Στηρίζουμε το Ανεξάρτητο Ενωτικό Ψηφοδέλτιο στις εκλογές του Υπ Συμβουλίου στις Προνοιακές Μονάδες & το Υπ. Εργασίας

23

Οι εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά μας Συμβούλιαπραγματοποιούνται σε μια κρίσιμη περίοδο για τη δημόσια διοίκηση, που ακολουθεί την καταιγίδα των διατεταγμένων πολιτικών, οι οποίες οδήγησαν σεδιαθεσιμότητες και απολύσεις εργαζομένων, κατάργηση δομών και υπηρεσιών, μισθολογική καθήλωση και σε μια γενικότερη απαξίωση του ανθρώπινου δυναμικού του Δημόσιου Τομέα.

Γνωρίζοντας σαφώς τον αρνητικό αριθμητικό συσχετισμό των ορισμένων έναντι των αιρετών εκπροσώπων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, αποφασίσαμε, κατόπιν ανοιχτών διαδικασιών, τη συγκρότηση ενός αντιπροσωπευτικού ψηφοδελτίου, απαλλαγμένου από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και υπολογιστικές λογικές.

Μοναδική μας επιδίωξη είναι η αποτελεσματική, δίκαιη και αντικειμενική εκπροσώπηση όλων των υπαλλήλων και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας έξω από παραταξιακές αντιλήψεις, πρακτικές και κατεστημένο, χωρίς κανένα διαχωρισμό, με διαφάνεια, λογοδοσία, ακεραιότητα και αξιοπρέπεια.

Σε αυτό το πλαίσιο και με αυτές τις αρχές, επιχειρήσαμε και σε μεγάλο βαθμό πετύχαμε, να συγκροτήσουμε ένα ανεξάρτητο ενωτικό ψηφοδέλτιο και να δώσουμε βήμα και φωνή σε όλους τους συναδέλφους, ανεξάρτητα από την Υπηρεσία που υπηρετούν ή την συνδικαλιστική τους ένταξη, ώστενα μην μείνει κανείς χωρίς εκπροσώπηση στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Οφείλουμε ωστόσο να τονίσουμε, ότι είναι τουλάχιστον δυσλειτουργικό, αναποτελεσματικό και άδικο για όλους μας (είτε υπηρετούμε στο Υπουργείο και το Σ.ΕΠ.Ε., είτε σε Προνοιακά ΝΠΔΔ – σύνολο 2700 εργαζόμενοι ανά την Ελλάδα) να υπαγόμαστε σε ένα κοινό Υπηρεσιακό Συμβούλιο.Η ρύθμιση του αρ. 9 του Ν.4109/13 είναι απαράδεκτη και φανερώνει την προχειρότητα με την οποία νομοθετούσαν οι κυβερνήσεις της προηγούμενης περιόδου.

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Με δεδομένο τις παραπάνω δυσκολίες,συμμετέχουμε στις εκλογές της 28ης Μαρτίου και σας καλούμε να ενισχύσετε την φωνή των εργαζομένων στο Υπουργείο μας. Όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε ένα ισχυρό μήνυμα ότι θέλουμε, διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για μια δημόσια διοίκηση αξιοπρεπή, λειτουργική και σύγχρονη.

– Στηρίζουμε αιρετούς εκπρόσωπους που αποτελούν κομμάτι των εργαζομένων και της κοινωνίας και όχι κομματικούς τοποτηρητές, δέσμιους των πελατειακών σχέσεων και των ¨έμπειρων¨ και ¨ειδημόνων¨ συνδικαλιστών. Εκπρόσωπους που με τη συμμετοχή και τη στάση τους, σε συνεργασία με το αγωνιστικό και διεκδικητικό συνδικαλιστικό κίνημα, θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των παθογενειών του παρελθόντος και θα δυναμώσουν τη φωνή των εργαζομένων σε όλους τους τομείς της Διοίκησης.

– Εγγυόμαστε πλήρη διαφάνεια ενεργειών και δράσης των αιρετών εκπροσώπων μας με μοναδικό γνώμονα την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των συναδέλφων.

– Δεσμευόμαστε για την προώθηση ενός δημοκρατικού – συμμετοχικού πλαισίου τακτικής και έγκαιρης ενημέρωσης σχετικά με τις αποφάσεις και τις εν γένει ενέργειες των Υπηρεσιακών Συμβουλίων για όλα τα θέματα που δεν σχετίζονται με  προσωπικά δεδομένα συναδέλφων.

– Αγωνιζόμαστε για τη θεσμοθέτηση αξιοκρατικών και αδιάβλητων διαδικασιών και κριτηρίων που θα εγγυώνται την αμερόληπτη και αντικειμενική άσκηση των αρμοδιοτήτων των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

– Επιδιώκουμετην ουσιαστική ενδυνάμωση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και την διεύρυνση των αρμοδιοτήτων τους σε θέματα που θα αφορούν συνολικά τη διοικητική διαδικασίακαι όχι μόνοτην υπηρεσιακή κατάσταση των υπαλλήλων.

Είμαστε αντίθετοι σε συμπεριφορές και πρακτικές αιρετών εκπροσώπων που:

– η συμμετοχή τους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια περιορίζεται αποκλειστικά στην φυσική τους παρουσία και την άκριτη νομιμοποίηση των όποιων αποφάσεων της Διοίκησης.

– μέσω των θέσεών τους στην ιεραρχία εξυπηρετούν διαφορετικά συμφέροντα από αυτά των εργαζομένων.

– θέτουν υποψηφιότητα, ενώ βρίσκονται υπό καθεστώς συνταξιοδότησης, υποβαθμίζοντας και απαξιώνοντας ουσιαστικά το θεσμό των Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

– αναπαράγουν και συντηρούν το καθεστώς των πελατειακών σχέσεων κρατώντας σε “υπηρεσιακή ομηρία” τους εργαζομένους.

Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των εκλογών, συμπεριφορές όπως αυτές που προαναφέρονται θα τίθενται ανοιχτά υπόψη όλων, ώστε να μην επαναληφθούν

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε

Έχουμε τις γνώσεις, τις ικανότητες, τη θέληση και το σθένος που χρειάζεται για να σταθούμε απέναντι στη διοίκηση χωρίς να συναλλασσόμαστε και να συνδιοικούμε.

Θα συνεχίσουμε να αξιώνουμε το αυτονόητο: την αλήθεια και μάλιστα τη στιγμή που πρέπει να ειπωθεί, μακριά από συντεχνιακούς και προσωπικούς τακτικισμούς.

Μαζί μπορούμενα διεκδικήσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για κάθε δημόσιο υπάλληλο καιμια δημόσια διοίκηση λειτουργική και σύγχρονη, με μόνο γνώμονα τη νομιμότητα, την ισονομία και την αξιοκρατία.

Στις εκλογές της 28ηςΜαρτίου σας καλούμε να στηρίξετε με την ψήφο σας τους υποψήφιους που συμμετέχουν στο Ανεξάρτητο Ενωτικό Ψηφοδέλτιο (Υποστηριζόμενο από Αυτόνομη Πρωτοβουλία – Ανοικτή Συνέλευση Υπαλλήλων και Συνεργαζόμενους).