«Κάτω τα χέρια από το Νοσοκομείο της Πρέβεζας»-Δυναμικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας

IMG 8836

«Κάτω τα χέρια από το Νοσοκομείο της Πρέβεζας», με αυτό το σύνθημα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής το παμπρεβεζάνικο συλλαλητήριο για την υγεία στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου της Πρέβεζας.

Εκπρόσωποι φορέων, σωματείων, συνδικάτων, κομμάτων, συνταξιούχοι, μαθητές, εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, ο δήμαρχος Πρέβεζας και δημοτικοί σύμβουλοι, έδωσαν παρών στο συλαλλητήριο ενάντια στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου της Πρέβεζας με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο κ. Στρατή Βουγέλλη να επισημαίνει για μια ακόμη φορά πως το Νοσοκομείο της Πρέβεζας μετά από 40 χρόνια ανεκτίμητης προσφοράς στην πόλη και την περιοχή οδηγείται σε πλήρη υποβάθμιση και απαξίωση!

vourgelis preveza

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων περιέγραψε την πραγματικότητα που βιώνει σήμερα το Νοσοκομείο της Πρέβεζας υπογραμμίζοντας πως το προσωπικό του Νοσοκομείου δίνει τιτάνιο αγώνα, εργαζόμενο κάτω από αντίξοες συνθήκες, εξαντλημένο, αρκετές φορές και απλήρωτο για να κρατήσει το Νοσοκομείο όρθιο.

«Κατά 115 εργαζόμενους μειώθηκε το προσωπικό του Νοσοκομείου τα τελευταία 5 χρόνια, αριθμός που ισοδυναμεί με πάνω από το 1/3 της συνολικής δύναμης που είχε το 2010. Απέναντι σ’ αυτή την ακατάσχετη αιμορραγία, η Κυβέρνηση με δύο προκηρύξεις πρόσφατες 916 θέσεων πανελλαδικά έδωσε στο Νοσοκομείο Πρέβεζας μόνο 2 θέσεις, οι οποίες με τις καλύτερες των προϋποθέσεων θα έρθουν στο Νοσοκομείο στα μέσα του 2016 όταν μέχρι τότε θα έχουν αποχωρήσει από σήμερα άλλοι 15-20 εργαζόμενοι και αυτό το ονομάζουν τονωτική ένεση στο Νοσοκομείο, εμείς το λέμε κόλλυβα!» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βουγέλλης καλώντας την τοπική κοινωνία να ξεσηκωθεί διότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τότε θα έχουμε την πλήρη λειτουργική κατάρρευση του Νοσοκομείου!

«Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, αν όλη η κοινωνία της Πρέβεζας δεν ασκήσουμε πίεση ώστε το αμέσως επόμενο διάστημα να ενισχυθεί το νοσοκομείο με το αναγκαίο προσωπικό, ιδιαίτερα στις ειδικότητες της παθολογίας, της καρδιολογίας, της αναισθησιολογίας, της ορθοπεδικής, της παιδιατρικής, της μικροβιολογίας και της νεφρολογίας και με δεδομένη το Δεκέμβριο τη λήξη της σύμβασης τριών επικουρικών γιατρών που υπηρετούν στο νοσοκομείο, το ντόμινο αναστολών ουσιαστικά λειτουργίας κλινικών και τμημάτων του Νοσοκομείου είναι βέβαιο με κατάληξη τελική την πλήρη λειτουργική κατάρρευση ολόκληρης της μονάδας. Θα πρόκειται για εξέλιξη με ολέθριες και καταστροφικές συνέπειες για τον πληθυσμό της πόλης και της περιοχής μας. Δεν είναι λόγια του αέρα αυτά, δεν είναι κινδυνολογία, είναι αυτά για οποία προειδοποιούσαμε την τοπική κοινωνία και την καλούσαμε σε αγώνα εδώ και πολύ καιρό όταν κάποιο άλλοι εξωράιζαν την εικόνα» τόνισε ο κ. Βουγέλης προσθέτοντας πως υπάρχουν σκέψεις, προθέσεις και σχέδια για αλλαγής ρόλου του Νοσοκομείου μας, να λειτουργήσει δηλαδή πρακτικά σαν χώρος πρώτων βοηθειών, σαν κέντρο υγείας, σαν διαμετακομιστικό κέντρο καθώς και σχέδια συλλειτουργίας του με παρακείμενα Νοσοκομεία. «Αυτό που θα θυμίζει ότι κάποτε υπήρχε ένα Γενικό Νοσοκομείο θα είναι η Πινακίδα στην πύλη του και η σφραγίδα στο Πρωτόκολλο. Ένα τέτοιο Νοσοκομείο θέλουμε; Ένα Νοσοκομείο που θα παίζουμε στο Τζόκερ την πιθανότητα να βρουμε γιατρό ανάλογης ειδικότητας την ώρα της ανάγκης;» είπε ο κ. Βουγέλης μεταξύ άλλων καλώντας σε αγώνα διαρκείας όλους τους πολίτες εκτιμώντας ότι μόνο έτσι θα ανατραπούν οι πολιτικές που διαλύουν το ΕΣΥ.

dimarxos prevezas

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαΐλης τόνισε ότι ο θέμα του Νοσοκομείου είναι μείζον ζήτημα για όλη την περιοχή καλώντας την πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να στηρίξει άμεσα τις δομές της δωρεάν δημόσιας υγείας.

«Εκφράζουμε την αγωνία μας για τη λειτουργία αυτού του Νοσοκομείου, για το παρόν και το μέλλον αυτού του Νοσοκομείου. Δεν μπορούμε να μιλάμε για δημόσια υγεία και από την άλλη να βλέπουμε κάθε μέρα να βαθαίνει η κρίση στο συγκεκριμένο νοσοκομείο αλλά και σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Είναι υποκρισία να μιλάμε για δημόσια υγεία και από την άλλη να βλέπουμε να κλείνουν κλινικές, λόγω έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού ή ακόμη και εξοπλισμού. Γνωρίζουμε όλοι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε από την πρωτόγνωρη κρίση, όμως θα πρέπει να υπάρξουν κόκκινες γραμμές. Η δημόσια υγεία είναι αγαθό και εκεί πρέπει να μπει η κόκκινη γραμμή. Για αυτό είμαστε εδώ και να πούμε δυνατά ότι απαιτούμε και διεκδικούμε άμεση χρηματοδότηση του Νοσοκομείου μας, κάλυψη όλων των κενών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Είμαστε δίπλα, στηρίζουμε αυτόν τον αγώνα και θα τον συνεχίσουμε. Θα πρέπει σε αυτό τον αγώνα να είμαστε όλοι μαζί μια γροθιά και θέλω να πιστεύω ότι η πολιτεία και η κυβέρνηση θα σκύψει στο πρόβλημα του Νοσοκομείου της Πρέβεζας» είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πρέβεζας ενώ το μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων κ. Γιωτόπουλος έκανε λόγο για εμπαιγμό γενικότερα στο χώρο της υγείας και δήλωσε πως η ΠΟΕΔΗΝ θα είναι δίπλα σε κάθε προσπάθεια των πρωτοβάθμιων σωματείων για την αναβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα του Νοσοκομείου, δίπλα στους εργαζόμενους και δίπλα στους πολίτες.IMG 8854

Ανοιχτό κάλεσμα στο λαό να διεκδικήσει ένα ένα σύγχρονο νοσοκομείο που θα καλύπτει τις ανάγκες του απηύθυνε ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Υγείας κ. Κώστας Κύρλας, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να μπει ένα τέλος στον διαρκή εμπαιγμό.

«Φτάνει πια με τις κοροϊδίες. Ως εδώ και μη παρέκει! Φτάνει πια με τον διαρκή εμπαιγμό των Πρεβεζάνων αλλά και των εργαζομένων του Νοσοκομείου. Φτάνουν πια τα ψέματα, δεν πρόκειται να ανεχτούμε άλλα! Τέρμα πια με τα χτυπήματα στην πλάτη και τις διαβεβαιώσεις της 6ης ΥΠΕ όσο και της πολιτικής ηγεσίας πως όλα θα λυθούν, πως όλα βαίνουν προς την ομαλότητα, και από την άλλη τα προβλήματα δεν λύνονται. Τα τμήματα δέχονται αλεπάλληλα χτυπήματα κάτω από τη μέση και η λειτουργία του Νοσοκομείου υπονομεύεται καθημερινά. Το αφήνουν να καταρρέει σιγά σιγά, μέρα με τη μέρα, εως ότου απαξιωθεί και κλείσει ή μετατραπεί σε κάτι πολύ μικρότερο και πολύ πιο ευτελές. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες, με συνέπεια συνεχίζει τη δρασική υποχρηματοδότηση των κρατικών νοσοκομείων, των κέντρων υγείας, των πολυιατρείων, των ιδρυμάτων πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων στα πλαίσια μιας αντιλαϊκής πολιτικής που προωθείται διαχρονικά και ενιαία σε όλα τα κράτη της Ε.Ε. με ή χωρίς μνημόνια, με ή χωρίς δημοσιονομικό χρέος, είτε είναι στο ευρώ είτε δεν είναι» είπε ο κ. Κύρλας καλώντας το λαό της Πρέβεζας οργανωμένα, συλλογικά και αποφασιστικά να πάρει την υπόθεση της υγείας στα χέρια του και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Τη στήριξή του στον αγώνα των εργαζομένων και του Πρεβεζάνικου λαού για την αναβάθμιση του νοσοκομείου εξέφρασε ο Τάκης Νικολόπουλος, μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και μέλος της εκτελεστικής γραμματείας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, ο οποίος επισήμανε την ανάγκη για συνολική αναδιοργάνωση του συστήματος υγείας, ενώ την ανάγκη αναβάθμισης του Νοσοκομείου της Πρέβεζας επισήμανε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών συνταξιούχων του Δημοσίου κ. Λάμπρος Ζανίκας.

Αμέσως μετά ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Πηγή: atpreveza.gr