Αριστερή Ενωτική Παρέμβαση ΠΓΝ Ιωαννίνων: νέες »συμμαχίες» στο βωμό των σκοπιμοτήτων

Περίεργες πολιτικές συμμαχίες αρχίζουν να διαμορφώνονται στο Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του ΠΓΝΙ το τελευταίο διάστημα. Με αφορμή την πρόταση της Αριστερής Ενωτικής Παρέμβασης να χαιρετιστεί η κατάργηση του 5ευρου της επίσκεψης στο νοσοκομείο, ως νίκη των εργαζομένων και αρχή και για άλλες νικηφόρες κατακτήσεις του κινήματος, η παράταξη του ΠΑΜΕ αρνήθηκε να συμπεριληφθεί αυτό στις αποφάσεις του Δ.Σ. για να ακολουθήσουν σε αυτήν την άρνηση και οι παρατάξεις της ΔΑΚΕ και ΔΗ.ΣΥ.

Αντίστοιχη στάση είχε κρατήσει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Κος Γιαννακός ο οποίος σε συνέντευξή του το θεώρησε ήσσονος σημασίας, αλλά και η Κα Κανέλλη η οποία σε πρωινή εκπομπή δεν το αξιολόγησε ως κάτι θετικό, δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι …… το είχαν καταργήσει στην πράξη. Εμείς να θυμίσουμε ότι η κατάργηση του 5ευρου αποτελούσε στόχο του σωματείου εργαζομένων, το οποίο και είχε προβεί σε καταλήψεις του Γραφείου κίνησης για αυτό το θέμα, αλλά και αίτημα της συγκεκριμένης συνδικαλιστικής παράταξης του ΠΑΜΕ την οποία μαχητικά…!! υποστήριζε στην τελευταία του ανακοίνωσή (του Μαρτίου).

Κοντή λοιπόν η μνήμη για μερικούς κι αναρωτιέται κανείς την σκοπιμότητα των αιτημάτων και στο βωμό τίνος ανακοινώνονται και υπηρετούνται. Όσον αφορά τις νέες συμμαχίες που δημιουργούνται μετά την συμπόρευση ΔΑΚΕ και ΔΗΣΥ στην διοίκηση του συλλόγου εργαζομένων του ΠΓΝΙ και την στοίχιση του ΠΑΜΕ σε αυτή, οι εργαζόμενου ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Φαίνεται πως ο κοινός σκοπός αγιάζει  και  αναμένουμε με ενδιαφέρον την συνέχεια….

Η Αριστερή Ενωτική Παρέμβαση αξιολογώντας την κατάργηση του 5ευρω ως νίκη των εργαζομένων, θα συνεχίσει τους αγώνες για την κατάργηση  όλων των μνημονιακών περιορισμών και χαρατσιών στην υγεία, για την κατάργηση του 1 ευρώ ανά συνταγή, για την ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών στο ΕΣΥ, για την ενίσχυση των Νοσοκομείων με προσωπικό και χρηματοδοτήσεις.

Αριστερή Ενωτική Παρέμβαση ΠΓΝΙ