Ρόδος: Συλλαλητήριο την Πέμπτη 19/11 για το Νοσοκομείο

27
nos rodou

nos rodou«Δεν αντέχουμε άλλο»! Με αυτήν την κραυγή απόγνωσης οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου απευθύνονται προς τους κατοίκους του νησιού αλλά και στους επισκέπτες του και τονίζουν ότι «η κατάσταση πλέον στην υγεία έχει πάρει διαστάσεις επικίνδυνες για εργαζόμενους και ασθενείς».
Ταυτόχρονα ανακοινώνουν ότι θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο το απόγευμα της προσεχούς Πέμπτης, 19 Νοεμβρίου, στην πλατεία Κύπρου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Αναλυτικά, η ανοικτή επιστολή των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου:

Αγαπητέ κάτοικε της Ρόδου,
Αγαπητέ επισκέπτη
Οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου απευθυνόμαστε σε σένα και ζητάμε την δική σου συμβολή, για να σταματήσει επιτέλους, η επονείδιστη για όλους μας εξαθλίωση της λειτουργίας του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.
Οι απαράδεκτες και απάνθρωπες συνθήκες εργασίας μας εδώ και χρόνια, με αποκορύφωμα τα χρόνια των μνημονίων, μας έχουν φτάσει όχι μόνο σε απόγνωση, αλλά και σε προβληματισμό για την ασφάλεια των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών σε ασθενείς.
Το Νοσοκομείο μας έχει τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, σχεδόν όλων των ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα οι ελάχιστοι εργαζόμενοι που απομείναμε για να καλύψουμε την 24ωρη λειτουργία του, να έχουμε εξαντλήσει κάθε σωματική και ψυχική αντοχή. Η κατάσταση πλέον στην Υγεία έχει πάρει διαστάσεις επικίνδυνες για εργαζόμενους και ασθενείς.
Η αναμονή για λύση στα προβλήματά μας απέδειξε ότι τα έκανε χειρότερα!!
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ
ΑΛΛΟ!!!!
Οι ανακοινώσεις για προσλήψεις των δέκα και είκοσι ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων (που μάλλον θα γίνουν του χρόνου) εκτός του ότι είναι κοροϊδία – όταν για να λειτουργήσει με ασφάλεια το Νοσοκομείο χρειάζεται τουλάχιστον 100 μόνιμους νοσηλευτές – είναι λόγια του αέρα!!!
Τα ρεπό έχουν ξεπεράσει τα 9.000 (!!!), οι άδειες του 2014 ακόμη δεν έχουν ξεχρεωθεί (πόσο μάλλον του 2015), η εξάντληση από τις βάρδιες του λειψού προσωπικού του κυκλικού ωραρίου, τα ψυχολογικά προβλήματα, τα αυτοάνοσα, οι διακοπές κύησης, οι απόπειρες αυτοκτονίας και τα διαζύγια, είναι μερικές από τις καταστάσεις που βιώνουμε ως απόρροια των παραπάνω.
Θέλουμε εδώ και τώρα να σταματήσουμε να γίνεται θυσία το δικαίωμα του ροδιακού λαού για αξιοπρεπή πρόσβαση σε δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας.
Θέλουμε εδώ και τώρα εμείς σαν εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο, να μπορούμε και να είμαστε σε θέση να τις παρέχουμε.
Δεν θα ανεχθούμε να «φεύγουν» δισεκατομμύρια ευρώ, χρήματα που βγάζει με θυσίες ο ελληνικός λαός και να πηγαίνουν σε τράπεζες, σε «υγιείς» επενδυτές, όταν σ’ εμάς κόβουν με το μαχαίρι το δικαίωμα στην υγεία, το δικαίωμά μας σε αξιοπρεπή ζωή.
Απευθυνόμαστε σε σένα γιατί μόνο με τη δική σου στήριξη κι αλληλεγγύη μπορεί ο αγώνας μας να γίνει πιο δυνατός. Έλα ν’ απαιτήσουμε μαζί:
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ΤΩΡΑ.
• ΤΩΡΑ να δοθούν όλα τα κονδύλια που χρωστάει το κράτος σε όλες τις δημόσιες μονάδες Υγείας και το ΕΚΑΒ! Πλήρης και αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση.
• Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών.
• Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων.
• Ένταξη στα ΒΑΕ.
• Να μην περάσει η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης.
• Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.
• Αναπλήρωση όλων των απωλειών στους μισθούς μας.
• Κατάργηση όλων των μνημονιακών εφαρμοστικών νόμων στην Υγεία
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 17:30

Συνέντευξη τύπου
Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν εξάλλου χθες η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Μιχαλίτσα Τσαμπουνιάρη και η αντ/δρος κ. Αλένη Αγγέλη, αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο και κάλεσαν το ροδιακό λαό να τους συμπαρασταθεί.
Εκτός των αναφερομένων στην ανακοίνωση, δήλωσαν και τα ακόλουθα:
«Συνεχώς υποστελεχώνονται κάποια τμήματα στο νοσοκομείο. Κάποιοι βουλευτές επιθυμούν τη λειτουργία νέων τμημάτων . Να ρωτήσετε τον αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή κ. Δημήτρη Κρεμαστινό πώς τέθηκε σε λειτουργία το αιμοδυναμικό τμήμα. Εμείς γνωρίζουμε πως για να λειτουργήσει η νέα δομή αποδυναμώθηκε η καρδιολογική κλινική. Ζητούμε να ενισχυθεί με προσωπικό το νοσοκομείο. Οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι. Εμείς κάνουμε υπομονή. Τίθενται όμως σε κίνδυνο οι ζωές των ασθενών όταν το προσωπικό είναι εξαθλιωμένο, κουρασμένο. Έτσι δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες. Το λάθος ενός νοσηλευτή μπορεί να κοστίσει μια ανθρώπινη ζωή»,

Πηγή:www.dimokratiki.gr

Το Ε.Κ.Ρ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στο Γ.Ν. Ρόδου και συμμετέχει στο Συλλαλητήριο για την Υγεία, στις 19 Νοέμβρη 2015

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου στηρίζει τον αγώνα των Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου και συμμετέχει στο Συλλαλητήριο που διοργανώνει στις 19/11/2015, στην Πλατεία Κύπρου, ώρα 17.30.

Το Ε.Κ.Ρ καταγγέλλει για μία ακόμη φορά την εξαθλίωση της λειτουργίας του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και των απαράδεκτων παρεχόμενων ιατρικών και υγειονομικών υπηρεσιών στους ασθενείς. Στην περιοχή μας η κατάσταση στην υγεία έχει πάρει διαστάσεις επικίνδυνες για εργαζόμενους και ασθενείς (τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, σχεδόν όλων των ειδικοτήτων, μη αποπληρωμή των δεδουλευμένων κλπ)

Το Ε.Κ.Ρ απαιτεί να σταματήσει η καταστρατήγηση του ανθρώπινου δικαιώματος στην δημόσια και δωρεάν υγεία και καλεί όλους τους πολίτες να συμμετέχουν στο Συλλαλητήριο των εργαζομένων στο Νοσοκομείο στις 19/11/2015, στην Πλατεία Κύπρου, ώρα 17.30.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Ρ