Ενωτική Κίνηση Μεταξά: Η ανοχή είναι συνενοχή

64

Ο χώρος της υγείας έχει υποστεί τρομερές επιθέσεις από την άσκηση νεοφιλελεύθερων πολιτικών όλα τα προηγούμενα χρόνια με αποκορύφωμα τις μνημονιακές επιλογές που εφαρμόστηκαν την τελευταία πενταετία. Η εικόνα των δημόσιων δομών υγείας που λειτουργούν χάρη στην αυτοθυσία των υγειονομικών  παραπέμπει σε γκρίζο τοπίο.

 Η απειλή της κατάρρευσης εμφανίζεται και στο δικό μας χώρο. Τα προβλήματα στο νοσοκομείο μας, που εξυπηρετεί ένα μεγάλο αριθμό καρκινοπαθών από όλη τη χώρα, έχουν συσσωρευθεί σε βουνό. Ολόκληρες κλινικές παρουσιάζουν την εικόνα εγκατάλειψης με θαλάμους νοσηλείας  να έχουν μετατραπεί σε γραφεία γιατρών και αποθηκευτικούς χώρους. Ο τομέας της βιοϊατρικής τεχνολογίας  μαστίζεται από ελλείψεις. Ο μοναδικός αξονικός τομογράφος, που έπρεπε να είχε αντικατασταθεί εδώ και πολύ καιρό αφού βρίσκεται «εκτός ζωής», ενίοτε λειτουργεί  κι αυτό χάρη στην καλή επιστημονική κατάρτιση του ιατρικού και τεχνολογικού προσωπικού καθώς και στην εφευρετικότητά του σε πατέντες. Το PETCT  «κοιμάται» στα υπόγεια ενώ τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα θησαυρίζουν.

Ταυτόχρονα  την τελευταία πενταετία δεν έγινε καμμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ενώ πολλοί συνάδελφοι αποχώρησαν. Αντιμετωπίζουμε έλλειψη προσωπικού σε όλους τους κλάδους ( τραυματιοφορείς, νοσηλευτές, τεχνολόγους, διοικητικούς, γιατρούς)  που έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους σε επαγγελματική εξουθένωση. Η έλλειψη ιδιαίτερα ογκολόγων απειλεί τη λειτουργία του ογκολογικού τμήματος.

Σε αυτή την κατάσταση έρχονται να προστεθούν οι ρουσφετολογικές τοποθετήσεις με ανάθεση που έκανε η μνημονιακή διοίκηση τους τελευταίους μήνες  καταπατώντας τη ρητή εντολή του Ελληνικού λαού στις εκλογές για δημοκρατία-ισονομία-αξιοκρατία. Είναι εξοργιστικό για τους εργαζόμενους να βλέπουν να  μετατάσσονται νοσηλευτές σε διοικητικό προσωπικό αναξιοκρατικά με αποφάσεις μνημονιακών  υπηρεσιακών συμβουλίων και με τις ευλογίες της διοίκησης. Τι γραμμάτια ξεπληρώνουν άραγε οι πιστοί υπηρέτες των μνημονίων;

Μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση η στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου υγείας αλλά και η ανοχή της διοίκησης της 2ης ΥΠΕ απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα. Οι εργαζόμενοι αγωνίστηκαν για να ξηλωθεί αυτό το μνημονιακό καθεστώς κι απαιτούν να μπει πια φρένο σε αυτή την κατάσταση και στο νοσοκομείο μας.

Συνάδελφοι , -σσες

Η Ενωτική Κίνηση Μεταξά  καλεί όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως πολιτικών τοποθετήσεων, να παλέψουμε από κοινού και να μην επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση τη συνέχεια αυτής της άνισης, αναξιοκρατικής, άδικης και αντιδημοκρατικής τακτικής.

Σας καλούμε να δώσουμε όλοι μαζί αυτό τον αγώνα, που σαν στόχο έχει την αποτροπή αυτής της νοσηρής γραμμής διοίκησης, που τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει όχι μόνο στην ανάπτυξη παραμάγαζων εντός του νοσοκομείου μας αλλά και την δημιουργία ανισοτήτων και εκφυλιστικών συμπεριφορών , ελλοχεύοντας τον κίνδυνο της διάσπασης των εργαζομένων σε αντίπαλα στρατόπεδα.

Καλούμε το ΔΣ του σωματείου να πάψει να κωφεύει συντηρώντας με αυτό τον τρόπο αυτές τις πρακτικές και να οργανώσει άμεσα παρέμβαση στη διοίκηση του νοσοκομείου την Παρασκευή μαζί με τους εργαζόμενους απαιτώντας την άμεση ανάκληση της τοποθέτησης.

Ενωτική Κίνηση Μεταξά

Ελπίδα