Ακόμη μια κουτοπόνηρη συνδικαλιστική πρακτική από την πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) της ΠΟΕΔΗΝ

56
 Σε μια δύσκολη στιγμή για το συνδικαλιστικό κίνημα, μετά την υπεψήφιση των μνημονιακών κομμάτων από τη μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων στις πρόσφατες εκλογές, ο αγώνας ενάντια στα επερχόμενα μνημονιακά μέτρα των εφαρμοστικών νόμων απαιτεί συστράτευση όλων όσων μετέχων σε συνδικαλιστικά όργανα, κοινή προσπάθεια και κοινούς αγώνες.

Η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ), παρά το ότι στις ανακοινώσεις της  προσπαθεί να δώσει στίγμα αντιμνημονιακού αγώνα, στην πράξη κάνει ότι είναι δυνατόν για να είναι ένας χλιαρός αγώνας για να μπορέσει να διατηρήσει τα αριθμητικά κεκτημένα στα συνδικαλιστικά όργανα.
 
Τελευταίο κρούσμα ο προγραμματισμός γενικών συνελεύσεων στα σωματεία όλων των Νοσοκομείων της χώρας όπου θα παραστούν για ενημέρωση κλιμάκια του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας. Ο προγραμματισμός ανακοινώθηκε σήμερα και κύριο χαρακτηριστικό έχει ότι προγραμματίζει γενικές συνελεύσεις την ίδια ημέρα στα σωματεία κάθε περιφέρειας, με λίγες εξαιρέσεις. Για παράδειγμα στην Κρήτη θα γίνουν συνελεύσεις την ίδια ημέρα και στα 7 Νοσοκομεία του νησιού και στην Κεντρική Μακεδονία την ίδια ημέρα και στα 10 Νοσοκομεια της Περιφέρειας. 
 
Ο προγραμματισμός αυτός, πέρα από μη λειτουργικός δεν είναι και οικονομικός, αφού θα απογειώσει τα έξοδα μετακινήσεων των μελών του Γενικού Συμβουλίου και τα σχετικά έξοδα της Ομοσπονδίας.  Αν αντιθέτως συγκροτούνταν διαπαραταξιακά κλιμάκια του Γενικού Συμβουλίου και ο προγραμματισμός γινόταν ανά κλιμάκιο, τα έξοδα θα μειώνονταν δραστικά και δεν θα υπήρχε αποκλεισμός των «μικρών» παρατάξεων του Γενικού Συμβουλίου από την παρουσία τους στις γενικές συνελεύσεις.
 
Γιατί δυστυχώς όπως φαίνεται,  αυτός είναι ο βασικός λόγος που η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ κατάρτισε τέτοιο προγραμματισμό, για να μπορέσει να αποκλείσει από την παρουσία τους στις γενικές συνελεύσεις τις συνδικαλιστικές παρατάξεις που έχουν 6 και 3 μέλη στο γενικό συμβούλιο.
 
Πρόκειται για μια κουτοπόνηρη συνδικαλιστική πρακτική από την πλειοψηφία (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) της ΠΟΕΔΗΝ που νομίζουν ότι αποκλείοντας τις άλλες παρατάξεις από την παρουσία τους στις περισσότερες γενικές συνελεύσεις των σωματείων, θα μπορέσουν να διατηρήσουν τα αριθμητικά δεδομένα των παρατάξεων τους.
Αυτό όμως που δεν έχουν καταλάβει ακόμα, είναι ότι με τέτοιες πρακτικές πριονίζουν το κλαδί πάνω στο οποίο κάθονται…
 
Γιώργος Μανουσάκης, νοσηλευτής
Μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ