«Μούγκα» της ΠΟΕΔΗΝ για τις επιθέσεις από ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΠΟΤΑΜΙ ενάντια στην Κωνσταντοπούλου για τις κλούβες και τα ΜΑΤ

53

Στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ μετά το τέλος της απεργιακής συγκέντρωσης χθες 20/5 καταγγέλλει την Κυβέρνηση για τις κλούβες έξω από τη Βουλή που παρεμπόδιζαν την χθεσινή πορεία της Ομοσπονδίας. Μάλιστα σε ανακοίνωση προς τους διαδηλωτές ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε ότι για πρώτη φορά συμβαίνει αυτό σε πορεία της Ομοσπονδίας.

 

Φαίνεται ότι ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μ. Γιαννακός έχει «χάσει τη μνήμη του» και ξεχνά τους δεκάδες αποκλεισμούς δρόμων, τις κλούβες και τις συγκρούσεις έξω από το Υπουργείο Υγείας σε πορείες της Ομοσπονδίας. Ξεχνά επίσης τη βία ενάντια σε εργατικές διαδηλώσεις, τα ΜΑΤ, τα χημικά και τις συλλήψεις που ήταν καθημερινό φαινόμενο όλη τη μνημονιακή περίοδο.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας παρ’ ότι γνώριζε, δεν ανέφερε τίποτα στην ανακοίνωση που εξέδωσε στην παρέμβαση της προέδρου της Βουλής που απαίτησε να αποσυρθούν τα ΜΑΤ προκειμένου οι διαδηλωτές υγειονομικοί να συνεχίσουν την πορεία τους.

Την ίδια ώρα ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΠΟΤΑΜΙ ξεκίνησαν έναν οχετό, με ανακοινώσεις που επιτίθενται στην πρόεδρο της Βουλής γιατί έπραξε το αυτονόητο, ζήτησε δηλαδή οι εργαζόμενοι να έχουν το δικαίωμα να διαδηλώνουν. Τα μνημονιακά κόμματα με αυτές τις ανακοινώσεις επιχείρησαν να νομιμοποιήσουν την αστυνομική αυθαιρεσία που ήταν στην ημερήσια διάταξη όταν αυτά τα κόμματα βρίσκονταν στην κυβέρνηση.

Το γαϊτανάκι των επιθέσεων συνέχισαν τα παπαγαλάκια των μέσων ενημέρωσης, κατ΄ εντολή των μνημονιακών καναλαρχών τους. Δεν ξεχνά κανένας από εμάς ότι είναι αυτοί που μέσω των τηλεοράσεων που διαθέτουν επιχειρούσαν όλη τη μνημονιακή περίοδο  να νομιμοποιήσουν τις αστυνομικές απαγορεύσεις προκειμένου να εφαρμοστούν οι αντεργατικές αντιλαϊκές πολιτικές και να τσακιστεί η αντίδραση του λαού.

Το θέμα των ανακοινώσεων που εξέδωσαν ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΠΟΤΑΜΙ τέθηκε στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔΗΝ χθες από το ΜΕΤΑ Υγειονομικών και ζητήθηκε να βγει ανακοίνωση από την Ομοσπονδία που να καταγγέλλει τις επιθέσεις από αυτά τα κόμματα στην πρόεδρο της Βουλής.

Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ δήλωσε άγνοια για τις ανακοινώσεις και δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το θέμα σήμερα Πέμπτη και αν υπάρχουν τέτοιες, θα καταγγείλει τη στάση των συγκεκριμένων κομμάτων.

Όμως παρά τη δέσμευση της, σήμερα, για αυτό το σοβαρό ζήτημα που συνδέεται με τις δημοκρατικές ελευθερίες, η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ δεν εξέδωσε καμία ανακοίνωση δίνοντας ουσιαστικά κάλυψη στη στάση των μνημονιακών  κομμάτων.

Η στάση αυτή της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ είναι προκλητική, αφού μετά την εκδίωξη από τον Ελληνικό λαό των μνημονιακών κομμάτων από την Κυβέρνηση, η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, χωρίς μάλιστα καμία συνεννόηση ή έστω και ενημέρωση του ΜΕΤΑ Υγειονομικών, έχει επιδοθεί, ακόμα και για «ψύλλου πήδημα», σε βιομηχανία ανακοινώσεων καθημερινά, ενώ για το συγκεκριμένο σοβαρό ζήτημα ακολουθεί «σιγήν ιχθύος».

Είναι πασιφανές ότι η  ΠΑΣΚΕ και η  ΔΑΚΕ της ΠΟΕΔΗΝ δεν έχουν ως πρώτη προτεραιότητα τα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα ενώ βάζουν σε δεύτερη μοίρα τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες. Αντίθετα για αυτές τις δυνάμεις, πρώτη προτεραιότητα είναι να την βγάλουν «λάδι» τα μνημονιακά κόμματα, που μέσω αυτών «αναπαράγονταν» στην ηγεσία της Ομοσπονδίας. Ταυτόχρονα αυτά τα κόμματα έχοντας αυτή την ηγεσία στην ΠΟΕΔΗΝ είχαν εξασφαλίσει «ήσυχο το κεφάλι τους» από τις αντιδράσεις των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας.   

Σήμερα που τα πράγματα άλλαξαν μπαίνει ως πρώτο μέλημα της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ η επιστροφή στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και γενικότερα των μνημονιακών δυνάμεων, που αποτελούν τη βάση για την παραμονή τους στην ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ. Γι αυτό και σιωπούν στις προκλητικές ανακοινώσεις αυτών των κομμάτων.