Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Σωματείο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου για να μην περάσει το κλίμα τρομοκρατίας

27

Συγκέντρωση διαμαρτηρίας έξω από την Ασφάλεια Δυτικής Αθήνας πραγματοποίησαν εργαζόμενοι από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο και συνδικαλιστές από πρωτοβάθμια σωματεία προκειμένου να συμπαρασταθούν στο προεδρείο του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομέων στο ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών που σήμερ καλούνταν σε προανάκριση με αφορμή τις κινητοποιήσεις του Σωματέιου.

Το προεδρείο του Σωματείου εργαζομένων με βάση αναφορά που κατέθεση το Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Θεοδωράκης κλήθηκε μετά από εντολή εισαγγελέα να καταθέσει για τις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησε το Σωματείο με στόχο την αποπομπή του Διοικτή κ. θεοδωράκη τον οποίο κατηγορεί για μια σειρά ενέργειες που στρέφονται ενάντια στο συμφέροντα του Νοσοκομείου και συμβάλουν στην διάλυση των υπηρεσιών του.

Αφορμή για την έναρξη των κινητοποιήσεων αποτέλεσε το τραγικό περιστατικό του θανάτου ασθενούς οι οποίες κορυφώνηκαν με παράσταση διαμαρτυρίας στο Γραφείου που οδήγησε στην αποχώρηση του κ. Θεοδωράκη. Η κινητοποίηση των εργαζομένων του ΨΝΑ που στόχο έχει την αποπομπή των μνημονιακών Διοικήσεων αποτελέι και αίτημα όλων των εργαζομένων στην Υγεία.

Στην Ασφάλεια Δυτικής Αθήνας βρέθηκαν μαζί με το προεδρείο του Σωματείου τα μέλη της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ Γρηγόρης Καλομοίρης και Γιώργος Πετρόπουλος το μέλος του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ Π Πασχάλη ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και επικεφαλής του ΜΕΤΑ Υγειονομικών Παντέλης Παναγιώτης, πρόεδροι και μέλη ΔΣ Σωματέιων της Αττικής. Εντύπωση προκαλεί η απουσία έστω και ενός εκπροσώπου από την πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ που μέχρι και την Παρασκευή τηρούσε σιγή ιχθύος και αναγκάστηκε μετά την προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα των εργαζομέων του ΨΝΑ να εκδόσει ανακοίνωση διαμαρτυρίας. Την ίδια στάση φαίνεται να ακολουθεί και το ΠΑΜΕ Υγείας – Πρόνοιας το οποίο έλαμψε δια της απουσίας του. από την κινητοποίηση.

Στην παράσταση που πραγματοποιήθηκε τονίστηκε ότι η κλήση σε προανάκρση αποτελελεί ευθύθεία παρέμβαση στη συνδικαλιστική δράση και προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων των εργαζομένων καθώς και η απαίτηση να σταματήσει κάθε ενέργεια που στρέφεται κατά του Σωματείου Εργαζομένων του ΨΝΑ.

Το Προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένωνστο ΨΝΑ παρέλαβε την αναφορά του κ. Θεοδωράκη προς τον εισαγγελέα και πήρε προθεσμία να καταθέσει υπόμνημα με τις απόψεις του Σωματείου.

Στο τέλος αυτής της διαδικασίας το Σωματείο είπε στους συγκεντρωμένους εργαζόμενους ότι δεν περνάει το κλίμα τρομοκρατίας και δήλωσε ότι δεν πρόκειται να σταματήσει τους αγώνες για την απομπομπή των μνημονιακών διοικήσεων και την κατάργηση των μνημονιακών πολιτικών.

Δείτε επίσης

 

ΕΚΤΑΚΤΟ: Σε προανάκριση καλείται το προεδρείο του Σωματείου του ΨΝΑ

Δραματική έκκληση στους Υπουργούς Υγείας από το Σωματείο του Ψυχιατρείου Αθηνών

ΜΕΤΑ:Η ποινικοποίηση των αγώνων δεν θα περάσει

 

Προηγούμενο άρθροΑ. Ξανθός: Πληρωμή των νυκτερινών Κυριακών μέσα στον Ιούνιο
Επόμενο άρθρο«Παρελθόν» για το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών ο κ. Θεοδωράκης