Πανδραμινό συλλαλητήριο για το νοσοκομείο Δράμας την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου

2Συνέχεια δόθηκε χτες Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015 στο θέμα του νοσοκομείου Δράμας με την ανοιχτή συνέλευση των εργαζόμενων στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, παρουσία θεσμικών φορέων, με πρωτοβουλία των εργαζομένων στο Γ.Ν. Δράμας.
Κατά την συζήτηση ακούστηκαν για ακόμη μια φορά τα θέματα που «καίνε» το Γ.Ν. καθώς και οι τρόποι αντίδρασης ώστε να αντιμετωπιστούν από την κεντρική εξουσία.

Στην συνέλευση παραβρέθηκαν και πήραν τον λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Γεωργιτσόπουλος, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου κ. Βασίλης Γιαννόπουλος, οι επικεφαλής των παρατάξεων «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» και «Project Δράμα 2020» κ.κ. Στέργιος Ηλιόπουλος και Βαγγέλης Καλφόπουλος αντίστοιχα, η Πρόεδρος του Ν.Τ. Δράμας της ΑΔΕΔΥ κ. Γιάννα Καραγαϊτάνη καθώς και πολλοί εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, επίσης παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Δράμας κ.κ. Γιώργος Παπαδόπουλος και Άγγελος Σολάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Δράμας κ.κ. Τάσος Χατζηγιάννης, Αλέξανδρος Παναγιωτίδης, Νίκος Ηλιάδης, Δημήτρης Σιδηρόπουλος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παρανεστίου κ. Μεταμόρφη Κουτεκίδου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Λιθηρόπουλος.

0

Στην ανοιχτή συνέλευση υιοθετήθηκε η πρόταση των εργαζομένων του Γ.Ν. Δράμας και συναποφασίστηκε η πραγματοποίηση Πανδραμινού συλλαλητηρίου την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου, στην πλατεία Ελευθερίας, στις 12 το μεσημέρι. Ταυτόχρονα την ίδια ώρα θα κλείσουν η Αντιπεριφέρεια και οι Δήμοι του Νομού, ενώ η ΑΔΕΔΥ θα προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας στην περιφερειακή ενότητα για να μπορέσουν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, καθώς και η επαφή με τον εμπορικό σύλλογο Δράμας ώστε και η αγορά της πόλης να είναι κλειστή. Παράλληλα αποφασίστηκε η δημιουργία επιτροπής από εκπροσώπους των φορέων της Π.Ε.Δράμας και με στόχο την «κάθοδο» στην Αθήνα για την εξεύρεση λύσεων για τα προβλήματα του νοσοκομείου. Επιπλέον αποφασίστηκε ότι αν οι προαναφερόμενες αρχικές κινητοποιήσεις δεν αποδώσουν, τότε να υπάρξει νέα συνάντηση στην οποία θα αποφασιστεί η κλιμάκωση των δράσεων.

Πηγή: Dramini.gr