Διοίκηση ΥΠΕ Κρήτης: Με ανακρίβειες προσπαθούν να κουκουλώσουν τα κλεισίματα κλινών ΜΕΘ

Έκθετη είναι πλέον η dype kritisδιοίκηση της ΥΠΕ Κρήτης η οποία προσπαθώντας να «κουκουλώσει » την πραγματική εικόνα με τακλεισίματα κλινών ΜΕΘ λόγω έλλειψης προσωπικού στα Νοσοκομεία της Κρήτης, εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με τίτλο «Δεν μειώθηκαν οι κλινες ΜΕΘ του ΓΝ Χανίων» στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε τα παρακάτω: «Αναφορικά με τις ΜΕΘ των νοσοκομείων ευθύνης της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, ενημερώνουμε ότι η ΜΕΘ του ΓΝ Χανίων «Άγιος Γεώργιος» συνεχίζει κανονικά να παρέχει υπηρεσίες υγείας, χωρίς μείωση των κλινών της, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα του τύπου.Χωρίς μείωση των κλινών τους συνεχίζουν επίσης να παρέχουν υπηρεσίες και οι ΜΕΘ των ΠΑΓΝΗ και ΓΝΗ Βενιζέλειο. Η μείωση κλινών αφορά στις ΜΕΘ των ΓΝ Αγίου Νικολάου και Ρεθύμνου

Λίγες ώρες μετά, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χανίων διέψευσε τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ δηλώνοντας με σαφήνεια στον τοπικό τύπο ότι έχουν κλέίσει 2 κλίνες από τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων. Συγκεκριμένα το δημοσίευμα των Χανιώτικων Νέων με τις δηλώσεις του προέδρου των εργαζομένων αναφέρει τα παρακάτω:

«Αδειάζει» την 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης σχετικά με τη μείωση ή όχι κλινών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Χανίων επισημαίνοντας πως η Μ.Ε.Θ. συνεχίζει να παρέχει υπηρεσίες υγείας, αλλά με μείωση των δύο κλινών της, αφού μέχρι χθες από τα επτά κρεβάτια λειτουργούσαν τα πέντε σε μία από τις πιο κρίσιμες και νευραλγικές μονάδες του Νοσοκομείου.
Μάλιστα ο Σύλλογος Εργαζομένων κάνει λόγο για εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα και υποσχέσεις ενίσχυσης της Μ.Ε.Θ. την ώρα που με απόφαση της 7ης Υ.ΠΕ. μετακινείται από τη Μονάδα με τρίμηνη απόσπαση ένας ακόμη νοσηλευτής. Να σημειωθεί πως το θέμα της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού, που οδήγησε στο κλείσιμο δύο κρεβατιών της Μ.Ε.Θ., είχαν αναδείξει τα Χ.Ν. με ρεπορτάζ στις 7 Οκτωβρίου.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χανίων Γιάννης Τζιγκουνάκης «στη Μ.Ε.Θ. συνεχίζουν να βρίσκονται εκτός λειτουργίας δύο κρεβάτια. Βέβαια, ευτυχώς, μέχρι στιγμής δεν έχει χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί κρεβάτι από αυτά που λείπουν. Οι ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού είναι τραγικές όχι μόνο στη Μ.Ε.Θ., αλλά και στη Μ.Ε.Ν. κ.α. Αυτή τη στιγμή υφίσταται πρόβλημα στη Μ.Ε.Θ. επειδή δύο κρεβάτια είναι εκτός λειτουργίας και από τα επτά λειτουργούν μόνο τα πέντε».
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον κ. Τζιγκουνάκη «είδαμε από το «Διαύγεια» πως υπεγράφη από την 7η Υ.ΠΕ. να φύγει από τη Μ.Ε.Θ. με τρίμηνη μετακίνηση ένας νοσηλευτής για να πάει στη Θεσσαλονίκη. Οταν η Υ.ΠΕ. ξέρει ότι υπάρχει πρόβλημα στη Μ.Ε.Θ. με δύο κρεβάτια εκτός λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού πώς δίνει το «πράσινο φως» να φύγει με τρίμηνη μετακίνηση ένας νοσηλευτής μέσα από τη Μονάδα; Αρα ο οποιοσδήποτε «έχει τις άκρες» μπορεί να κάνει αίτηση κατευθείαν στην Υ.ΠΕ., αφού το δικαιούται και να μετακινείται. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με τον συγκεκριμένο συνάδελφο, άλλα ας καλυφθούν πρώτα τα κενά με νέο προσωπικό ώστε να εξυπηρετείται ο κόσμος και μάλιστα σε μια τόσο κρίσιμη φάση με τόσα προβλήματα. Η 7η Υ.ΠΕ. αντί να μας ενισχύει μάς αφαιρεί με αυτόν τον τρόπο προσωπικό. Είμαστε κάθετα αντίθετοι… Απαξιώνουν το Νοσοκομείο Χανίων και αποφασίζουν και διατάζουν από μόνοι τους». «Καθημερινά ακούμε ότι έρχεται νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, αλλά δεν το βλέπουμε. Μας είχαν υποσχεθεί εδώ και μήνες 17 άτομα μέσω κοινωφελούς εργασίας από τον ΟΑΕΔ, αλλά ακόμη τα περιμένουμε να έρθουν… Φημολογείται ότι θα έρθει προσωπικό μόνιμο, αλλά μέχρι στιγμής όλα παραμένουν στο επίπεδο της φημολογίας. Αν δεν δούμε νέους εργαζομένους στο Νοσοκομείο μας, δεν πιστεύουμε απολύτως τίποτα. Δεν μπορούμε πλέον να πιστεύουμε σε εξαγγελίες, θέλουμε πράξεις», τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χανίων

Η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ είναι πλέον έκθετη, αφού όπως φαίνεται προσπάθησε με ανακρίβειες σε επίσημη ανακοίνωση της να κρύψει και να αλλοιώσει την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στα Νοσοκομεία της Κρήτης λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Χανίων και για το κλείσιμο των κλινών ΜΕΘ λόγω της έλλειψης προσωπικού ενημερώθηκε χθες κλιμάκιο της ΠΟΕΔΗΝ που βρέθηκε στη Γενική Συνέλευση του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Χανίων, η οποία είχε πολύ καλή συμμετοχή εργαζομένων. Στο κλιμάκιο της ΠΟΕΔΗΝ μεταξύ άλλων συμμετείχε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, καθώς και το εκλεγμένο με το ΜΕΤΑ υγειονομικών μέλος του Γενικού Συμβουλίου  Γ. Μανουσάκης.

Αναδείχθηκε ότι είναι ανάγκη να επανασυσπειρωθεί το κίνημα των εργαζομένων ενάντια στο 3ο μνημόνιο και για την ανάδειξη των προβλημάτων στη δημόσια υγεία,  και στην κατεύθυνση αυτή θα υπάρξει και νέα συνέλευση του σωματείου στο επόμενο διάστημα.

Την ανακοίνωση της 7ης ΥΠΕ μπορείτε να τη δείτε πατώντας ΕΔΩ

Το δημοσίευμα των Χανιώτικων Νέων μπορείτε να το δείτε πατώντας ΕΔΩ