Εργαζόμενοι & Γιατροί Γ.Ν. Άρτας: Πλήρη και γρήγορη διαλεύκανση της υπόθεσης χρηματισμού γιατρού

Κοινή Ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα Κ.Υ. Άρτας και της Τριμελούς Επιτροπής των Γιατρών του Νοσοκομείου Άρτας

Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό φερόμενου χρηματισμού γιατρού του Νοσοκομείου, προκειμένου να χειρουργήσει ασθενή, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Όχι μόνο καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοια φαινόμενα, αλλά και απαιτούμε την πλήρη και γρήγορη διερεύνηση, εξιχνίαση και πάταξη φαινομένων διαφθοράς.

Εκτιμούμε ότι το «φακελάκι» στο χώρο της υγείας, δυσφημεί και σπιλώνει το ηρωικό έργο της συντριπτικής πλειοψηφίας των γιατρών και των υγειονομικών γενικά, που μοχθούν για την υγεία του λαού νυχθημερόν, σε απερίγραπτα αντίξοες συνθήκες.

Η ένταση που παίρνει το θέμα απαιτεί και να τσακιστούν τέτοια φαινόμενα, αλλά και να μην δυσφημείται στην συνείδηση του κόσμου ο αγώνας για δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας για όλους.

Το φαινόμενο του χρηματισμού δεν είναι τωρινό, έχει «χθες» και «αύριο» όσο παραμένει εμπορευματοποιημένο το σύστημα υγείας, όσο υπάρχουν τρομερές ελλείψεις προσωπικού στα δημόσια Νοσοκομεία, όσο εμπεδώνεται η αντίληψη ότι η υγεία είναι εμπόρευμα, ότι υπάρχουν ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία.

Σε καμιά περίπτωση δεν υπάρχει άλλοθι για κανένα γιατρό και λειτουργό στον χώρο της υγείας, να χρηματίζεται από τους ασθενείς του. Καλούμε όλο το λαό, να ενωθεί με τους μαχόμενους υγειονομικούς στον αγώνα τους για δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας και πρωτοβάθμιας περίθαλψης για όλους, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για αξιοπρεπείς μισθούς και για βελτίωση των συνθηκών εργασίας στα Νοσοκομεία. Δεν θα επιτρέψουμε τέτοια φαινόμενα να αξιοποιηθούν σαν επιχείρημα για να νομιμοποιηθεί τα «φακελάκι» στα Νοσοκομεία με την καθιέρωση ιδιωτικών απογευματινών ιατρείων.

$1ü       Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η λειτουργία των απογευματινών ιατρείων.

$1ü       Απαιτούμε πλήρη και γρήγορη διαλεύκανση της υπόθεσης.

$1ü       Παλεύουμε για Δημόσια και Δωρεάν υγεία και πρωτοβάθμια περίθαλψη για όλους – χωρίς αποκλεισμούς.

Άρτα, 20 Φεβρουαρίου 2015