Συνεχίζεται ο αποκλεισμός του γραφείου Θεοδωράκη στο «Δαφνί» – συνεχής ενημέρωση

Συνεχίζεται και σήμερα Τετάρτη ο αποκλεισμός του Γραφείου του Διοικητή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών από εργαζόμενους και το Σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Συνάντηση του Συλλόγου Εργαζομένων με τον Υπ. Υγείας

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο με τον Υπουργό Υγείας από την πλευρά του Σωματείου τέθηκε με επιμονή το αίτημα της αποπομπής του κ. Θεωδοράκη από τη θέση του Διοικητή του Νονοκομείου.

Ο Υπουργός Υγείας παρότι ανέφερε ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν στο θέμα ραγδαίες εξελίξεις δεν προσδίορισε τον τρόπο με τον οποίο θα υπάρξει η αποπομπή από την θέση του Διοικητή του κ. Θεοδωράκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του Υπ. Υγείας, μετά τις μεγάλες αντιδράσεις και κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Νοσοκομείου έχει ζητηθεί από τον κ. Θεοδωράκη να θέσει την παραίτηση του στη διάθεση του Υπ. Υγείας.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομενων ΨΝΑ μετά την συνάντηση με τον υπουργό Υγείας αναφέρει:

 

Σας ενημερώνουμε ότι στο Νοσοκομείο μας μετά από μαζική συγκέντρωση των εργαζομένων του Ψ.Ν.Α. χθες 26/5/2015  στα γραφεία της Διοίκησης αποφασίστηκε η ΚΑΤΑΛΗΨΗ του γραφείου του Διοικητή μέχρι την αποπομπή του. Το γραφείο του διοικητή σφραγίστηκε και τα κλειδιά του γραφείου του παραδόθηκαν από το Δ.Σ. του Σωματείου μας στον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας. Με επιστολή μας το μεσημέρι (26-5-2015) ζητήσαμε άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο μας και την ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ Ψ.Ν.Α ΑΤΤΙΚΗΣ.Άμεσα ανταποκρίθηκε το Υπουργείο κλείστηκε η συνάντηση για σήμερα  27-5-2015, το Σωματείο μας εκπροσωπήθηκε στην συνάντηση από τον Πρόεδρο Νίκο Παναγούλη, τον Γραμματέα Γιάννη Κουρμουλάκη και τα μελη του Συλλόγου Ψαρέλη Παναγιώτη και Βαλάντη Στέφο. Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο Βλάσης Παύλου – μέλος της ΕΙΝΑΠ Ψ.Ν.Α. Οι εκπρόσωποι εργαζομένων έθεσαν τα σοβαρά προβλήματα του Νοσοκομείου μας και ζήτησαν την άμεση αποπομπή του Διοικητή του ΨΝΑ. Ο Υπουργός τους μετέφερε ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.

 

Ο Αγώνας συνεχίζεται. Η κατάληψη στο Γραφείο Διοικητή στο ΨΝΑ συνεχίζεται μέχρι την αποπομπή και την άμεση αντικατασταση του Διοικητή ΠΑΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ. 

 

Ακολουθεί ρεπορτάζ από όσα έχουν προηγηθεί της συνάντησης

Μετά τη χθεσινή κινητοποίηση και την απομάκρυνση του Διοικητή από το Νοσοκομείο οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την κινητοποίηση και είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την παραμονή του στη Θέση του Διοικητή.

Επισημαίνουμε ότι σήμερα στις 12 το μεσημέρι εχει οριστεί ραντεβού του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου με τον Υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή για το θέμα της απομάκρυνσης Θεωδοράκη, την αντιμετώπιση των λειτουργικών προβλημάτων του Νοσοκομείου καθώς και των εργασιακών ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι την επίλυση των αιτημάτων τους.

Δείτε τι προηγήθηκε χθες Τρίτη 26/5

Κινητοποίηση – απάντηση στη σιωπή του Υπουργείου Υγείας – Συμπαράσταση από Κ. Κούνεβα

Οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών «Δαφνί» πήραν την «κατάσταση στα χέρια τους» και προχώρησαν με σημερινή τους κινητοποίηση σε αποκλεισμό του γραφείου του  Διοικητή του Νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την παραμονή του κ. Θεοδωράκη στη θέση του Διοικητή και απαιτούν την άμεση απομάκρυνση του από το Υπουργείο Υγείας.

Την κινητοποίηση οργανώνει το Σωματείο του Νοσοκομείου, το οποίο έχει καταγγείλει με ανακοίνωσή του τον Διοικητή του Νοσοκομείου για μια σειρά ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του Νοσοκομείου και τις συνθήκες νοσηλείας.

Μπροστά στην κινητοποίηση των εργαζομένων ο μνημονιακός Διοικητής του Νοσοκομείου κάλεσε την αστυνομία για να προλάβει όπως είπε στους αστυνομικούς »έκνομες ενέργειες». Ακόμα και γι’ αυτή την προκλητική ενέργεια του Διοικητή του Νοσοκομείου η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας σιωπά…

Η κινητοποίηση αυτή έρχεται ως απάντηση στη στάση του Υπουργείου Υγείας που σιωπά μπροστά στις καταγγελίες του Σωματείου και καλύπτει με ανακοινώσεις του τον Διοικητή του Νοσοκομείου.

Στην κινητοποίηση παραβρίσκονται για συμπαράσταση συνδικαλιστές από Σωματεία εργαζομένων της περιοχής καθώς και στελέχη του ΜΕΤΑ, ανάμεσα σ’ αυτά το μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ Δ. Μέρκος και ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Π. Παντέλης.

 

Συνάντηση του Σωματείου με το Υπ. Υγείας

Μετά την κινητοποίηση των εργαζομένων και αίτημα του Σωματείου ο Υπ. Υγείας κ. Κουρουμπλής κάλεσε το ΔΣ του Σωματέιου σε συνάντηση. Η συνάντηση με τον Υπ. Υγείας τελικά δεν πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη , λόγω έκτακτης υποχρέωσης του Υπ. Υγείας και το ραντεβού ανανεώθηκε για αύτιο Τετάρτη.

Το Σωματείο εργαζομένων συναντήθηκε όμως σήμερα με τον Διευθυντή του αν. Υπ. Υγείας κ. Παπαδόπουλο στον οποίο μετέφεραν την διαμαρτυρία των εργαζομένων για τη σ΄ταση του Υπουργείου και διεμήνυσαν ότι οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την παραμονή του κ. Θεοδωράκη  στη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Οι εργαζόμενοι και ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών φαίνεται ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι το Υπουργείο Υγείας αποπέμψει τον κ. Θεωδοράκη από τον Διοικητή του Νοσοκομείου συνεχίζοντας τον αποκλεισμό του Γραφείου του. 

Συμπαράσταση από Κωνσταντίνα Κούνεβα

Με επιστολή της η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Κούνεβα συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων στο Νοσοκομείο. Στην επιστολή της αναφέρει:

 

Αγαπητοί φίλοι,

Συμπαραστέκομαι στο δίκαιο αγώνα σας. Ξέρω ότι υπερασπίζεστε τα αυτονόητα. Δεν είναι δυνατό στο μεγαλύτερο ψυχιατρικό νοσοκομείο της χώρας να αναλογούν, όπως καταγγέλλετε, μόλις 2 εργαζόμενοι σε 40 ασθενείς, και μάλιστα απλήρωτοι για τις εφημερίες και τις υπερωρίες τους. Κι είναι διπλά τραγικό να θυμόμαστε την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής από περιστατικά σαν αυτό της δολοφονίας ασθενή από άλλον ασθενή, που σόκαρε όλους μας πριν μερικές μέρες.

Το νοσοκομείο σας, όπως και όλα τα νοσοκομεία της χώρας, πάσχει από έλλειψη χρημάτων και προσωπικού. Αλλά, όπως φαίνεται, πάσχει και από αναλγησία. Από την αναλγησία μιας διοίκησης που η μόνη της έγνοια είναι να υλοποιήσει τη δέσμευση για κλείσιμο του νοσοκομείου μέχρι το τέλος του χρόνου. Και πού θα πάνε οι ασθενείς; Θα τους πετάξουμε στον Καιάδα; Τι θα κάνουν οι οικογένειές τους;

Ξέρω ότι ο τρόπος που υλοποιήθηκε το πρόγραμμα «Ψυχαργώς» για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση εδώ και δεκαπέντε χρόνια είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο, με θύματα και τους ασθενείς και τους ασφαλισμένους και το νοσηλευτικό προσωπικό. Τεράστια ποσά δαπανήθηκαν χωρίς να φτάσουν στον προορισμό τους. Σε ημερίδα που πριν μερικούς μήνες διοργάνωσα, είχα την ευκαιρία να μάθω από ψυχιάτρους του νοσοκομείου σας  το τεράστιο πρόβλημα που προκάλεσε η σκανδαλώδης διαχείριση του προγράμματος, από ανθρώπους και φορείς που εξελίχθηκαν σε εργολάβους της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης. Από τις 600 και πλέον δομές που προέβλεπε αυτή η μεταρρύθμιση, σήμερα υπάρχουν μόνο 180!

Είναι φανερό ότι η δέσμευση για κλείσιμο των τριών μεγάλων ψυχιατρικών Νοσοκομείων που είχε αναλάβει η προηγούμενη κυβέρνηση έναντι της Κομισιόν δεν μπορεί και δεν πρέπει να υλοποιηθεί. Και χαίρομαι που με την κινητοποίησή σας θα δώσετε την ευκαιρία στην κυβέρνηση να ασχοληθεί σοβαρά και γρήγορα με το ζήτημα αυτό.

Θέλω να με υπολογίζετε όχι μόνο ως συμπαραστάτη στον αγώνα σας, αλλά και σαν αρωγό στην προσπάθεια να δοθούν λύσεις στα προβλήματα, τόσο για σας ως εργαζόμενους, όσο και για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους.