Κατάληψη στο νοσοκομείο Μεσολογγίου – Ανεπιθύμητος ο Διοικητής

38
katalipsi-nosokomeio mesologgi onairnews9

katalipsi-nosokomeio mesologgi onairnews9

Κατάληψη στο γραφείο του Διοικητή του νοσοκομείου Μεσολογγίου Γιώργου Κυριακόπουλου έκαναν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι, οι οποίοι στηρίζονται από την ΑΔΕΔΥ και σχεδόν όλους τους φορείς της πόλης.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση στο γραφείο του κ. Κυριακόπουλου όπου επισφραγίστηκε η απόφαση της κατάληψης η οποία είχε παρθεί πριν από αρκετές ημέρες, ενώ αναρτήθηκε και πανό στο οποίο αναγράφεται η λέξη «Ανεπιθύμητος». Το βασικό αίτημά τους είναι η παραίτηση και αποχώρηση του Διοικητή από το νοσοκομείο Μεσολογγίου. Κατά τη διάρκεια της κατάληψης υπήρξε και κάποια ένταση, καθώς ο κ. Κυριακόπουλος όχι μόνο δεν έφυγε από το γραφείο του αλλά κάλεσε και μια εργαζόμενη για συνεργασία ώστε να προγραμματίσουν τις εφημερίες.

Οι υπόλοιποι κάλεσαν τη συνάδελφό τους να σταματήσει την εργασία της και να βρεθεί στο πλευρό της, ενώ η ένταση συνεχίστηκε μετά από λίγα λεπτά όταν οι ιδιωτικοί φύλακες επέμεναν να βρίσκονται στο χώρο προφανώς μετά από εντολή του Διοικητή, η οποίος ενδεχομένως φοβήθηκε κάποια επίθεση σε βάρος του, παρόλο που οι καταληψίες δεν έδειξαν τέτοια διάθεση. Υπήρχε μάλιστα και διακριτική παρουσία της αστυνομίας. Το σωματείο των εργαζομένων του νοσοκομείου κάλεσε τους φύλακες να φύγουν από το χώρο, καθώς η δουλειά τους δεν είναι να προσέχουν το διοικητή, αλλά το νοσοκομείο.

Εκείνοι βέβαια μετά από εντολή της εταιρείας για την οποία εργάζονται δεν αποχώρησαν. Κατά τα άλλα συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα της υγείας γενικότερα αλλά και ειδικότερα για το συγκεκριμένο νοσοκομείο, ενώ πολλοί εξέφρασαν την πεποίθηση ότι πολλά από τα δεινά οφείλονται στην τακτική του κ. Κυριακόπουλου που στόχο είχε να κλείσει το νοσοκομείο και όχι να προσπαθήσει να το αναβαθμίσει. Οι εργαζόμενοι πάντως είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη μέχρι να αποχωρήσει ο κ. Κυριακόπουλος.

Πηγή

Δείτε videos στους παρακάτω συνδέσμους:

VIDEO 1

VIDEO 2

Δείτε φωτογραφίες στους παρακάτω συνδέσμους:

ΑΙΧΜΗ NEWS

ON AIR NEWS

Στην κινητοποίηση των εργαζομένων συμμετείχε και ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και επικεφαλής του ΜΕΤΑ Υγειονομικών Τ. Παντέλης