Σωματείο Έλενα: Το κομματικό κράτος είναι εδώ…

21

Συνάδελφοι – ισες, στα πλαίσια της συμμετοχικής διαδικασίας μαζί σας, σας ενημερώνουμε ότι το σωματείο εργαζομένων συναντήθηκε με την διοίκηση του Νοσοκομείου για να τις εκθέσει τα προβλήματα και τις αγωνίες των εργαζομένων και να ζητήσει συγκεκριμένες ενέργειες για την επίλυσή τους.

Στα προβλήματα που αναφέρθηκαν, όπως αυθαίρετες μετακινήσεις, αυθαίρετες τοποθετήσεις προϊσταμένων, στάθμευση, προβλήματα από ελλείψεις προσωπικού, κ.λ.π. η διοίκηση δεν πήρε θέση και δεν δεσμεύτηκε για οποιαδήποτε ενέργεια για την επίλυσή τους. Κατά την διάρκεια μάλιστα της συζήτησης μετέθεσε τις ευθύνες για τα προβλήματα του Νοσοκομείου σε υπηρεσιακούς παράγοντες. Το σωματείο εργαζομένων, ως όφειλε, διερεύνησε τα λεγόμενα της διοίκησης και διαπίστωσε μετά από τεκμηριωμένα στοιχεία την πλήρη απαξίωση των εργαζομένων και ειδικότερα των Υπηρεσιακών Παραγόντων.

Το σωματείο εργαζομένων ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ τη διοίκηση του Νοσοκομείου για τις παρακάτω τακτικές της:

1.                      Την πλήρη κομματικοποίηση του Νοσοκομείου.

2.                      Τις παράνομες μετακινήσεις και τοποθετήσεις προϊσταμένων.

3.                      Την έλλειψη σεβασμού στους εργαζόμενους, τον αυταρχισμό, την αδιαφορία για τα προβλήματά και τη λειτουργία του Νοσοκομείου. Σας αναφέρουμε την πρόσφατη ανάρμοστη συμπεριφορά του, απέναντι στην Δ/τρια κα Φωτίου (όπως μας καταγγέλλει η ίδια), παρακωλύοντας το επιστημονικό της έργο, θίγοντας την, παρουσία των ασθενών και των συνοδών τους, για παράνομο παρκάρισμα!!!

4.                      Την μετατροπή των γραφείων διοίκησης σε κομματικά γραφεία και την άσκηση διοίκησης στα όρια της κατάχρησης εξουσίας. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και το δικαίωμα στάθμευσης το ελέγχει ο ίδιος, ο Διοικητής με δικά του κριτήρια.

5.                      Την αδυναμία αντιμετώπισης των σοβαρών προβλημάτων λειτουργίας του Νοσοκομείου σε αντίθεση με την ικανότητα οργάνωσης μυστικών εγκαινίων σε «κλειστό οικογενειακό κύκλο» και μάλιστα απόγευμα!! Την ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ γιατί προσπάθησε να παραπλανήσει τη νέα ηγεσία του Υπουργείου με τη παρωδία των εγκαινίων ενός νέου έργου που ακόμη δεν είναι δυνατή η λειτουργία του!!!

Ζητούμε από τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας:

$1·                                 Την τοποθέτηση Διοίκησης που να φροντίζει για την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, την αξιοποίηση των δομών, για την άσκηση διοίκησης με δικαιοσύνη και αξιοκρατία προς τους εργαζόμενους και σεβασμό για τους ασθενείς.

$1·                                 Την επίλυση των ζωτικών προβλημάτων του Νοσοκομείου όπως κάλυψη προσωπικού και χρηματοδότησης.

$1·                                 Την αξιοποίηση – ανάπτυξη του Νοσοκομείου και του Δημόσιου χαρακτήρα του.

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο «Έλενα Βενιζέλου»