«Καμία αναστολή λειτουργίας ή κλείσιμο τμημάτων, κλινικών και Νοσοκομείων στην Ηλεία»

giatros1Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες στέλνουν το Σωματείο εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Αμαλιάδας και η Ένωση Ιατρών του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, οι οποίοι ξεκαθαρίζουν προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν δέχονται καμία αναστολή λειτουργίας ή κλείσιμο τμημάτων- κλινικών και Νοσοκομείων.

Αφορμή στάθηκε η ενέργεια να έρθουν στο φως της δημοσιότητας έγγραφα που έκαναν λόγο για αναστολή λειτουργίας της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και το Σωματείο εργαζομένων αλλά και η Ένωση ιατρών, δια των προέδρων τους κ. Βασίλη Μιχαλόπουλου και κ. Κωνσταντίνου Καραΐνδρου αντίστοιχα, προχώρησαν χθες στην έκδοση κοινής ανακοίνωσης, ενώ είχε προηγηθεί συνάντηση με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Γιώργο Γιαννόπουλο, όπου και συζητήθηκαν εκτενώς όλα τα θέματα του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Η ανακοίνωση

Στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε οι πρόεδροι των δύο οργάνων καταγγέλλουν πρακτικές και κάνουν λόγο για διαστρέβλωση της πραγματικότητας και επικίνδυνες ενέργειες που πυροδοτούν την όποια προσπάθεια συνεργασίας. Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Με λύπη μας για άλλη μια φορά αναγκαζόμαστε να καταγγείλουμε πρακτικές, που στόχο έχουν τη διαστρέβλωση σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας.

Συγκεκριμένα θεωρούμε απαράδεκτη και αντιδεοντολογική τη δημοσιοποίηση και εκμετάλλευση με πηχυαίους τίτλους, εγγράφων όπως αυτά δημοσιεύθηκαν στον τοπικό Τύπο το Σάββατο 4-4-2015.

Τέτοιου είδους ενέργειες είναι επικίνδυνες και πυροδοτούν τις όποιες προσπάθειες συνεργασίας.

Η κατάσταση στο Νοσοκομείο μας όπως άλλωστε και σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας, είναι εδώ και καιρό οριακή, καθώς το ανθρώπινο δυναμικό που υπηρετεί σ’ αυτό έχει ξεπεράσει τον εαυτό του προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες και να μην λείψει η νοσηλευτική κάλυψη από τον πληθυσμό του Νομού μας.

Πρέπει να γίνει σε όλους κατανοητό ότι τυχόν αναστολή λειτουργίας ΤΜΗΜΑΤΩΝ ή ΚΛΙΝΙΚΩΝ του Νοσοκομείου Αμαλιάδας σημαίνει αυτόματα την κατάρρευση των δομών υγείας του Νομού».

Στα πλαίσια της αγαστής συνεργασίας και αλληλοκάλυψης των Νοσοκομείων

Α Π Α Ι Τ Ο Υ Μ Ε

από τη Διοίκηση του Γ.Ν. ΗΛΕΙΑΣ ίση μεταχείριση και δίκαιη διαχείριση των ζητημάτων που προκύπτουν στη λειτουργία τους. Θεωρούμε σαν βάση οποιασδήποτε συζήτησης τη θέση του Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. κ. Γιαννόπουλου (με την οποία συμφωνούμε απόλυτα), όπως μας εκφράσθηκε στη συνάντησή μας τη Μ. Δευτέρα 6-4-2015 στην έδρα της 6ης Υ.ΠΕ. η οποία είναι σαφής:

Καμία αναστολή λειτουργίας ή κλείσιμο τμημάτων – κλινικών – Νοσοκομείων».

Πηγή: Patrisnews.com