Πλήρως επιτυχημένη η ΠΑΣΚΕ της ΠΟΕΔΗΝ σε ρόλο …μέντιουμ!

27
μεντ

μεντ

Η παράταξη Δημοκρατική Συνεργασία (πρώην ΠΑΣΚΕ) που μαζί με τη ΔΑΚΕ αποτελούν την πλειοψηφία στο Γ.Σ. της ΠΟΕΔΗΝ, εξέδωσε ανακοίνωση (δείτε την ΕΔΩ) με τίτλο “πλήρης δικαίωση της ΠΟΕΔΗΝ” στην οποία αναφέρονται στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές για το 3ο μνημόνιο και επιχείρονται γιατί στις αποφάσεις της ΠΟΕΔΗΝ είχαν προβλέψει ότι θα υπογραφεί τέτοια συμφωνία.

Και είναι πραγματικά εντυπωσιακό να καυχιόνται και να επιχαίρονται για δικαίωση της ΠΟΕΔΗΝ, όχι για κερδισμένους συνδικαλιστικούς αγώνες, αλλά για τη δικαίωση του μνημονιακού μονόδρομου.

Απολύτως κατανοητή η χαιρεκακία τους, αφού για την ΔΗ.ΣΥ. ο μονόδρομος των μνημονίων και της λιτότητας είναι …ιερή βίβλος. Δεν είναι τυχαίο που στην ανακοίνωση τους δεν κάνουν καμιά απολύτως νύξη για τα κόμματα της αντιπολίτευσης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ που ψήφισαν επίσης τα μέτρα για το 3ο μνημόνιο. Οι ίδιοι της ΔΗ.ΣΥ που εμφανίζουν την παράταξη ως “άστεγη πολιτικά” και “ανεξάρτητη”, συμμετείχαν στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ και είναι στη ηγεσία του Συνδικαλιστικού του ΠΑΣΟΚΑκόμη,  πρόσφατα παρά τις επανειλημμένες προτάσεις του ΜΕΤΑ για το πρόγραμμα δράσης και για τη λήψη μέτρων για την οργάνωση των αγώνων, η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ δε πήρε καμιά πρωτοβουλία, ενώ με ευθύνη της πλειοψηφίας ακυρώθηκε η απόφαση του Γ.Σ για κινητοποίηση τέλος Ιούνη για τα οξυμένα προβλήματα της Υγείας

Έπεσαν πλέον οι μάσκες της “αγωνιστικής” και “αντιμνημονιακής” ρητορείας τους. Οι αγώνες, το πλαίσιο διεκδικήσεων και ο ορίζοντας που προτείνουν στους εργαζόμενους, σταματούν στα τείχη της μνημονιακής φυλακής.

Για εμάς, δικαίωση για την ΠΟΕΔΗΝ θα έπρεπε να είναι η αποτροπή του νέου μνημονίου και των συνεπιών του και όχι η υπογραφή του!

Αλλά τί άλλο να περιμένει κανείς να πουν οι μνημονιακοί υπερασπιστές του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου; Αυτοί που μεγαλοστέλεχός τους και μέλος της ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ, συνυπέγραψε δημόσια έκκληση υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα (δείτε ΕΔΩ). Αυτοί που άλλο μεγαλοστέλεχός τους, για να κάνει προπαγάνδα ενάντια στο ΟΧΙ δημοσιοποίησε πριν το δημοψήφισμα παραποιημένη φωτογραφία της ηγεσίας της χρυσής αυγής με υποτιθέμενο φόντο αφίσα του ΣΥΡΙΖΑ για το ΟΧΙ…  Τι να περιμένει κανείς από αυτούς που έβγαλαν για τα μάτια του κόσμου ανακοίνωση ότι δήθεν η ΠΟΕΔΗΝ συμμετέχει στην  συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στις 15/7 ενάντια στη συμφωνία, χωρίς τελικά να εμφανιστεί ούτε καν πανό της ΠΟΕΔΗΝ στη συγκεκριμένη συγκέντρωση (δείτε ΕΔΩ)… Τι να περιμένει κανείς από αυτούς που κύριο θέμα στις ανακοινώσεις και στις τοποθετήσεις τους, δεν είναι οι αγώνες του συνδικαλιστικού κινήματος και τα προβλήματα της δημόσιας υγείας, αλλά οι επιθέσεις ενάντια στο ΜΕΤΑ υγειονομικών, προφανώς θορυβημένοι από το διπλασιασμό των δυνάμεων της παράταξής μας στο τελευταίο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ…

Παρ’όλα αυτά δεν είμαστε διατεθειμένοι να ακολουθήσουμε την πρώην ΠΑΣΚΕ και την ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ σε αυτή την εμμονή παραταξιακής αντιπαράθεσης.
Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών καλεί την κυβέρνηση να μη προχωρήσει τις διαδικασίες υπογραφής 3ου μνημονίου, που θα οδηγήσει σε νέα βάσανα και περιπέτειες τον ελληνικό λαό και τον τόπο
Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών δηλώνει επίσης ξεκάθαρα ότι θα πρωτοστατήσει στην πάλη για να μην ψηφιστούν και υλοποιηθούν τα βάρβαρα μέτρα και καλεί όλους τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και τον ελληνικό λαό να μη συναινέσουν στη νέα λεηλασία των δικαιωμάτων τους και να αγωνιστούν για την ανατροπή της λιτότητας και των νεοφιλελεύθερων – αντεργατικών πολιτικών.
Να παλέψουν για το πέρασμα των τραπεζών σε δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο, για εφαρμογή πολιτικών αναδιανομής του παραγόμενου πλούτου υπέρ των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας προς το συμφέρον του λαού και του τόπου και για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.
Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών καλεί όλους τους εργαζόμενους και το λαό να μην απογοητευτούν και να μη συνθηκολογήσουν. Να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι την πλήρη δικαίωση των ελπίδων και των οραμάτων τους.