Άνευ προηγουμένου ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στη λειτουργία τής ΠΟΕΔΗΝ

του Ανδρέα Μακρή

Άλλο ένα δελτίο τύπου εξεδόθη από την Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ με ημερομηνία 03.08.2015 και τίτλο: «Με το 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ Νέες Μεταρρυθμίσεις λιτότητας στον πολύπαθο τομέα της Υγείας» (δείτε το ΕΔΩ).

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών, όχι μόνο δεν είχε καμία συμμετοχή στη συγγραφή του κειμένου αλλά δεν είχε καν ενημερωθεί για την έκδοση του συγκεκριμένου δελτίου.

Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) φυσικά δεν πρωτοτύπησε αυτή τη φορά.
Το τελευταίο εξάμηνο, η παράταξή μας δεν ενημερώνεται σχεδόν ποτέ για την έκδοση ανακοινώσεων της Ομοσπονδίας ή για διάφορες άλλες δραστηριότητες. Δεν συνεδριάζει καν η Ε.Ε.!
Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ, όσον αφορά στη λειτουργία τής ΠΟΕΔΗΝ, είναι άνευ προηγουμένου. H ιδιοκτησιακή αντίληψη πού έχουν για την Ομοσπονδία έχει καταγγελθεί πολλές φορές από την παράταξή μας. Το μόνο μέλημά τους είναι η δικαίωση των μνημονιακών μονόδρομων που πρεσβεύουν και κάνοντας για άλλη μια φορά διαπιστώσεις, χωρίς να προτείνουν τίποτα στούς εργαζόμενους, προσδοκούν να εμφανιστούν υπερασπιστές των συμφερόντων τους για να παραμείνουν γατζωμένοι στου μηχανισμούς.

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών, δεν θα υποστείλει σε καμμία περίπτωση τη σημαία του αγώνα ενάντια στα μνημόνια και τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα.
Θα πρωτοστατήσει στην οργάνωση του αγώνα για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, όπως έκανε μέχρι τώρα.
Θα αγωνιστεί ώστε να δώσει προοπτική νίκης και ελπίδας στους εργαζόμενους, πέρα και έξω από τα τείχη της μνημονιακής φυλακής, του νεοφιλελευθερισμού και του δόγματος: «Δεν υπάρχει άλλος δρόμος«.

…η υπεράσπιση του παραπάνω δόγματος είναι δουλειά της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ!

Ανδρέας Μακρής, μέλος της Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ

εκλεγμένος με το ΜΕΤΑ Υγειονομικών