Σε επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ζακύνθου

25
zakynthos episxesh

zakynthos episxeshΣε επ’ αόριστον επίσχεση εργασίας βρίσκονται, από την προηγούμενη Τετάρτη, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ζακύνθου, με αίτημα την καταβολή δεδουλευμένων του προσωπικού.

Σύμφωνα με σημερινή συνέντευξη στην τοπική ΕΡΤ, του πρόεδρου του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου, Βαγγέλη Τσώλα, οφείλονται δεδουλευμένα από τον Ιανουάριο σε γιατρούς και προσωπικό των κέντρων υγείας που προσφέρουν υπηρεσίες στο νοσοκομείο και από τον Απρίλιο στους υπόλοιπους εργαζόμενους.

Πρόκειται για κατάσταση που έχει προκληθεί από παραλείψεις ή λάθη, είτε από το υπουργείο είτε από την 6η ΔΥΠΕ, όπως ανέφερε ο κ.Τσώλας, ενώ, διευκρίνισε πως, σε ο,τι αφορά τα οφειλόμενα στο προσωπικό του νοσοκομείου από τον Απρίλιο, το κονδύλι υπήρχε, όμως, δεδομένου ότι έγινε πρόταση για οριζόντια περικοπή περίπου 15% – 20% ώστε να καταβληθεί ποσό και στην ομάδα των εργαζομένων που τους οφείλονται χρήματα από τον Ιανουάριο, η γενική συνέλευση αποφάσισε ότι επισφαλείς πρακτικές οι οποίες, μάλιστα, προκαλούν κοινωνικό αυτοματισμό δεν θα περάσουν και πως ή θα πληρωθούν όλοι ή κανένας. Το νοσοκομείο, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, εξυπηρετεί μόνο τα επείγοντα περιστατικά.

Πηγή: ΕΡΤ

Δείτε σχετικό video πατώντας ΕΔΩ

Προηγούμενο άρθρο«Πρόληψη» και τιμωρία
Επόμενο άρθροΠοιος διοικεί τα Νοσοκομεία;