Με τους μνημονιακούς δεν σώζεται το ΕΚΑ κ. Κουρουμπλή

23

Όπως προκύπτει από δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου στο Υπουργείο Υγείας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την παρουσία του Υπουργού Υγείας για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης.

Από τα δημοσιεύματα προκύπτει ότι ο Υπουργός Υγείας «συνομίλησε» με τον μνημονιακό διοικητή του ΚΑΤ – ΕΚΑ για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων ενώ στη σύσκεψη συμμετείχαν και εκπρόσωποι αναπηρικών φορέων.

Το μόνο φορέα που «ξέχασε» να καλέσει σε αυτή τη σύσκεψη ο κ. Κουρουμπλής είναι το Σωματείο Εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης, που αγωνίζεται κόντρα στις μνημονιακές πολιτικές και στην επιχείρηση διάλυσης του κέντρου.

Το σταμάτημα της κατρακύλας του ΕΚΑ δεν μπορεί να γίνει με τα πρόσωπα που υλοποίησαν τις μνημονιακές πολιτικές και έχουν φέρει το ΕΚΑ στο χείλος του γκρεμού.

Ο Υπουργός Υγείας θα πρέπει να αντιληφθεί ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχτούν τέτοιες συμπεριφορές. Αντίθετα με τους αγώνες τους θα επιβάλουν τόσο το ξήλωμα του μνημονιακού καθεστώτος και των εκφραστών του όσο και την ανασυγκρότηση του μοναδικού δημόσιου κέντρου αποκατάστασης.