Αδυναμία λειτουργίας της Γυναικολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Λειβαδιάς

Η απουσία προσλήψεων για πολλά χρόνια στα Νοσοκομεία σε συνδυασμό με μετακινήσεις προσωπικού από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο, που γίνονταν είτε για να καλύψουν κενά είτε λόγω υπαρκτών κοινωνικών προβλημάτων, είτε εντάσονταν στις γνωστές ρουσφετολογικές διευθετήσεις έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε κλινικές τμήματα Νοσοκομείων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Νοσοκομείο Λειβαδιάς όπου η γυναικολογική κλινική βάζει ουσιαστικά λουκέτο, ενώ στον αέρα είναι και άλλα τμήματα του Νοσοκομείου. Αυτό καταγγέλει το Σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου με ανακοίνωσή του απο ανάμεσα στα άλλα ανάφέριει:

Αποτέλεσμα των αυθόρμητων μετακινήσεων και των αποσπάσεων του προσωπικού, με κύριους μεσολαβητές τον Υπουργό υγείας και τους υπεάρχες,  που σας είχαμε καταγγείλει στο προηγούμενο δελτίο τύπου στις 24/06/2015, είναι η αδυναμία λειτουργίας της μαιευτικής κλινικής του νοσοκομείου, καθημερινά και για 24 ώρες.

Παρά την αδυναμία κάλυψης όλων των ημερών του μήνα από τους γυναικολόγους γιατρούς έως και σήμερα, την έλλειψη αυτή κάλυπταν για τις στοιχειώδεις πρώτες βοήθειες, οι μαίες του τμήματος.

Ο Υπουργός υγείας και η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ οδήγησαν με τις ενέργειες τους να  μη παρέχονται ούτε αυτές, στις γυναίκες της Βοιωτίας και των όμορων νομών.

Επιπρόσθετα, κινδυνεύουν και άλλα τμήματα του νοσοκομείου με ανάλογες αποφάσεις, όπως το μικροβιολογικό εργαστήριο.

Απαιτούμε άμεσες ενέργειες από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς  ώστε να μην κλείσουν και άλλα τμήματα.