Πολυπληθής “αντιπροσωπεία” της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ!!!

Η αναξιοπιστία της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ -ΔΑΚΕ) και η έλλειψη εμπιστοσύνης από τους εργαζόμενους σε αυτή αποτυπώθηκε ανάγλυφα στην σημερινή συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Μικρός αριθμός εργαζομένων από τα νοσοκομεία και την πρόνοια, που δεν ξεπερνούσαν τους 200, ελάχιστα σωματεία έστω και μικρά μπλοκ, συμμετείχαν στη Πανελλαδική κινητοποίηση που αποφάσισε η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ. Η εικόνα αυτή επιβεβαίωσε την εκτίμηση του ΜΕΤΑ ότι το λεγόμενο διεκδικητικό πλαίσιο της Ομοσπονδίας, που εντάσεται στους σχεδιασμούς του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δεν περπατά…

Προκειμένου μάλιστα να διασωθεί η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ από την χλεύη και την απομόνωση που αντιμετωπίζει από τους εργαζόμενους στην Υγεία, ταύτισε την ημερομηνία της συγκέντρωσης καθώς και το χώρο με κινητοποίηση του ΠΑΜΕ για την υγεία με ομπρέλα συνταξιουχικές οργανώσεις για να εμφανίσει ως αξιοπρεπή την δική της κινητοποίηση.

Η ιερή συμμαχία των ηγεσιών της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ είχε ως στόχο όχι την διεκδίκηση του αυτονόητου αιτήματος για στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας και αντιμετώπιση των προβλημάτων των εργαζομένων αλλά την νομιμοποίηση των μνημονιακών πολιτικών που εφάρμοσαν τα προηγούμενα χρόνια το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.

Πλάτες στην ιερή συμμαχία βεβαίως έκανε και η ηγεσία του ΠΑΜΕ στην Υγεία που βρίσκεται το τελευταίο χρονικό διάστημα σε “οργασμό” πρωτοβουλιών, όταν την μνημονιακή περίοδο είχε κατεβασμένες τις στροφές στις μηχανές. Μοναδική επιδίωξη αυτής της ηγεσίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να επιβεβαιωθεί η πολιτική του ΚΚΕ. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι η εκπρόσωπός του στην ομιλία της κατήγγειλε τις πλειοψηφίες της ΑΔΕΔΥ και της ΟΕΝΓΕ αλλά “ξέχασε” να συμπεριλάβει σε αυτές και την πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, με την οποία τελευταία πάνε χέρι – χέρι.

Θα έμεναν εντυπωσιασμένοι βεβαίως οι εργαζόμενοι στην υγεία αν άκουγαν τους πύρινους λόγους που εκστόμισαν οι εκπρόσωποι της ιερής συμμαχίας στις ομιλίες τους στην απεργιακή συγκέντρωση.

Μάθαμε από τον πρώην Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Σταύρο Κουτσιουμπέλη που εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ!!! ότι τα μνημόνια συνεχίζονται, ότι τα μέτρα που έρχονται θα είναι χειρότερα από το email Χαρδούβελη, ότι τα εργασιακά δικαιώματα έχουν μπει στην γκιλοτίνα για καρατόμηση. Εδώ μιλάμε προφανώς για την μεταφορά των απόψεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μέσα στο κίνημα. Είχε μάλιστα το θράσος να αφήσει υπόνοιες για τη στάση του ΜΕΤΑ στην απεργία καλώντας τους εργαζόμενου να απομονώσουν όσους λειτουργούν ως Κυβερνητικοί συνδικαλιστές και δεν συμμετέχουν σε αυτή. Φαίνεται ότι ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια. Τέλος μιλώντας μπροστά στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έριξε και την ατάκα ότι η λύση δεν μπορεί να βρεθεί στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξεχνώντας όλα αυτά που ισχυριζόταν μέχρι χθες!!!

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε τόσο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Γιαννακός όσο και ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ, Γραμματέας της ομοσπονδίας Ερμής Κασσές.»Ξέχασαν» να αναφερθούν στην κατάργηση του 5ευρου, την ελεύθερη πρόσβαση των ανασφάλιστων στο δημόσιο σύστημα υγείας, την επαναπρόσληψη των απολυμμένων,το φρένο στη μείωση μισθών και συντάξεων,την κατάργηση της διαθεσιμότητας και της εφεδρείας, που είναι αποτέλεσμα αγώνων και καταγράφονται ως ΝΙΚΕΣ του εργατικού και υγειονομικού κινήματος. Προφανώς, η «αμνησία» τους αυτή, πηγάζει από το γεγονός ότι οι δυνάμεις αυτές απουσίαζαν συστηματικά από αυτούς τους αγώνες όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Μάλιστα, ο τελευταίος έφτασε στο σημείο να εγκαλεί τις δυνάμεις του ΜΕΤΑ να φέρουν πίσω τα κλεμμένα από τα ασφαλιστικά ταμεία. Αναρωτιόμαστε άραγε, όταν επισκέπτεται την Συγγρού γιατί δεν απευθύνει αυτό το αίτημα στον κ. Σαμαρά που το κόμμα του έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη ληστεία;

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών συμμετείχε στην απεργιακή συγκέντρωση με δικό του μπλοκ και έδωσε το στίγμα ενός διαφορετικού διεκδικητικού πλαισίου επισημαίνοντας και με την ανακοίνωσή του την ανάγκη για διαρκείς κινητοποιήσεις και απεργία, που θα βγαίνουν όμως μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, θα βρίσκονται σε συντονισμό με τα άλλα συνδικάτα και συλλογικότητες της κοινωνίας με στόχο την Διαγραφή του Χρέους, τη σωτηρία και ανάταξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, την αποκατάσταση των εργατικών κατακτήσεων που χάθηκαν την μνημονιακή περίοδο και την αντιμετώπιση των εργασιακών προβλημάτων.

Την πρότασή του αυτή θα επαναφέρει και στο σημερινό Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ χωρίς βεβαίως να ευελπιστεί ότι η ιερή συμμαχία που έχει την πλειοψηφία στο όργανο θα την κάνουν αποδεκτή.