Ημερίδα ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία στη Δυτική Αθήνα

imerida 2015Ημερίδα με θέμα «Τι κάνουμε για την Υγεία στη Δυτική Αθήνα» διοργάνωσε σήμερα, Κυριακή 29 Μαρτίου, η Επιτροπή Υγείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Δυτικής Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ημερίδα ξεκίνησε στις 9 π.μ. και ολοκληρώθηκε μετά τις 4 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αιγάλεω (Ιερά Οδός 364, Αιγάλεω – σταθμός μετρό «Αγία Μαρίνα»).

Για να δείτε video άπό την ημερίδα πατήστε ΕΔΩ

Σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. Δυτικής Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει μεταξύ άλλων:

Στη διάρκεια της κρίσης, έχουμε δραματική περικοπή δαπανών για την υγεία, παραπέρα επιβάρυνση των ασφαλισμένων, σταδιακή διάλυση των δημόσιων δομών με παράλληλη διαφυγή δημόσιων πόρων προς τον κρατικοδίαιτο ιδιωτικό τομέα και προσπάθεια θεσμοθέτησης της μονιμοποίησης του κυρίαρχου ρόλου του ιδιωτικού τομέα στο χώρο της παροχής υπηρεσιών.

Οι μνημονιακές πολιτικές, οδήγησαν στην πλήρη κατεδάφιση του δημόσιου συστήματος υγείας και συνέβαλλαν στην επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Η δραστική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης για την υγεία στο 6% του ΑΕΠ, είχε σαν αποτέλεσμα :

· το κλείσιμο πολλών μικρών νοσοκομείων, αφού είχε προηγηθεί η μεθοδευμένη απαξίωσή τους («Λοιμωδών»)
· τη διάλυση των μονάδων του ΕΟΠΥΥ
· το λειτουργικό έμφραγμα στα μεγάλα δημόσια νοσοκομεία («Αττικό»)
· έριξε στον καιάδα τους ψυχιατρικά ασθενείς, παραδίδοντάς τους στις ΜΚΟ, την ίδια στιγμή που δρομολογούσαν το κλείσιμο των ψυχιατρικών νοσοκομείων.

Η συνολικότερη κατάσταση φτωχοποίησης πλατιών κοινωνικών στρωμάτων λόγω της πολιτικής των μνημονίων και της ακραίας λιτότητας έχει οδηγήσει εκτός ασφαλιστικής κάλυψης εκατομμύρια ανθρώπους που αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στο σύστημα υγείας.

Οι άνθρωποι της Δυτικής Αθήνας έχουν υποστεί όλες τις συνέπειες της κρίσης, την ανεργία, τη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Αλλάζουμε το τοπίο, ανατρέπουμε την κατάσταση

Θεωρούμε ότι η υγεία είναι ένα κοινωνικό αγαθό και ως εκ τούτου, σημαντικό και αναφαίρετο δικαίωμα όλων ανεξαιρέτως των ανθρώπων.
Βασική αρχή που καθορίζει τη στρατηγική μας στόχευση είναι αυτή της καθολικής, ισότιμης, έγκαιρης και ποιοτικής πρόσβασης όλων των κατοίκων της χώρας, ανεξάρτητα από την οικονομική και κοινωνική του κατάσταση ή την εθνικότητά του στις υπηρεσίες υγείας.

Η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας, με έμφαση στην πρόληψη της ασθένειας και στην προαγωγή της υγείας, την περίθαλψη, τη μετανοσοκομειακή φροντίδα, αποτελούν προτεραιότητά μας.

Πλήρης ισότιμη δημόσια, δωρεάν
υγεία για όλους.