Η τερατρόικα διατάζει βάλτε πίσω το 5ευρο;

Ένα από τα πρώτα θετικά μέτρα της κυβέρνησης πριν τη μνημονιακή περίοδο, ίσως και το μοναδικό που υλοποιήθηκε στο χώρο της υγείας, και αποσκοπούσε στην ανακούφιση των πληττόμενων από τα μνημόνια και την κρίση πολιτών, ήταν η κατάργηση του 5ευρου στα νοσοκομεία.

Ωστόσο, φαίνεται πως η κυβέρνηση λογάριαζε χωρίς τον… ξενοδόχο, τους τοκογλύφους – δανειστές, που μετά τη συμφωνία – νέο μνημόνιο θέτουν εκ νέου τις απαιτήσεις και τις… διαταγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του του HealthReport.gr, ο σκληρός του κουαρτέτου, Τζουζέπε Καρόνε, σε συνάντηση που είχε με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας εμφανίστηκε εξαιρετικά εκνευρισμένος για την κατάργηση του 5ευρου στα νοσοκομεία.

Φανερά εκνευρισμένος, όπως λένε οι πληροφορίες, σε έντονο ύφος είπε στον υπουργό ΥγείαςΠαναγιώτη Κουρουπλή«Ποιος σας είπε να βγάλετε το 5ευρω από τα νοσοκομεία; Δεν ξέρετε ότι απαγορεύονται οι μονομερείς ενέργειες; Να το βάλετε αμέσως πίσω το 5ευρω ή να βρείτε δημοσιονομικά ισοδύναμα μέτρα».

Ο υπουργός και οι αξιωματούχοι έμειναν, πάντα σύμφωνα με τις πληροφορίες, άναυδοι (γιατί άραγε; δεν ήξεραν ότι κάθε βήμα πίσω σημαίνει και άνοιγμα των «ορέξεων» των τοκογλύφων που θέλουν να ισοπεδώσουν τη χώρα, τις δομές της και τον κόσμο της εργασίας;). Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Υγείας, σε μια προσπάθεια να… εξευμενίσει τους τοκογλύφους, έδωσε εντολή να κοπούν τα 19 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στο 5ευρω από τις διαγνωστικές εξετάσεις. Ένα κονδύλι που όμως είναι ήδη κουρεμένο και οι ασθενείς αναγκάζονται να πληρώνουν όλο και περισσότερα από την τσέπη τους.

Ενός μνημονίου μύρια κακά έπονται…

Με πληροφορίες από HealthReport.gr και το ergasianet.gr