Κατερίνη, ένα καινούργιο Νοσοκομείο στο ”κόκκινο”

89

Αναδημοσιεύουμε το δημοσίευμα του iatropedia.gr και της Μ. Τσιλιμιγκάκη για την τραγικά κατάσταση του Νοσοκομείου Κατερίνης, ενός καινούργιου νοσοκομείου που «πλήττεται» κι’ αυτό από την υποστελέχωση. Στο δημοσίευμα τα στοιχεία που αναφέρονται και προκύπτουν από σχετική ανακοίνωση του τοπικού Σωματείου εργαζομένων είναι αποκαλυπτικά.

Δείτε το σχετικό δημοσίευμα.

Στο “κόκκινο” το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης

Σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης με την έλλειψη παιδιάτρων να είναι η πιο σοβαρή αλλά όχι η μοναδική!

της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας Ηρακλής Τσανικίδης, νοσοκομειακός γιατρός και ο ίδιος, δήλωσε στην ιστοσελίδα olympiobima ότι “η υποστελέχωση των νοσοκομείων είναι αυτή τη στιγμή το κυριότερο ίσως πρόβλημα, το οποίο το βρίσκουμε μπροστά μας καθημερινά. Ήδη εμείς έχουμε κινηθεί και έχουμε θέσει το ζήτημα στην Υγειονομική Περιφέρεια ζητώντας να λυθεί το θέμα το συντομότερο δυνατό” αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει: “Περιμένουμε μέχρι το Δεκέμβριο να έρθουν 10 επικουρικοί γιατροί. Αν ωστόσο αυτό δεν συμβεί, τότε κινδυνεύουν να κλείσουν οι μισές κλινικές”.

Το δε Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, με ανακοίνωσή του επιβεβαιώνει τον πρόεδρο του συλλόγου λέγοντας ότι το νοσοκομείο αντιμετωπίζει τεράστιος πρόβλημα υποστελέχωσης και καλώντας όλους να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί.

Στην ανακοίνωση του Δ.Σ. αναφέρονται τα ακόλουθα:

“Το τελευταίο διάστημα βιώσαμε μαζί με τους πολίτες της Πιερίας μια κατάσταση η οποία ήταν αναμενόμενη.

Η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου μας έφτασε στο παρά πέντε από την αναστολή λειτουργίας της με τραγικές συνέπειες για το νομό. Ευτυχώς το πρόβλημα λύθηκε προσωρινά τελευταία στιγμή. Το τονίζουμε προσωρινά!!! Μέχρι και σήμερα δεν έχει βρεθεί μόνιμη λύση.

Όμως δεν είναι μόνο η παιδιατρική το «πρόβλημα» στο Νοσοκομείο μας.

Υπάρχει ΩΡΛ; ΟΧΙ

Υπάρχει ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ; ΟΧΙ

Υπάρχει ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ; ΟΧΙ

Έχει λυθεί οριστικά και μόνιμα το πρόβλημα με τους γιατρούς της ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ; ΟΧΙ

Λειτουργεί η υπερσύγχρονη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας τα οποία κινδυνεύουν να αχρηστευτούν; ΟΧΙ

Είναι πλήρως στελεχωμένες οι υπόλοιπες κλινικές (οφθαλμιατρική, μαιευτική); τα εργαστήρια του Νοσοκομείου (μικροβιολογικό, αιμοδοσία); ΟΧΙ

Τα τελευταία χρόνια το Νοσοκομείο επισκέφθηκαν για να ενημερωθούν υποψήφιοι βουλευτές, εκλεγμένοι βουλευτές, Υφυπουργοί Υγείας, Διοικητές της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας, υποψήφιοι περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες, κομματικά κλιμάκια και άλλοι.

Το Σωματείο των εργαζομένων του Νοσοκομείου όπου του δόθηκε λόγος επισήμανε σε ΟΛΟΥΣ τους παραπάνω το σοβαρότατο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού (και ειδικότερα ιατρικού) και τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται.

ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ;

Εμείς αφού ολοκληρώθηκαν και οι εθνικές εκλογές γραπτά και επίσημα θα καταθέσουμε τα προβλήματα του Νοσοκομείου, σε όλους τους παράγοντες πολιτικούς και μη, οι οποίοι θα μπορούσαν να συμβάλλουν στη λύση τους.

Σε κάθε περίπτωση ΕΣΕΙΣ οι πολίτες της Πιερίας θα ενημερώνεστε πάντα για τα προβλήματα του Νοσοκομείου τα οποία όμως αφορούν εσάς και τις οικογένειές σας με αλήθεια και μακριά από κάθε σκοπιμότητα.

Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν”.

Προηγούμενο άρθροΕξουθενωτικές συνθήκες εργασίας στο Ακτινολογικό Τμήμα του νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού
Επόμενο άρθροΕκδόθηκε η ΥΑ για τα νέα αυξημένα εως και 17 χρόνια όρια συνταξιοδότησης