Μεσολόγγι: Ζητούν τα »μαλλιά της κεφαλής τους» από τους εργαζόμενους για λάθος της υπηρεσίας

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου καταγγείλει τη διοίκηση του Νοσοκομείου που ζητά από εργαζόμενους να πληρώσουν χιλιάδες ευρώ στο πακέτο των ασφαλιστικών εισφορών για λάθος που έγινε από τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου.

Η ανακοίνωση του Σωματείου που στάλθηκε στην ΠΟΕΔΗΝ για να κάνει παρέμβαση αναφέρει:

Συνάδελφοι στο Νοσοκομείο μας έχει προκύψει ένα σοβαρό ζήτημα που αφορά έντεκα συναδέλφους που εργάζονται στο «Ψυχαργώς».

Συγκεκριμένα  από το 2000 το Νοσοκομείο τους είχε εντάξει σε λάθος ασφαλιστικό πακέτο κάλυψης. Αυτό συνεχίστηκε μέχρι το 2011 που ανακαλύφθηκε το λάθος και έγινε η τοποθέτηση τους στο σωστό πακέτο κάλυψης. Προφανώς τότε άρχισε το ΙΚΑ να στρέφεται εναντία στο Νοσοκομείο και να αναζητά τις οφειλές από τον εργοδότη .

Μέχρι πριν λίγες μέρες τους συναδέλφους κανείς δεν τους είχε ενοχλήσει ,ούτε  γνώριζαν κάτι. Ξαφνικά ο αν. διοικητής τους καλεί με απόφαση του εντός 3!!! ημερών να κάνουν υπεύθυνη δήλωση για να πουν πως θα εξοφλήσουν την οφειλή τους (τα ποσά κυμαίνονται από 4.000 έως 8.000 ευρώ ανάλογα την ειδικότητα).

Όπως καταλαβαίνετε οι συνάδελφοι έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους. Καλούνται σε αυτή την οικονομική περίοδο κρίσης ,με τελεσίγραφα να δηλώσουν πως θα επιστρέψουν λεφτά που δεν ήξεραν ότι χρωστούν και μάλιστα χωρίς να  ευθύνονται αυτοί σε κάτι. Μάλιστα το τελεσίγραφο συνοδευόταν από την απειλή ότι αν δεν συμμορφωθούν προς τις απαιτήσεις  το χρέος θα σταλεί στην εφορία! 

Εμείς ήδη ζητήσαμε να μπει ως θέμα σε ένα από τα επόμενα Δ.Σ.  με την παρουσία τόσο τη δική μας όσο και των συναδέλφων και να μην μείνει στο επίπεδο απόφασης  του αν. διοικητή.

Σας αποστέλλουμε τόσο την απόφαση του αν. διοικητή για μια συνάδελφο καθώς και μια απόφαση του Δ.Σ. του 2011.Θα θέλαμε την δική σας άποψη και συνδρομή τόσο σε επίπεδο συνδικαλιστικό όσο και σε επίπεδο νομικών ενεργειών  .

Είμαστε στη διάθεση σας για ότι επιπλέον χρειαστείτε.