Κυριακή 21 Ιούνη: Παλλαϊκή, πανεργατική κινητοποίηση στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ για να μην περάσουν οι εκβιασμοί

Ο λαός, οι εργαζόμενοι «δεν μπορεί να είναι θεατές μπροστά σε όλα αυτά που εξυφαίνονται σε βάρος τους.Οφείλουν να δώσουν τη σκληρή πολιτική μάχη για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας και την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών».

Αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων σε κάλεσμα της ΑΔΕΔΥγια τη νέα παλλαϊκή, πανεργατική κινητοποίηση που διοργανώνει την Κυριακή 21 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, στο Σύνταγμα., κατά των δανειστών – τοκογλύφων και των απαιτήσεων τους, που βάλλουν ευθέως κατά των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των άνεργων, της νεολαίας του λαού.

Να σημειωθεί ότι τόσο το Σάββατο 20 όσο και την Κυριακή 21 Ιουνίου συγκεντρώσεις αλληλεγγύης υπέρ της Ελλάδας διοργανώνονται σε πολλές πόλεις του κόσμου .

Στην ανακοίνωσή της Η ΑΔΕΔΥ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι απαιτεί:

  • – Αποκατάσταση των τεράστιων απωλειών που έχουμε υποστεί εργαζόμενοι και συνταξιούχοι από τις πολιτικές των τελευταίων πέντε ετών.
  • – Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού – σύνταξης και ψήφιση νέου μισθολογίου που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας μέσα από Συλλογικές διαπραγματεύσεις με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.
  • – Άμεση χρηματοδότηση των Ταμείων και λειτουργία τους με την εγγύηση του Κράτους.
  • – Παροχή επιδόματος ανεργίας σε όλους τους ανέργους και εφαρμογή πολιτικών για την εξάλειψη της ανεργίας.
  • – Νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με στόχο την επαρκή στελέχωση των Δημόσιων Υπηρεσιών με προτεραιότητα σε Υγεία, Παιδεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, ελεγκτικούς μηχανισμούς, Κοινωνική Ασφάλιση και σε όλες τις δομές που συμβάλλουν στην άμβλυνση των κοινωνικών συνεπειών της κρίσης.
  • – Κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων.
    Διαγραφή του χρέους, που αποτελεί όρο για την επιβίωση της χώρας, του λαού και των εργαζομένων.
  • – Επαναφορά των εργατικών, κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, που καταργήθηκαν στη μνημονιακή περίοδο.
  • – Πέρασμα των τραπεζών υπό δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο.

Τέλος η ανακοίνωση τηςΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι »στα πλαίσια αυτά η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ απευθύνεται σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις του ιδιωτικού τομέα, τις κοινωνικές, επαγγελματικές και αυτοδιοικητικές οργανώσεις και προτείνει τη συνδιοργάνωση πανεργατικής – παλλαϊκής κινητοποίησης την Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015 και ώρα 7:00μμ στο Σύνταγμα.»