Συζήτηση του ΜΕΤΑ Υγειονομικών με Γάλλους Συνδικαλιστές της Πέμπτη στο Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ

Η συλλογικότητα «Solidarité France Grèce pour la Santé»(Αλληλεγγύη Ελλάδα Γαλλία για την Υγεία) που εδώ και δυο χρόνια αναλαμβάνει δράσεις στήριξης των Κοινωνικών Ιατρείων, οργανώνει την αποστολή μιας 25μελούς αντιπροσωπείας στην Αθήνα από τις 12 έως τις 15 Μαΐου.

Στην ευρεία και ενωτική αυτή αντιπροσωπεία συμμετέχουν ενεργοί πολίτες, μέλη συλλόγων, πολιτικών οργανώσεων και συνδικαλιστικών σωματείων του τομέα της υγείας με στόχο :

Να  επισκεφθούν Κοινωνικά Ιατρείακαι δημόσια νοσοκομεία , να συναντήσουν ελληνικούς θεσμικούς φορείς στην υγεία και να συναντήσουν συνδικαλιστικούς φορείς του τομέα υγείας, προκειμένου να ανταλλάξουν εμπειρίες και απόψεις σχετικά με τις υπό εξέλιξη ή επικείμενες κινητοποιήσεις. Ταυτόχρονα επισδιώκουν να συνδιαμορφώσουν σταθερούς διαύλους επικοινωνίας ικανούς να διευκολύνουν και τροφοδοτήσουν κοινούς αγώνες σε Ελλάδα και Γαλλία.

Την Πέμπτη 14 Μάη στις 7μμ στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου Ελπίς το ΜΕΤΑ Υγειονομικών οργανώνει συνάντηση για να συζητήσουμε μαζί με τους Γάλλους συναδέλφους για την κατάσταση της υγείας στην Ελλάδα, καθώς και για τις μορφές και τους τρόπους αλληλεγγύης που καλούμαστε να υιοθετήσουμε στο πλαίσιο της νέας συγκυρίας.