Οι κάλπες ανοίγουν, κλινικές και τμήματα όμως κλείνουν

Ακόμα και λίγες μέρες πριν τις εκλογές η μνημονιακή συγκυβέρνηση δεν διστάζει να βάζει λουκέτο σε κλινικές και τμήματα Νοσοκομείων. Είδαμε την προσπάθεια να κλείσει το παθολογικό στη Λειβαδιά που επετράπει από την παρέμβαση του τοπικού σωματείο, η παθολογική στην Ιεράπετρα κ.α. Τώρα σειρά «πήρε» η παιδιατρική στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου που κλείνει για μια ακόμα φορά.

Η διάλυση της δημόσιας υγείας είναι γεγονός και η ανάγκη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής είναι πλέον μονόδρομος.

Δείτε την ανακοίνωση του συλλόγους εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγ. Νικόλαος για το κλείσιμο της παιδιατρικής κλινικής

Μπορεί αύριο Κυριακή να ανοίγουν οι κάλπες για να ψηφίσουν εννιά εκατομμύρια πολίτες για τη μελλοντική κυβέρνηση της χώρας, όμως η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου έκλεισε από χθες 23/1 και θα παραμείνει κλειστή  μέχρι το πρωί της Δευτέρας 26/1/.

Το ίδιο σκηνικό θα επαναληφθεί και το επόμενο σαββατοκύριακο 30 -31/1/2015. Οι γονείς θα πρέπει να μεταφέρουν τα άρρωστα παιδιά τους από τον Άγιο Νικόλαο στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας όπου εφημερεύει η παιδιατρική κλινική, όπως αναφέρεται στη σχετική πινακίδα που έχει αναρτηθεί στην κλειστή πόρτα της παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου.

Είναι η πολλοστή φορά τους τελευταίους μήνες που κλείνει για σαββατοκύριακο η παιδιατρική κλινική του ΓΝΑΝ λόγω έλλειψης παιδιάτρων, ενώ η κυβέρνηση δεν έδωσε λύση παρότι υπήρχε,  με τη μετακίνηση παιδιάτρου από άλλο Νοσοκομείο (Ν. Ικαρίας).

Η όλη κατάσταση με τη μη συνεχή λειτουργία της παιδιατρικής  έχει δημιουργήσει μεγάλη ανασφάλεια και αναστάτωση στους γονείς του Δήμου Αγ. Νικολάου τους τελευταίους μήνες.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου αφού προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και κινητοποιήσεις (σε συνεργασία με γονείς) για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα, εκφράζει πλέον την απογοήτευση του για την κατάσταση και  ελπίζει η όποια λύση στο ζήτημα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου να προκύψει από την ψήφο των πολιτών στις αυριανές εκλογές. 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ