Αρνείται η διοίκηση του «Σωτηρία» να δώσει στοιχεία από συμβάσεις με ιδιωτικά συνεργεία

25

Αυθαιρεσίες διοικητή και αναπληρώτριας, αλλά και των επικεφαλής της Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής, της Ιατρικής Υπηρεσίας, της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, που απαξιώνουν νοσοκομείο και προσωπικό, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΝΝΘΑ «Η Σωτηρία».

Με… αυτόματο πιλότο, λειτουργεί το τελευταίο 5μηνο το Νοσοκομείο «Η Σωτηρία», καθώς δεν υπάρχει διοικητικό συμβούλιο. Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων δεν έχουν πάρει ακόμα ΦΕΚ διορισμού τους στο ΔΣ, ενώ οπαραμένων διοικητής, η αναπληρώτρια και οι διευθυντέςτων υπηρεσιών κάνουν ό,τι θέλουν, δε λογοδοτούν πουθενά και παίρνουν αποφάσεις ερήμην των εργαζομένων, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΝΝΘΑ «Η Σωτηρία».

Μάλιστα, ο διοικητής -ακολουθώντας πιστά τις μνημονιακές πολιτικές- κάνει οτιδήποτε για να απαξιώσει το νοσοκομείο και να υποστηρίξει τους ιδιώτες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως αναφέρει ο Σύλλογος των εργαζομένων, η προστασία που παρέχει στον εργολάβο καθαριότητας. «Έχουμε ζητήσει από τη διοίκηση και με πρωτοκολλημένη αίτηση να μας δοθούν οι σχετικέςσυμβάσεις όλων των ιδιωτικών συνεργείωνπροκειμένου να ενημερωθούμε για τη σωστή εφαρμογή των όρων των συμβάσεων αυτών. Οι εργαζόμενοι σε αυτά πληρώνονται κατόπιν παρέμβασής μας, ο αριθμός και οι συνθήκες που εργάζονται μας είναι άγνωστες. Δυστυχώς η διοίκηση και προφορικά και εγγράφως αρνείται να μας τις δώσειΟ παραμένων διοικητής, λάτρης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας,και ενώ το νοσοκομείο μας πάσχει από δραματική έλλειψη μόνιμου προσωπικού προσέλαβε πρόσφατα καιιδιωτική εταιρεία φύλαξης της πύλης», καταγγέλλει.

Πέραν αυτού, όπως ο Σύλλογος Εργαζομένων ΝΝΘΑ «Η Σωτηρία»:

  • – Επαναφέρει, με την καταγγελία του, την επικινδυνότητα του χειρουργικού κτηρίου, το οποίο από τα υπόγεια μέχρι τις χειρουργικές αίθουσες, πλημμυρίζουν και στάζουν με τις πρώτες βροχές, ενώ την ίδια στιγμή υπάρχει ένα, μοναδικό υπάρχον ασανσέρ με το οποίο διακινούνται μολυσματικά, ασθενείς, επισκέπτες, φορεία με προς χειρουργείο αρρώστους.
  • http://www.ergasianet.gr/templates/ja_teline_iv/images/bullet.gif); background-position: 20px 6px; background-repeat: no-repeat;”>

    Αναφέρεται στις «άγνωστες σε μας διαδικασίες», μέσα από τις οποίες διοικητής, αναπληρώτρια, και ιδιαίτερα η διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας, με ορισμένα εξωθεσμικά πρόσωπα, έχουν αναλάβει αγνώστου ποσού χορηγία από το Ίδρυμα Νιάρχος, προκειμένου να γίνουν δίκλινοι θάλαμοι στη Θωρακοχειρουργική Κλινική, με αποτέλεσμα να ελαττωθούν και τα κρεβάτια.

  • – Υπενθυμίζει τις αντιδράσεις του για τη δημιουργία ενός ιδιωτικού δικαίου ιδρύματος (ΊδρυμαΙατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών), που με αδιαφανείς διαδικασίες κατέλαβε έκταση, κτήριο και κλινική του νοσοκομείου. «Ποιος γνωρίζει τη μέχρι τώρα λειτουργία του; Με ποια διαδικασία προσλαμβάνεται προσωπικό από το νοσοκομείο μας; Έχει τηρηθεί η σύμβαση που είχε υπογραφεί και έχει εισπράξει έστω και ένα ευρώ το νοσοκομείο;», αναρωτιέται ο Σύλλογος και υπενθυμίζει ότι ο σημερινός υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μαζί με άλλους βουλευτές, είχε καταθέσει επερώτηση στη Βουλή, σχετικά με το μεγάλο σκάνδαλο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), σημειώνοντας ότι οι φάκελοι εξακολουθούν να βρίσκονται στον εισαγγελέα.

Επιπλέον, καταγγέλλει:

  • – Το διευθυντή της Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής, που δημιουργεί «κάθε τόσο εξωτερικά ιατρεία, επικαλύπτοντας αντίστοιχα κρατικά και χωρίς απόφαση ΔΣ του νοσοκομείου»,αποφασίζει «για δημιουργία μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας», θέλει «να κάνει επέκταση τουΓαστρεντερολογικού Ιατρείου εις βάρος άλλου εργαστηρίου του νοσοκομείου», αποστέλλει«ιστολογικές εξετάσεις εκτός νοσοκομείου, υποχρεώνοντας τους ασθενείς σε σημαντική δαπάνη και όχι στο Παθολογοανατομικό εργαστήριο του νοσοκομείου», παίρνει «5ευρω ή 10ευρω από τους ασθενείς, διατηρώντας ξεχωριστό γραφείο κίνησης, παρακάμπτοντας το γραφείο κίνησης του νοσοκομείου».

    Στην τελευταία μάλιστα περίπτωση, ο Σύλλογος έκανε παρέμβαση στη διοίκηση, αλλά τόσο ο διοικητής όσο και η αναπληρώτρια διοικήτρια αλλά και η διευθύντρια της Νοσηλευτικής Διεύθυνσης σιωπούν, τη στιγμή κατά την οποία ο ίδιος ο διευθυντής της Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής «παρουσία του διοικητή και όλων των συντονιστών διευθυντών, είχε δηλώσει ότι το 5ευρω το εισπράττει και θα εξακολουθεί να το εισπράττει».

  • – Τη διορισμένη από το υπουργείο Υγείας, διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας, η οποία προσπάθησε και συνεχίζει να προσπαθεί τη συρρίκνωση του νοσοκομείου, κλείνοντας μέχρι τώρα 4 πνευμονολογικές κλινικές και 1 θωρακοχειρουργική, «κόβοντας και ράβοντας στα μέτρα της τονΟργανισμό και απαξιώνοντας τα θεσμικά όργανα του νοσοκομείου».
  • http://www.ergasianet.gr/templates/ja_teline_iv/images/bullet.gif); background-position: 20px 6px; background-repeat: no-repeat;”>

    Τη διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, που από την αρχή της θητείας της έδειξε τις προθέσεις της απέναντι στο νοσηλευτικό προσωπικό. Δημιούργησε μια αυλή πιστών ακολούθων χωρίς αξιοκρατία, που ευνοούνται όσον αφορά στις συνθήκες εργασίας, λαμβάνοντας επιδόματα. «Παρά τις τεράστιες ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό, την αδυναμία χορήγησης αδειών και οφειλόμενων ρεπό εξακολουθεί να συγκαλύπτει συγκεκριμένους νοσηλευτές σε “αλλότρια” καθήκοντα, με την ανοχή της διοίκησης. Θα πρέπει άμεσα να γίνει η αξιολόγησή της, αφού έχει λήξει το χρονικό διάστημα για το οποίο είχε κριθεί».

  • – Την πολιτική των αποσπάσεων, που εξακολουθεί να παραμένει ίδια, αποδυναμώνοντας το νοσοκομείο από πολύτιμο προσωπικό.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΝΝΘΑ «Η Σωτηρία», καταλήγοντας, καλεί τον υπουργό Υγείας να παρέμβει άμεσα και να διευθετήσει όλα αυτά τα σοβαρά ζητήματα που ταλαιπωρούν και υποβαθμίζουν το νοσοκομείο.


ΕΔΩ η καταγγελία.

Προηγούμενο άρθροΠαρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες διευρύνεται η υποστελέχωση των Μονάδων Υγείας
Επόμενο άρθροΜΕΤΑ: Όλοι στη Γενική Απεργία στις 12 Νοέμβρη (ανακοίνωση, αφίσα)