Χοντρό «δούλεμα» με τα δεδουλευμένα των Νυκτερινών Κυριακών Αργιών

39

Όπως προκύπτει από μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έφτασε στα Νοσοκομεία της Α ΥΠΕ σήμερα Δευτέρα 15 Ιουνίου, αναζητούνται τώρα τα στοιχεία για το ύψος των πρόσθετων αμοιβών για το πρώτο τετράμηνο του 2015, προφανώς για να καθοριστεί το ύψος της επιχορήγησης.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι τα στοιχεία πρέπει να αποσταλούν μέχρι τις 18 Ιουνίου, ημέρα δηλαδή που η ΕΑΠ κλείνει και δεν δέχεται άλλα στοιχεία για τις πληρωμές που θα γίνουν στις 27 Ιουνίου.

Είναι προφανές ότι οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων είναι χρονοβόρες αφού πέρα από την έγκριση των σχετικών πιστώσεων απαιτείται η έκδοση των σχετικών ενταλμάτων από τις υπηρεσίες των Νοσοκομείων, η θεώρηση από τις υπηρεσίες παρέδρου καθώς και η πίστωση στους λογαριασμούς των Νοσοκομείων των σχετικών ποσών. Η διαδικασία αυτή, εφόσον βεβαίως υπάρξει έγκριση των σχετικών πιστώσεων από το Υπ. Οικονομικών, χρειάζεται τουλάχιστον μία εβδομάδα, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μιλάμε στην καλύτερη περίπτωση για πληρωμή μέσα στον Ιούλιο.

Όμως τα προβλήματα δεν σταματούν εδώ. Από την οικονομική διεύθυνση του Υπουργείου, η έγκριση των προϋπολογισμών των Νοσοκομείων, στις οποίες συμπεριλήφθηκαν τα ποσά των πρόσθετων αμοιβών, γίνεται με ρυθμούς χελώνας και μέχρι σήμερα ουτε οι μισοί δεν έχουν πάρει έγκριση.

Είναι προφανές ότι οι δεσμεύσεις που δόθηκαν για αποπληρωμή, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση μέσα στον Ιούνιο πάνε περίπατο.

Μιλάμε λοιπόν για «χοντρό δούλεμα» που οι εργαζόμενοι δεν το ανέχονται, αφού δεν είναι διατεθειμένοι να βάλουν σε «διαπραγμάτευση» τα δεδουλευμένα τους.

Η πρόταση του ΜΕΤΑ Υγειονομικών, προς την ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ, για γενίκευση των επισχέσεων από τις 27 Ιούνη πρέπει να είναι η απάντηση σε αυτή την προκλητική τακτική του Υπ. Υγείας.

Δείτε το σχετικό email που στάλθηκε από την Α ΥΠΕ (αντίστοιχο έχουν στείλει και οι υπόλοιπες ΥΠΕ) στα Νοσοκομεία

Καλημέρα σας,
Παρακαλούμε για την συμπλήρωση και αποστολή του συνημμένου πίνακα που
αφορά στοιχεία για το πραγματικό κόστος (χωρίς περικοπές)
δεδουλευμένων υπερωριών και νυχτερινών εξαιρέσιμων λοιπού προσωπικού
(πλην ιατρών) μηνών Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου
2015.
Σε περίπτωση που δεν έχει γίνει εκκαθάριση παρακαλούμε όπως το

αναφέρετε στην απάντησή σας.
Τα στοιχεία θα πρέπει να αποσταλούν στην υπηρεσία μας το αργότερο έως
την Πέμπτη, 18/6/2015.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε επιπλέον διευκρίνιση.
Σ…. Χ….
Τμήμα Οικονομικής Διαχείρισης
1η ΥΠΕ Αττικής