Ανοιχτή Επιστολή του Σωματείου Εργαζ. ΠΑΓΝΗ προς την Ηγεσία του Υπ. Υγείας

32
nos pagni

nos pagniΣτα νοσοκομεία της Κρήτης οι δραματικές ελλείψεις προσωπικού σας είναι γνωστές. Χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις αντί να τα στελεχώνουν με μόνιμο προσωπικό επιλέγουν τις σχέσεις εργασίας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τους επικουρικούς, παλιότερα τα STAGE, τώρα και μέσω ΕΣΠΑ. Επιπλέον, προχώρησαν στην εκχώρηση σταδιακά όχι μόνο των υποστηρικτικών αλλά και βασικών υπηρεσιών σε ιδιωτικές εταιρείες και εργολάβους με εργαζόμενους κυρίως ελαστικών σχέσεων εργασίας και καταπάτησης κάθε έννοιας εργασιακών δικαιωμάτων.

Στο νοσοκομείο μας εργάζονται 25 συνάδελφοί μας (67 σε όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης), που προσλήφθηκαν ως επικουρικοί μέσω ΑΣΕΠ για ένα χρόνο, ειδικοτήτων νοσηλευτικής, παραϊατρικών, διοικητικών κλπ. Οι ανάγκες επέβαλλαν στην προηγούμενη κυβέρνηση επέκταση της σύμβασης για ένα επιπλέον εξάμηνο. Σε δύο μήνες λήγει η σύμβασή τους και θα οδηγηθούν στην απόλυση. Οι εργαζόμενοι αυτοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, στελεχώνουν υπηρεσίες και τμήματα του νοσοκομείου και η απομάκρυνσή τους θα οδηγήσει είτε σε κλείσιμο ή σε συρρίκνωσή τους με τραγικές συνέπειες τόσο για τη λειτουργία του νοσοκομείου, όσο και για τις προσφερόμενες υπηρεσίες υγείας στο λαό της Κρήτης. Αυτή ήταν εξάλλου και η ανάγκη που οδήγησε την προηγούμενη ηγεσία να προχωρήσει σε εξάμηνη παράταση των συμβάσεών τους. Συνεπώς θα είναι «εγκληματική ενέργεια» η απόλυσή τους.

Σας καλούμε άμεσα να προχωρήσετε στη μονιμοποίηση αυτών των εργαζομένων. Έχουν κριθεί θετικά, έχουν αποκτήσει τη γνώση και την εκπαίδευση, εκτελούν αποτελεσματικά τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί στο νοσοκομείο μας και έχουν ενσωματωθεί πλήρως στο εργασιακό περιβάλλον.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η πάγια θέση του Σωματείου μας είναι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, θέση μας είναι όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν σταθερή και μόνιμη εργασία.

Σας καλούμε να προβείτε άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες που απαιτούνται για τη μονιμοποίηση των συναδέλφων μας και τη στελέχωση του νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό. Το Σωματείο και οι εργαζόμενοι αγωνιζόμαστε σε αυτή την κατεύθυνση.

Παράλληλα ζητούμε άμεση συνάντηση μαζί σας για να σας καταθέσουμε τα προβλήματα των εργαζομένων και του νοσοκομείου μας και βέβαια τις θέσεις και τις προτάσεις μας για την αντιμετώπισή τους στην κατεύθυνση αποκατάστασης της δημόσιας λειτουργίας των νοσοκομείων, της στελέχωσης με επαρκές μόνιμο προσωπικό με αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας, της κατάργησης κάθε επιχειρηματικής δράσης στην υγεία για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας για όλους.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΓΝ Ηρακλείου

Προηγούμενο άρθροΑνοιγοκλείνουν οι Παιδιατρικές κλινικές σε Τρίκαλα, Αγ. Νικόλαο και Καρδίτσα
Επόμενο άρθροΤο νέο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ