Δεν συμμερίζονται οι πολίτες την άποψη του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για την κατάργηση του 5ευρου

5euro canselledΓράψαμε πριν επό μερικές ημέρες (δείτε ΕΔΩ) για την τηλεοπτική συνέντευξη του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχ. Γιαννακου στον ΣΚΑΪ ΄όπου απαξίωσε τη σημασία της κατάργησης της είσπραξης του 5 ευρου από τα ταμεία των Νοσοκομείων με το επιχείρημα πως τη στιγμή που οι πολίτες πλήρωσαν για τα φάρμακα το 2014 1 δις ευρώ, είναι αστείο να  συζητάμε για την κατάργηση του 5ευρου που κόστιζε μόνο 50 εκ. ευρώ το χρόνο.

Απ΄ότι φαίνεται πάντως οι πολίτες δεν συμμερίζονται την άποψη του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ για την κατάργηση αυτού του μνημονιακού χαρατσιού.

Σε ρεπορτάζ περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών για το θέμα, οι πολίτες απαντούν πως είναι πολύ θετική και σημαντική η κατάργηση του 5ευρου, ειδικά σε  εποχές που όλη η κοινωνία δοκιμάζεται οικονομικά μετά την πενταετή εφαρμογή των μνημονίων.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ πατώντας ΕΔΩ

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΕΝΑ CHANEL πατώντας ΕΔΩ

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΚΡΗΤΗ TV πατώντας ΕΔΩ.

Είναι πραγματικά λυπηρό που ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝμε την αμέριστη στήριξη και της ΔΑΚΕ(λειτουργούν πλέον ως μία παράταξη),  αντί να παρουσιάσει την κατάργηση αυτού του μνημονιακού χαρατσιού ως μία πρώτη νίκη του υγειονομικού κινήματος και των κινημάτων της κοινωνίας που χρειάζεται να έχει συνέχεια με νέους αγώνας, επέλεξε την απαξίωση για καθαρά μικροκομματικούς λόγους λειτουργώντας ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ΝΔ και όχι ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία

Είναι βέβαιο ότι το υγειονομικό κίνημα έχει την πείρα και δεν θα παραπλανηθεί από τις χαιρέκακες  τοποθετήσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, θα αξιολογήσει αυτή την πρώτη νίκη  και θα συνεχίσει τους αγώνες για την κατάργηση  όλων των μνημονιακών περιορισμών και χαρατσιών στην υγεία, για την κατάργηση του 1 ευρώ ανά συνταγή, για την ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών στο ΕΣΥ, για την ενίσχυση των Νοσοκομείων με προσωπικό και χρηματοδοτήσεις.