Παρέμβαση του ΜΕΤΑ στην ΠΟΕΔΗΝ για τους επικουρικούς

meta-oxi-mnimoniaΣε παρέμβαση προς την ΠΟΕΔΗΝ για το θέμα των επικουρικών συναδέλφων προχώρησαν σήμερα  οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ΜΕΤΑ υγειονομικών, προκειμένου η Ομοσπονδία να πάρει θέση και να συντονίσει τον αγώνα των συναδέλφων και των σωματείων. Στη σχετική επιστολή προς τηνΕκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρονται τα παρακάτω:

Προς: Ε.Γ. ΠΟΕΔΗΝ

Στα Νοσοκομεία όλης της χώρας εργάζονται περισσότεροι από 400 επικουρικοί εργαζόμενοι οι συμβάσεις των οποίων έχουν παραταθεί με νόμο μέχρι τέλους του 2015. Είναι γνωστό σε όλους – και στο υπουργείο υγείας- ότι οι επικουρικοί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και είναι δεδομένες οι μεγάλες ανάγκες για προσωπικό σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας και για κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων.
Είναι λοιπόν απαραίτητο η ηγεσία του υπουργείου υγείας να προχωρήσει σε συνέχιση της εργασίας των συναδέλφων και μετά την 31η/12/15 είτε με νέα παράταση των συμβάσεων μέχρι τέλους 2016 είτε με μετατροπή τους σε αορίστου χρόνου για όσους συμπληρώνουν τις προϋποθέσεις, ενώ επίσης θα μπορούσε να υπάρξει μοριοδότηση των επικουρικών στις προκηρύξεις για μόνιμες θέσεις.
Καλούμε την ΠΟΕΔΗΝ να συντονίσει τον αγώνα να μην απολυθούν οι συνάδελφοι επικουρικοί, αγώνα που έχουν ξεκινήσει οι ίδιοι οι επικουρικοί εργαζόμενοι σε διάφορα Νοσοκομεία της χώρας.
Η Ομοσπονδία των εργαζομένων στα δημόσια Νοσοκομεία θα πρεπε από την πρώτη στιγμή να βρεθεί στο πλευρό αυτών των συναδέλφων αυτών και να έχει λάβει πρωτοβουλίες για το θέμα αντί να αφήνει το χώρο σε συγκεκριμένες παρατάξεις που προσπαθούν έντεχνα να εκμεταλλευτούν την αγωνία των συναδέλφων προβάλλοντας προτάσεις δημαγωγικού χαρακτήρα (μονιμοποίηση όλων εδώ και τώρα) τη στιγμή που γνωρίζουν ότι υπάρχουν πολλά ζητήματα προς την κατεύθυνση αυτή.

Έστω και αυτή τη στιγμή ζητούμε από την Ε.Γ. της ΠΟΕΔΗΝ να συνεδριάσει άμεσα και να θέσει υπό το συντονισμό της την κινητοποίηση των επικουρικών εργαζομένων και των σωματείων της 3ης/11/15 έξω από το Υπουργείο Υγείας κηρύσσοντας παναττική στάση εργασίας για να διευκολυνθεί η συμμετοχή στη συγκέντρωση, και να αναλάβει περαιτέρω πρωτοβουλίες για να παραμείνουν οι συνάδελφοι στα Νοσοκομεία.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στους αγώνες για ποιοτική, δημόσια και δωρεάν υγεία με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας και να σταθούν στο πλευρό των συναδέλφων επικουρικών δίνοντας δυναμικό παρόν στην κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Υγείας την Τρίτη 3/11 στις 2 το μεσημέρι.

Τα μέλη της Ε.Γ. εκλεγμένοι με το ΜΕΤΑ υγειονομικών – Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία:
Παναγιώτης Παντέλης
Ανδρέας Μακρής