Ενωτική Κίνηση Τζανείου: Μέτρα τώρα για να σταματήσει η υποβάθμιση του Νοσοκομείου

60

Μετά τις βουλευτικές  εκλογές της 25/01/2015, άρχισε να φυσάει ένα αεράκι ελπίδας και προσδοκίας για αλλαγές, που μας αφορούν όλες/ους άσχετα από τι (ή αν) ψηφήσαμε. Το πιο σημαντικό: βιώνουμε ένα αναγεννημένο ενδιαφέρον για την πολιτική και το δημόσιο βίο της χώρας μας … εκεί που είχαμε βουλιάξει σε μια μίζερη και γκρίζα θολούρα …

Σίγουρα η ελπίδα και ότι φέρνει μαζί της είναι καλοδεχούμενη! Όμως …

Εδώ στο Τζάνειο, στο μοναδικό δημόσιο γενικό νοσοκομείο του πρώτου λιμανιού της Ελλάδας και των γύρω δήμων (με κυρίως λαϊκά, άγρια χτυπημένα από την κρίση στρώματα), όσοι ούριοι άνεμοι και να φυσήξουν θα παραμένει, μισοβουλιαγμένο, καταμεσής του λιμανιού απ` τα απανωτά «πετσοκόμματα» 5 συνεχών χρόνων λιτότητας και στοχευμένης υποβάθμισης.

Σε ότι μας αφορά, θα παραμένει μισοβουλιαγμένο αν:

–   Άμεσα δεν ξηλωθεί η ταυτισμένη με τις βάρβαρες περικοπές των μνημονίων διοίκηση του Τζανείου και για αυτό απαξιωμένη στα μάτια της πλειοψηφίας των εργαζομένων (εξαιρούνται οι αιώνιοι βολεμένοι αυλικοί!)

–   Δεν δοθεί ένα μίνιμουμ πόρων (υλικών και ανθρώπινων) ώστε να αναταχτεί η λειτουργία του νοσοκομείου για να μπορέσει να προσφέρει στο ΕΣΥ δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες, τις οποίες ο λαός τις έχει ήδη χρυσοπληρώσει.

–    Δεν βγουν στο φως, δημόσια, η οικονομική κατάσταση του νοσοκομείου και σε ζητήματα όπως: τι έχει γίνει με την περιουσία του Τζανειου πχ. κληροδοτήματα, ΕΣΠΑ, νέα καρδιολογική κλινική …(γιοφύρι της Άρτας!)

Σε κάθε περίπτωση που η νέα ηγεσία του Υπουργείου θελήσει να βάλει  τα πράγματα στη θέση τους και «κάθε κατεργάρη στο πάγκο του» – πάντα από τη σκοπιά των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την ουσιαστική  δημόσια και δωρεάν υγεία – εμείς θα είμαστε αρωγοί σε κάθε τέτοια προσπάθεια.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΖΑΝΕΙΟΥ

Προηγούμενο άρθροΨήφισμα Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου: Να σταματήσουν τώρα οι πολιτικές διώξεις
Επόμενο άρθροΕυαγγελισμός: Νέα προκλητική ανάθεση/τοποθέτηση σε θέσεις προϊστάμενων Νοσηλευτικών τμημάτων