Στάση Εργασίας και συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Σύρου

syrosΜε κύρια αιτήματα την υποχρηματοδότηση που προβλέπει μείωση 40.000 ευρώ για τις υπερωρίες του 2015 και την χρόνια υποστελέχωση του προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, οι εργαζόμενοι του ιδρύματος προχώρησαν  το πρώι της Τρίτης 17/3 (10.00-13.00) σε προειδοποιητική τρίωρη στάση εργασίας, ώστε να δημοσιοποιήσουν τα συσσωρευμένα και χρόνια προβλήματα του Νοσοκομείου.

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά ήταν παντελής η έλλειψη ενδιαφέροντος από την πλειοψηφία των φορέων και τους απλούς πολίτες που δείχνουν να αδιαφορούν για ένα πρόβλημα που άμεσα ή έμμεσα πρόκειται να πλήξει και τους ίδιους, γεγονός το οποίο επεσήμανε και ο ίδιος ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου Σύρου, κ. Αλέξανδρος Λημναίος, που υποστήριξε το δίκαιο των αιτημάτων των εργαζομένων.

Η λειτουργία του οφείλεται στο φιλότιμο των εργαζομένων
Δηλώσεις έκανε και η πρόεδρος των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κατερίνα Καλογεράκη, η οποία τόνισε τα εξής: Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την παρουσία σας εδώ. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο Νοσοκομείο και αυτό το έχουν καταλάβει όλοι. Ωστόσο, πρέπει να το καταλάβει και ο συριανός λαός καθώς αφορά όλο τον κόσμο της Σύρου το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο. Οι διεκδικήσεις μας αφορούν την υποστελέχωση του Νοσοκομείου και γι’ αυτό ζητάμε την άμεση πρόσληψη προσωπικού, ιατρικού και νοσηλευτικού και διοικητικού καθώς και περισσότερα χρήματα αφού υπάρχει υποχρηματοδότηση. Όπως μας ανακοίνωσαν, για το έτος 2015, θα είμαστε μείον 40.000 ευρώ στις πρόσθετες αμοιβές. Μας χρωστούν ήδη δεδουλευμένα του 2014 σε τμήματα κλειστά, όπως το χειρουργείο και η αιμοδοσία. Με τον καινούργιο χρόνο και λόγω της υποχρηματοδότησης, έχουν ξεκινήσει ήδη περικοπές της τάξης του 50% στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού καθώς και στην αιμοδοσία. Θέλω, επίσης, να τονίσω ότι το Νοσοκομείο αυτό λειτουργεί επειδή υπάρχει ακόμη φιλότιμο από το προσωπικό. Τα κλειστά τμήματα, τα οποία είναι νευραλγικής σημασίας, λειτουργούν με κόσμο περιορισμένο αριθμητικά, ο οποίος πληρώνεται αμυδρά. Θα θέλαμε, λοιπόν, να έρθει περισσότερο μόνιμο και όχι εποχικό προσωπικό, όπως μας έχει ανακοινωθεί, και να σταλθούν περισσότερα χρήματα για να βγουν οι πρόσθετες αμοιβές του 2015. Το πρώτιστο, όμως είναι, να έρθει περισσότερο προσωπικό για να καλύψει τις ανάγκες του Νοσοκομείου. Ήδη, οι τραυματιοφορείς είναι πολύ εξουθενωμένοι καθώς λειτουργούμε με έναν τραυματιοφορέα σε κάθε βάρδια. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν ξεπεράσει τους εαυτούς τους και δηλώνουν πια αδυναμία να εκτελέσουν τις βάρδιες τους. Ζητάμε, να το ξαναπώ, τη συμμετοχή όλου του συριανού λαού και των Κυκλαδιτών γιατί το Νοσοκομείο μας καλύπτει τόσο τις ανάγκες της Σύρου, όσο και των Κυκλάδων. Και ιδίως τώρα που ανοίγει η θερινή περίοδος, οπότε θα έχουμε και περισσότερο κόσμο από τους τουρίστες που θα έρθουν στα νησιά και στη Σύρο, θα θέλαμε να κινητοποιηθεί άμεσα το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Οικονομικών. Ευχαριστούμε και τους εκπροσώπους των άλλων σωματείων που έχουν έρθει να υποστηρίξουν τον αγώνα μας και αυτό που ευχόμαστε είναι η άμεση επίλυση των προβλημάτων της Σύρου».

Τέλος, μια σύντομη τοποθέτηση έκανε και ο διοικητής του Νοσοκομείου Σύρου Γιάννης Πετράκης, ο οποίος δήλωσε ότι «H διοίκηση του Νοσοκομείου κατανοεί πλήρως τα προβλήματα των εργαζομένων και πλέον η εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος αυτού στηρίζεται αποκλειστικά στο φιλότιμο και τις υπερωρίες του προσωπικού. Είναι, πλέον, επιτακτική ανάγκη η στελέχωση και των τριών υπηρεσιών (ιατρικής, νοσηλευτικής, διοικητικής) καθώς και η αναγνώριση αυτής της πρόσθετης προσπάθειας των εργαζομένων με καταβολή των απαραίτητων υπερωριών προϋπολογιστικά για το Νοσοκομείο της Σύρου σε ίσα επίπεδα με τα άλλα νοσοκομεία της υπόλοιπης νησιωτικής Ελλάδας. Ευχαριστούμε που μας στηρίζετε».

πηγή: ιστοσελίδα logotypos.gr

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τη συμπαράσταση της στον αγώνα των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Σύρου εξέδωσε η οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Σύρου. Η ανακοίνωση αναφέρει:

Η Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ Σύρου εκφράζει την συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Σύρου, για τη στήριξη του Νοσοκομείου και της υγείας στη Σύρο και στις Κυκλάδες.

Οι εργαζόμενοι και οι δομές της υγείας καλούνται δυστυχώς να αντιμετωπίσουν τα αποτελέσματα των καταστροφικών πολιτικών των τελευταίων ετών, που οδήγησαν την υγεία και τους εργαζομένους στα σημερινά αδιέξοδα. Πολιτικές τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση αντιπάλεψε μαζί με τους εργαζόμενους στην υγεία και τους πολίτες.

Οι εργαζόμενοι έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούν τα αυτονόητα και να αγωνίζονται και δε θα δεχτούν να χρησιμοποιηθούν από κανέναν για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Ιδίως από αυτούς που τόσα χρόνια κώφευαν στα όποια αιτήματα τους εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις μνημονιακές επιταγές και τώρα «ανακαλύπτουν» τα προβλήματα που δημιούργησε στη χώρα η μόλις 50ήμερη διακυβέρνηση της χώρας από τη σημερινή κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως υπεύθυνη κυβέρνηση καθώς και οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του στις Κυκλάδες, θα αγωνιστούν για να δοθούν λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων και της υγείας, παρόλη την κρισιμότητα της κατάστασης, τη συνεχιζόμενη έλλειψη ρευστότητας και τον ανηλεή πόλεμο που δέχεται ο Ελληνικός Λαός και η πατρίδα μας.

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου ζητούν ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αναλογική κατανομή των οικονομικών πόρων με τα άλλα νοσοκομεία της νησιωτικής χώρας, πόρων που με βάση τα στοιχεία που διαθέτουμε από τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων που εκτελούνται, κατανεμήθηκαν ανισομερώς και όχι αναλογικά.

Σαφώς και η χορήγηση επιπλέον κονδυλίων από μόνη της δε λύνει το πρόβλημα, αφού χρειάζονται τόσο η ανακατανομή των κονδυλίων που ζητούν και οι εργαζόμενοι, όσο και διαρθρωτικές αλλαγές με έμφαση στη σωστή διαχείριση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού, δηλαδή τη διατήρηση και ενίσχυση του υπάρχοντος προσωπικού.

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΡΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ VIDEO ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ