Σκάνδαλο διαρκείας στη λογική οι καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ

28
pantelis

pantelisΤο Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε από τη πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ ( ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) στις 17/11/2015 ( ανήμερα του Πολυτεχνείο τρομάρα τους…) με την αναφορά “υπάρχοντος” σκανδάλου με εμπλοκή Κυβερνητικού στελέχους πρώτον δεν έχει συζητηθεί σε κανένα συλλογικό όργανο και δεύτερον με τα υπάρχοντα στοιχεία ” άνθρακες ο θησαυρός..”

Δεν υπάρχει στην Ομοσπονδία έγγραφο των Σωματείων ή άλλων θεσμικών φορέων της περιοχής που να έχουν αναφορά στις “υποτιθέμενες” καταγγελίες του Προέδρου. Εκτός εάν ο Πρόεδρος , σαν ένας ακούραστος Σέρλοκ Χόλμς, έχει ανακαλύψει στοιχεία που τεκμηριώνει όσα υποστηρίζει και δε τα γνωρίζουμε εμείς οι απλοί θνητοί.
Φαίνεται ότι ο Πρόεδρος , επηρεασμένος από το κλίμα των καταγγελιών ( Πανούσης) ζήλεψε και θέλησε και αυτός λίγα λεπτά δημοσιότητας με τη εφεύρεση ενός “υποτιθέμενου” σκανδάλου με προφανή στόχο να εξυπηρετήσει και τους κομματικούς σχεδιασμούς του χώρου του (ΠΑΣΟΚ).

Καλό λοιπόν είναι ο Πρόεδρος αντί να κυνηγάει φαντάσματα και να ονειρεύεται σκάνδαλα – όταν τόσα χρόνια που γινόταν χαμός στο χώρο της υγείας η σιωπή του ήταν παροιμιώδης- να ασχοληθεί με τη δημοκρατική λειτουργία της ΠΟΕΔΗΝ και να πάρει πρωτοβουλίες για τη κλιμάκωση των αγώνων για τη ανατροπή των Μνημονιακών Πολιτικών.

Φαίνεται ότι δεν έχει καταλάβει ότι με τέτοιες πρακτικές – που φαίνεται να βασίζονται σε ψέμματα και σε συκοφαντίες και εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες – το μόνο που κάνει είναι να απαξιώνει το Θεσμικό ρόλο της ΠΟΕΔΗΝ στα μάτια των εργαζόμενων και να επιβεβαιώνει τις καταγγελίες μας για τη στράτευση της Ομοσπονδίας στους πολιτικούς σχεδιασμούς που εκπονεί ο κομματικός του φορέας( ΠΑΣΟΚ) .

Οι Μνημονιακές Πολιτικές που εφαρμόζει η Κυβέρνηση στο χώρο της Υγείας δίνουν δικαίωμα για δεκάδες καταγγελίες που έχουν να κάνουν με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία στη λειτουργία τους. Δεν χρειάζεται να ανακαλύπτουμε “σκάνδαλα” για να ασκήσουμε κριτική στη Κυβέρνηση. Εκτός εάν η συγκεκριμένη αναφορά λειτουργεί σαν “λαγός” και έρχεται να “συγκαλύψει ” και να κουκουλώσει περίεργα γεγονότα που εξελίσσονται το τελευταίο διάστημα στη περιοχή και πιθανόν είναι σε γνώση της πλειοψηφίας και του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ.

Υ.Γ 1: Τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου είναι αποκαλυπτικά για τη “υποτιθέμενη” καταγγελία:
2014 9524 αξονικές στο Νοσοκομείο 10 ημέρες με βλάβη 51 στους Ιδιώτες
2015 8829( Ιανουαρίου- Οκτωβρίου) 2 ημέρες με βλάβη 28 στους Ιδιώτες

Δηλαδή το μερίδιο των Ιδιωτών είναι 0.5% για το 2014 και 0.20% για το 2015.

Αυτό είναι το ” σκάνδαλο” που ανακάλυψε η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ. Να τους χαιρόμαστε!!!!

Υ.Γ 2: Για το άλλο Διαγνωστικό Κέντρο που λειτουργεί στο Νομό και είναι ιδιοκτησία γνωστού Ευρωβουλευτή της Ν.Δ δε λέει κουβέντα ο λαλίστατος κατά τα άλλα Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ; Τυχαίο; Δεν νομίζω…….

Τάκης Παντέλης Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.