ΜΕΤΑ Υγειονομικών: Απεργούμε στις 2 & 3 Δεκέμβρη Οι ανατροπές στο ασφαλιστικό δεν θα περάσουν Διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις και χρηματοδότηση των Νοσοκομείων

META YG LOGO

Απεργούμε στις 2 & 3 Δεκέμβρη
Οι ανατροπές στο ασφαλιστικό δεν θα περάσουν
Διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις και χρηματοδότηση των Νοσοκομείων

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της απέναντι στους δανειστές, την ΕΕ και το ΔΝΤ, που ανέλαβε με το 3ο μνημόνιο, έρχεται να χτυπήσει πλέον την καρδιά των εργασιακών, κοινωνικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Η προώθηση αυτών των μέτρων αποτελεί το τέλος της κοινωνικής ασφάλισης, που γνωρίσαμε, και την έναρξη ενός νέου κύκλου βάρβαρων μέτρων απέναντι στον κόσμο της εργασίας και στα φτωχά και μικρομεσαία στρώματα της κοινωνίας.

Το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης μετατρέπεται από δημόσιο, κοινωνικό, αλληλέγγυο και αναδιανεμητικό, σε ατομικό-κεφαλαιοποιητικό, που σημαίνει νέες μειώσεις στις συντάξεις, ουσιαστική κατάργηση των επικουρικών και περιορισμό της εγγύησης του κράτους, η οποία θα υπάρχει μόνο για τη λεγόμενη Εθνική Σύνταξη.

Οι ανατροπές αυτές οδηγούν στην «εξαέρωση» των συντάξεων, τη μετατροπή τους σε προνοιακά επιδόματα, την ενίσχυση των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και την όξυνση των ταξικών αντιθέσεων σε όφελος των πλουσίων.

Γνωρίζει καλά η κυβέρνηση ότι αυτές οι ανατροπές θα ξεσηκώσουν θύελλα αντιδράσεων, γι’ αυτό και επιζητεί εναγωνίως τη «συναίνεση» απ’ όλα τα παλιά μνημονιακά κόμματα. Ταυτόχρονα, ξέρει καλά ότι αυτό που θα κρίνει το αποτέλεσμα της μάχης ενάντια στο νέο μνημονιακό οδοστρωτήρα είναι οι μαζικοί ενωτικοί αγώνες και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Για το λόγο αυτό, σχεδιάζεται η νομοθέτηση, κατ’ απαίτηση των δανειστών, περιορισμών στη συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα της απεργίας.

Η Γενική Απεργία στις 3 Δεκέμβρη 2015, μετά την επιτυχία της απεργίας στις 12 Νοέμβρη και τις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα, αποτελεί ένα ακόμα σταθμό στον αγώνα του λαού και των εργαζομένων για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, ενόψει και της ψήφισης, ενός ακόμα αντιαναπτυξιακού, αντεργατικού και αντικοινωνικού προϋπολογισμού λιτότητας και κοινωνικής κατεδάφισης, στις 5 του Δεκέμβρη.

Οι εργαζόμενοι και τα πληττόμενα λαϊκά στρώματα αντιλαμβάνονται καθημερινά ότι όχι μόνο δεν μπορούν να υπάρξουν «ισοδύναμα» στις δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου, αλλά η επίθεση, πέρα από το ασφαλιστικό, θα γενικευτεί με τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας, την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και τις ιδιωτικοποιήσεις, τις ομαδικές απολύσεις, την υπερφορολόγηση των αγροτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την παραπομπή στις ελληνικές καλένδες της επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων εργασίας (ΣΣΕ) των συλλογικών διαπραγματεύσεων και του κατώτατου μισθού, καθώς και την εφαρμογή όλων των μέτρων που περιλαμβάνονται στις εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ, μέτρα που αντιπάλεψε το συνδικαλιστικό κίνημα όλα τα μνημονιακά χρόνια.

Στην Υγεία η πολιτική των μνημονίων οδηγεί τα Νοσοκομεία και τις μονάδες υγείας στην υποβάθμιση και τη συρρίκνωση. Η υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων με βάση τις μνημονιακές δεσμεύσεις συνεχίζεται με αποτέλεσμα να διευρύνονται τα λειτουργικά προβλήματα στα Νοσοκομεία. Τα τεράστια κενά στη στελέχωση των Νοσοκομείων σε προσωπικό συνεχώς διευρύνονται και οι ελάχιστες προσλήψεις που προβλέπονται μέσα στο 2016 φαντάζουν ως σταγόνα στον ωκεανό. Το δημόσιο Σύστημα Πρωτοβάθμιας περίθαλψης, έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του την ίδια ώρα που ο ιδιωτικός τομέας θησαυρίζει ενώ οι πολίτες πληρώνουν ακριβά για να βρουν την υγεία τους. Ακόμα και οι δεσμεύσεις για την ελεύθερη πρόσβαση των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα παραμένουν κενό γράμμα. Ο κίνδυνος να κλείσουν τμήματα και υπηρεσίες στα Νοσοκομεία και να οδηγηθούμε σε κατάρρευση του Δημόσιου συστήματος Υγείας είναι προ των πυλών.

Διεκδικούμε:

  • Κατοχύρωση και διεύρυνση του δημόσιου-κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση και βελτίωση των συνταξιοδοτικών παροχών.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την στελέχωση των Δημοσίων Υπηρεσιών, με έμφαση στους τομείς της Υγείας, Παιδείας, Αυτοδιοίκησης και Ασφαλιστικών Ταμείων, με παράλληλη αύξηση της χρηματοδότησης και διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους.
  • Κατάργηση κάθε μορφής ενοικιαζόμενης, προσωρινής και ελαστικής εργασίας.
  • Νέο μισθολόγιο με αποκατάσταση των απωλειών και ακώλυτη μισθολογική- βαθμολογική εξέλιξη.
  • Καθιέρωση δίκαιου και αξιοκρατικού συστήματος επιλογής προϊσταμένων.
  • Αποτροπή της εκποίησης του δημόσιου πλούτου.
  • Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων, φορολογίας, με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ και την καθιέρωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.
  • Διασφάλιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς. –Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

Μονόδρομος, λοιπόν, απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές είναι η σύνδεση της πάλης για την ικανοποίηση των αιτημάτων μας, με την κατάργηση των μνημονίων, τη διαγραφή τουλάχιστον του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, το πέρασμα υπό δημόσια ιδιοκτησία και εργατικό – κοινωνικό έλεγχο των τραπεζών, τη στήριξη του λαϊκού εισοδήματος και των άνεργων και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας προς όφελος του λαού και του τόπου

Το ΜΕΤΑ Υγειονομικών καλεί όλους τους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία σε γενικό ξεσηκωμό για να αποκρούσουμε τη νέα μνημονιακή λαίλαπα. Να συμμετέχουν μαζικά στην Απεργία της ΠΟΕΔΗΝ στις 2 Δεκέμβρη και στη Γενική Απεργία στις 3 Δεκέμβρη καθώς και στα Απεργιακά Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα που οργανώνουν τα συνδικάτα.

Τη Νίκη θα φέρουν οι μαζικοί ενωτικοί αγώνες

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΦΑΔΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Όλοι στην απεργία της ΠΟΕΔΗΝ στις 2 Δεκέμβρη και τη Συγκέντρωση στο Υπ. Υγείας

Όλοι στη Γενική Απεργία στις 3 Δεκέμβρη και στα Απεργιακά Συλλαλητήρια

Η Γραμματεία του ΜΕΤΑ Υγειονομικών