Συνεχίζονται τα προβλήματα εφημέρευσης στην Περιφέρεια – Δεν εφημερεύει η καρδιολογική της Ξάνθης αυτό το Σαββατοκύριακο

27
nos xanthis

nos xanthisΣυνεχίζονται τα προβλήματα εφημέρευσης κλινικών σε Νοσοκομεία της περιφέρειας, λόγω της έλλειψης ιατρών. Αυτό το Σαββατοκύριακο δεν εφημερεύει η καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης.

Έχουμε γράψει πολλές φορές για αντίστοιχα προβλήματα και σε διάφορες  κλινικές άλλων νοσοκομείων της Περιφέρειας. Η λύση σε αυτά τα προβλήματα μπορεί να δοθεί μόνο με άμεσες προσλήψεις προσωπικού στα Νοσοκομεία, διαφορετικά το ΕΣΥ οδηγείται σε ασφυξία λόγω των προηγούμενων 4 ετών μνημονιακής πολιτικής που άδειασαν τα δημόσια Νοσοκομεία από εργαζόμενους λόγω της αναστολής νέων προσλήψεων.

Δείτε παρακάτω το δημοσίευμα στον τοπικό τύπο της Ξάνθης για την μη εφημέρευση της καρδιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου αυτό το Σαββατοκύριακο:

Δεν εφημερεύει η καρδιολογική της Ξάνθης Σαββατοκύριακο

Με πόνο ψυχής ανέφερε το γεγονός ο διοικητής του νοσοκομείου της Ξάνθης Α. Πάσχου, όπου λόγω έλλειψης γιατρών καρδιολόγων δεν θα εφημερεύσει η καρδιολογική κλινική.
Φιλοξενούμενος σήμερα το πρωί στην εκπομπή «ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ» στον super fm και στον Α. Παυλικιάνο, ανέφερε ότι μετά βίας κατάφερε να βρεθεί για σήμερα (Παρασκευή) γιατρός καρδιολόγος από τις Σέρρες για να καλύψει το κενό. Είναι άγνωστο αν μέχρι το βράδυ της Παρασκευής βρεθούν καρδιολόγοι από διπλανά νοσοκομεία για να καλύψουν το κενό του Σαββατοκύριακου. «Την Δευτέρα δεν θα έχουμε πρόβλημα, όμως αυτό το Σαββατοκύριακο θα υπάρξει πρόβλημα. Θα κοιμηθώ και εγώ στο γραφείο μου μήπως και συμβεί κάτι έκτακτο για να μπορέσουμε βαριά περιστατικά να τα προωθήσουμε σε διπλανά νοσοκομεία».
Στην συνέχεια έκανε αναφορά στον νέο Δυπεάρχη ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντα του και είδη δρομολογεί λύσεις από τα νοσοκομεία των όμορων νομών.
Κάνει έκκληση στον Ιατρικό Σύλλογο να στηρίξει το νοσοκομείο της Ξάνθης.
Επίσης ανέφερε ότι η άδεια της καρδιολόγου που αιτήθηκε για ένα χρόνο άνευ αποδοχών δεν «κόπηκε». Η εν λόγω διευθύντρια της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου κρατά την θέση της ούτος ώστε μετά την λήξη της αδείας της να επανέλθει.
Τέλος ευχαριστεί τους πολιτικούς φορείς της Ξάνθης οι οποίοι συνδράμουν με ότι δυνάμεις διαθέτουν για την στήριξη τους στην επίλυση των προβλημάτων του νοσοκομείου τονίζοντας την προσωπική παρέμβαση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ξάνθης κκ Παντελεήμωνα τον οποίον ευχαριστεί ιδιαίτερα.

Πηγή: xanthitimes.gr

Προηγούμενο άρθροΕπιστολή της ΠΟΕΔΗΝ στον Υπουργό Υγείας για την αποπληρωμή των πρόσθετων αμοιβών
Επόμενο άρθροΈκτακτη Γενική Συνέλευση καλεί το Σωματείο του Αττικού λόγω του λειτουργικού αδιεξόδου του Νοσοκομείου