Έγκριση πιστώσεων για 1ο Τρίμηνο 2015 για τις εφημερίες των Γιατρών

Εκδόθηκε η απόφαση του Υπ. Υγείας που αφορά όλες τις ΥΠΕ για την αποπληρωμή των εφημεριών των Γιατρών του 1ου Τριμήνου. Η απόφαση προσδιορίζει τα ποσά ανά νοσοκομείο και ζητά την πίστωση των σχετικών ποσών στους λογαριασμούς των Νοσοκομείων από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

 

Όπως προκύπτει και από σχετική εντολή προς τα Νοσοκομεία της 1η ΥΠΕ (αντίστοιχες εντολές πρέπει να υπάρχουν και για τις υπόλοιπες ΥΠΕ) οι υπηρεσίες πρέπει να προχωρήσουν στην ενταλματοποίηση των ποσών των εφημεριών των Γιατρών του τριμήνου. Επισημαίνουμε ότι σχετικές πιστώσεις υπάρχουν εγγεγραμμένες στους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων και μετά την απόφαση του Υπουργείου Υγείας εντάλματα μπορούν να εκδοθούν, ανεξάρτητα αν έχουν πιστωθεί οι λογαριασμοί.

Με βάση εκτιμήσεις των υπηρεσιών, αν το Γενικό Λογιστήριο πιστώσει τις επόμενες μέρες τους λογαριασμούς των Νοσοκομείων, σε συνδυασμό με τις προθεσμίες που θέτει η ΕΑΠ, οι εφημερίες του Ιατρικού προσωπικού θα πληρωθούν μαζί με την Μισθοδοσία του Ιουνίου στις 27 Μάη

δείτε τη σχετική απόφαση