοιμο ήδη στο συρτάρι τους, το τελικό πακέτο της εργασιακής, ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής εξαθλίωσης μας, με μέτρα που περιλαμβάνουν:

$1ü      νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο στο δημόσιο

$1ü      νέα επώδυνη μείωση των κύριων συντάξεωνέως και 30%

$1ü      συρρίκνωση έως και εξαφάνιση των επικουρικών συντάξεων και νέο πετσόκομμα στο ΕΚΑΣ

$1ü      κατάργηση όλων των πρόωρων συντάξεων και θέσπιση του 62ου έτους για τη συνταξιοδότηση ακόμα και κοινωνικά ευπαθών ομάδων

$1ü      νέες απολύσεις στο δημόσιο

$1ü      απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα

$1ü      αλλαγές -λέγε με κατάργηση- στο δικαίωμα της Απεργίας

$1ü      βάρβαρη επίθεση στη συνδικαλιστική δράση και το Ν. 1264/82

Η απερχόμενη Κυβέρνηση αφήνει πίσω της κοινωνικά συντρίμμια, γενίκευση της κοινωνικής εξαθλίωσης και της φτώχειας.

Και αν αυτό είναι ένα ακόμα επεισόδιο στο σήριαλ της λυσσαλέας επίθεσης στα εργασιακά μας δικαιώματα, η κατάσταση που βιώνουμε, όσοι εργαζόμαστε στο ΕΣΥ, περιγράφεται μόνο με μία λέξη:

ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

Στα χρόνια της μαύρης συγκυβέρνησης είδαμε νοσοκομεία να κλείνουν, κρεβάτια να καταργούνται, κλινικές να απειλούνται με συγχώνευση, την χρηματοδότηση των νοσοκομείων να ελαχιστοποιείται σε σημείο ασφυξίας, τις ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό και φάρμακα να γιγαντώνονται, ενώ αυξήθηκαν δραματικά τα χαράτσια για τους ασθενείς και η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα. (Για τους ανασφάλιστους, ούτε λόγος να γίνεται…)

Είδαμε τους συναδέλφους μας να βαφτίζονται «διαθέσιμοι», και άλλους συναδέλφους να αποχωρούν με σύνταξη, χωρίς να αντικαθίστανται από μόνιμους. Από το 2010 έως σήμερα, έχουν αποχωρήσει από τα Νοσοκομεία περίπου 20.000 εργαζόμενοι, χωρίς να έχει προσληφθεί ούτε ένας με μόνιμη σχέση εργασίας. Ακόμα και όποια υποτυπώδης κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό, γίνεται με προσλήψεις ελαστικά εργαζομένων από τα σκλαβοπάζαρα των εργολάβων, τις 8μηνες ή 12μηνες συμβάσεις των επικουρικών, κ.λ.π. Έχουμε πλέον ομολογημένη και για τον χώρο των Νοσοκομείων την παγίωση και τη διεύρυνση των ελαστικών μορφών εργασίας και την καθιέρωσή τους σαν μοναδικό «μοντέλο» εργασιακών σχέσεων.

Από το 2010 έως σήμερα…

$1Ø      Οι λειτουργικές δαπάνες των Μονάδων του ΕΣΥ μειώθηκαν κατά 60% και μειώνονται διαρκώς.

$1Ø      Οι κενές οργανικές θέσεις είναι, πια, 33.000.

$1Ø      Οι αποδοχές μας μειώθηκαν δραματικά.

$1Ø      Δουλεύουμε περισσότερο, οι ολοένα και λιγότεροι

$1Ø      Μας αναγκάζουν να παρανομούμε, οι παρανομούντες: ή μήπως είναι νόμιμη η τοποθέτηση μίας ΔΕ νοσηλεύτριας ανά βάρδια; Ή μήπως είναι νόμιμα τα oncall του νοσηλευτικού προσωπικού στα κλειστά τμήματα ή των τεχνικών που δεν κάνουν βάρδιες;  Ή μήπως είναι νόμιμο το πρωί-νύχτα …

$1Ø      Μας ανάγκασαν να θεωρούμε το ρεπό και την καλοκαιρινή άδεια περιττή πολυτέλεια…

$1Ø    Προσπάθησαν να μας πείσουν ότι η υποταγή και η ρουφιανιά είναι καθήκον και προσπάθησαν να μας αναγκάσουν να εφαρμόσουμε το νόμο 4250/2014 για την αξιολόγηση.

Και τότε…

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ σηκώσαμε ψηλά το κεφάλι και διεκδικήσαμε την αξιοπρέπειά μας.

Απεργήσαμε και απείχαμε μαζικά από την εφαρμογή του νόμου-σφαγείο για την αξιολόγηση κατά 97%.

Ο νόμος έχει μείνει στα χαρτιά…

Είμαστε περήφανοι που οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜΕΤΑ πρωτοστάτησαν στον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση, την ώρα που ακόμα και αγωνιστικές δυνάμεις, μας έλεγαν να συμμετάσχουμε και μας μοίραζαν δεκάρια ή άλλες μας μιλούσαν για «πραγματική απεργία».

Και η ΠΟΕΔΗΝ;

Μέσα σ’ αυτόν τον κυκεώνα των επιθέσεων στο ΕΣΥ και στους λειτουργούς του, θα περίμενε κανείς από την ΠΟΕΔΗΝ να λειτουργήσει ως η Ομοσπονδία που μετατρέπει το θυμό μας σε αγώνα, που τον οργανώνει με συνέχεια και προοπτική, που μας ενημερώνει με συχνές και συστηματικές περιοδείες, που απαντάει άμεσα στα παπαγαλάκια της Κυβέρνησης, που στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά τους.           Στην πράξη, όχι στα λόγια.

ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ. Και πώς θα μπορούσε, άλλωστε; Αυτοί που για χρόνια υπηρέτησαν τον κυβερνητικό συνδικαλισμό, αυτοί που καλλιέργησαν τη ρουσφετολογία, το βόλεμα και τον παραγοντισμό, αυτοί που προσπάθησαν με όλους τους τρόπους να ευνουχίσουν το συνδικαλιστικό κίνημα συνέχισαν ακριβώς στον ίδιο δρόμο:

$1ü      Καλούν σε γενικές συνελεύσεις μέσω φαξ…

$1ü      Οργανώνουν περιοδείες στην περιφέρεια, αλλά διεκπεραιωτικά, κυρίως για να καταλογίσουν στην Αριστερά ψέμματα και δικές τους ανακολουθίες.

$1ü      Κάνουν ό,τι μπορούν για να μας πείσουν ότι δεν μπορούμε να ανατρέψουμε αυτήν την πολιτική. Για να σπείρουν την αμφιβολία, την απογοήτευση, την απάθεια. Τους θυμάστε πώς μιλούσαν στην αρχή του αγώνα ενάντια στην ψευδοαξιολόγηση; Πώς προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι δεν θα τα καταφέρουμε; Ποτέ δεν υποστήριξαν την αποχή από την εφαρμογή του νόμου, ποτέ δεν μάζεψαν ούτε μία υπογραφή ενάντια στο νόμο.

$1ü      Ανακοινώνουν άσφαιρες 24ωρες απεργίες για την τιμή των όπλων.

$1ü      Κι αφού τα κάνουν όλα αυτά, «ζητάνε και τα ρέστα» και εγκαλούν τους συναδέλφους που δεν συμμετέχουν σε αγώνες που οι ίδιοι έχουν ήδη υπονομεύσει!

Όταν το εργαλείο δεν δουλεύει καλά, ή φταίει το εργαλείο, ή φταίει αυτός που το χειρίζεται!

Είναι, νομίζουμε, κάτι παραπάνω από προφανές:

Χρειαζόμαστε την Ομοσπονδία που συσπειρώνει στις τάξεις της ΟΛΟΥΣ τους Υγειονομικούς.

Δεν χρειαζόμαστε αυτή την συνδικαλιστική ηγεσία.

Η αλλαγή των συσχετισμών στην ΠΟΕΔΗΝ, είναι όρος και προϋπόθεση για να αλλάξει κατεύθυνση το υγειονομικό κίνημα, να ανασυγκροτηθεί με ταξικά χαρακτηριστικά και να παίξει το ρόλο του σαν υπερασπιστής των συμφερόντων ΟΛΩΝ των εργαζομένων στο ΕΣΥ και του λαού.

Στις εκλογές στις 14-15 Γενάρη, παλεύουμε μαζί:

$1Ø      Για να τους δώσουμε μια πρώτη γεύση της ανατροπής των μνημονιακών μέτρων και της συγκυβέρνησης που τα υλοποιεί.

$1Ø      Για να διεκδικήσουμε να πάρουμε πίσω τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα.

$1Ø      Για να ανατρέψουμε τις νέες περικοπές μισθών που έχουν σχεδιαστεί από την συγκυβέρνηση και την τρόικα με το νέο μισθολόγιο.

$1Ø      Για να διεκδικήσουμε  προσλήψεις μονίμων συναδέλφων και όχι ομήρων συμβασιούχων.

$1Ø      Για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος.

$1Ø      Για να βάλουμε τις βάσεις για την ανάδειξη της κυβέρνησης της Αριστεράς που θα φέρει τον Λαό και τους εργαζόμενους στο προσκήνιο.

Στις εκλογές στις 14-15 Γενάρη, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε:

$1Ø      Για την ενεργή συμμετοχή όλων των εργαζομένων

$1Ø      Για την ενότητα των υγειονομικών ενάντια στο διαχωρισμό τους σε κλάδους και ειδικότητες

$1Ø      Για να σπάσουμε την λογική της ανάθεσης σε συνδικαλιστές-ηγέτες

$1Ø      Για να αφήσουμε πίσω τις πρακτικές του κυβερνητικού συνδικαλισμού

$1Ø      ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΕΔΗΝ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

$1Ø      Για την κοινή δράση της Αριστεράς

$1Ø      Για την δημιουργία ενός ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Στις εκλογές στις 14-15 Γενάρη, συμμετέχουμε:

γιατί

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ

για μία κοινωνία με

δικαιοσύνη, σταθερή δουλειά, αξιοπρεπή αμοιβή, ασφάλιση, σύνταξη, δωρεάν υγείακαι παιδεία, δωρεάν ρεύμα και νερό, με ελευθερία και δημοκρατία

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

με την αποφασιστική στάση και το διαρκή αγώνα όλων των εργαζομένων

Στις εκλογές στις 14-15 Γενάρη, ψηφίζουμε:

Αγωνιστική Ριζοσπαστική Κίνηση Αττικού

ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ