ΝΑΙ με φερετζέ από την μνημονιακή πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ

Η μνημονιακή πλειοψηφία στην ΠΟΕΔΗΝ στη σημερινή Εκτελεστική Επιτροπή που συγκλήθηκε με θέμα το Δημοψήφισμα και τους εκβιασμούς που δέχεται η χώρα και ο λαός μας από τα κοράκια της Ευρωπαϊκής Ένωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ «έδωσε τα ρέστα της».

Όλη η εισήγηση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ που τελικά ψηφίστηκε από την μνημονιακή πλειοψηφία ΔΗΣΥ (ΠΑΣΚΕ)  και ΔΑΚΕ «καταναλώθηκε» σε αναφορές στην «καταστροφική» πολιτική της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς μάλιστα να κάνει έστω και μια αναφορά στους ωμούς εκβιασμούς και τον στραγγαλισμό ενός ολόκληρου λαού από τους δανειστές τοκογλύφους.

Τόσο οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων της ΠΑΣΚΕ όσο και της ΔΑΚΕ αναμασούσαν τα επιχειρήματα και τα ψέματα που διασπείρουν οι μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις και τα κοράκια των Βρυξελλών μέσω των κυρίαρχων ΜΜΕ.

Ταυτόχρονα στις τοποθετήσεις τους έπεφταν διαρκών σε αντιφάσεις αφού από τη μια δήλωναν ότι η Κυβέρνηση είχε σχέδιο για την αποδέσμευση της χώρας από το Ευρώ ενώ από την άλλη μιλούσαν ότι ήταν έτοιμη να υπογράψει νέο μνημόνιο.

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ ανέφερε ότι παραβρέθηκε στη συγκέντρωση του ΝΑΙ από τη μια, ενώ από την άλλη η ΔΑΚΕ δήλωνε ότι είναι κατά και της πρότασης των δανειστών όσο και της Κυβέρνησης. Στο τέλος βεβαίως όπως γίνεται κάθε φορά τα «συνεταιράκια» της ΠΑΣΚΕ ΔΑΚΕ ψήφισαν από κοινού, αφού εδώ και καιρό λειτουργούν ως μια παράταξη.

Η πρόταση ΠΑΣΚΕ, ενώ από τη μια είχε ως επιχειρηματολογία ότι οι προτάσεις των δανειστών δεν είναι στο τραπέζι από την άλλη αναγνώριζε την ύπαρξή τους αφού υποτίθεται ότι θα καλούσε τους εργαζόμενους να ρίξουν ψηφοδέλτια που θα περιέχουν τη φράση: ΟΧΙ στην πρόταση των δανειστών και ΟΧΙ στις κυβερνητικές προτάσεις με ταυτόχρονη διασφάλιση της Ευρωπαϊκής Πορείας της χώρας.

Λέμε υποτίθεται, γιατί όποιος διαβάσει στην απόφαση της πλειοψηφίας της ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ, αυτό ξέχασε να «αποτυπωθεί»., Ξέχασαν επίσης για μια ακόμα φορά να κάνουν οποιαδήποτε αναφορά στους εκβιασμούς και τον οικονομικό στραγγαλισμό που έχουν επιβάλει στη χώρα οι δανειστές, ταυτιζόμενοι απόλυτα με τα επιχειρήματα που προβάλουν τα μνημονιακά κόμματα, ΜΜΕ και το ντόπιο κεφάλαιο.

Βέβαια πίσω από αυτές τις αναφορές είναι η συγκεκαλυμμένη ταύτιση της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ με το μνημονιακό ΝΑΙ. Αλώστε αυτό προκύπτει αβίαστα από τη στάση των στελεχών της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στα Νοσοκομεία που πρωτοστατούν στην επικράτηση του ΝΑΙ.

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών αφού κατήγγειλε τη στάση της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ δήλωσε ότι θα δώσει τη μάχη μαζί με τους εργαζόμενους που επί 5 χρόνια αγωνίζονται για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών για την απόκρουση των εκβιασμών και την επικράτηση του ΟΧΙ.

Ο μνημονιακός κατήφορος  της πλειοψηφίας της ΠΟΕΔΗΝ λοιπόν συνεχίζεται, οι εργαζόμενοι τώρα έχουν το λόγο…